Saatinizi Kullanarak Makinanızı Boot Edin (USB Bootable Knoppix)

0
FZ
Yanlış okumadınız, kol saatinizi kullanarak makinanızı boot edin, Linux alemine dalın. Bakanlar sizin deli olduğunuzu düşünsün siz ise bunu fark edemeyecek kadar meşgul olun.

Bunun için ihtiyacınız olan öncelikli olarak USB´den boot edilebilen küçültülmüş bir Knoppix, bir adet USB hafıza çubuğu barındıran kol saati, bir adet de USB portuna takılı hafıza çubuğundan boot edebilme yeteneğine sahip anakartlı bir bilgisayar.

Editörün Notu: Radyolarda istek parça çalınması gibi bazen biz de burada istek üzerine haber yapıyor benzer tadı yakalıyoruz, okumakta olduğunuz haber, bugün Linux eğitimi 2. kur, 3. seansa katılmış olan ve bu haberi okuduğunda gözleri parlayacak olan arkadaşlardan birinin isteği üzerine yapılmıştır ;-)

Görüşler

0
mysterious
Knoppix çılgınlığı aldı başını gidiyo.. Linux'un harika çocuğu demek geliyor içimden. Bence herkez yanında bir adet knoppix bulundurmalı (tahminimce bulunduruyordur da) Nereye gitsem show time diyip knoppix i takıp çılgınlığı gösteriyorum millete şimdide usb den boot..
bir istekte ben yapayım > Bunu Usb memory drive dan boot edebilebileni varmı ? :P
0
FZ
USB Memory Drive derken neyi kast ediyorsun? Yani haberde yazılandan farklı bir şey mi?
0
mysterious
Kastettiğim şu 64,128,256,512... mb lık usb memory drive 'lardı. Yani buna knoppix'i yükledikten sonra usbden boot edip çekirdek çıtlamak..(Öyle saat herkezde ne gezer hem kim bilir kaç paradır...) Ben hemen deniyebileceğimiz bişii kastetmiştim.
0
FZ
USB hafıza çubuğunun (memory stick) saat kayışına entegre olması ya da tek başına olması bir şeyi değiştirmiyor ki :) Yani saat işin `geek´ kısmı yoksa yani yazdıklarımız tabii ki normal USB hafıza çubukları için de geçerli. Bu arada saatin fiyatı da çok yüksek değil yani 70 ile 150 milyon civarı arasında değişiyor hafıza kapasitesine göre ki yani bugün çıkıp kaliteli bir saati satın almak istesen zaten o kadar para verirsin.

Ancak tabii USB hafıza çubukları kendi başlarına çok daha ucuza geliyorlar. En son aldığım 128 MB´lık kaliteli bir USB hafıza çubuğu yaklaşık 53.000.000 TL idi.
0
LeChuck
Gerçekten okuyunca gözlerim parladı...içerikten çok konuyu unutmamınız ve vakit ayırmanız çok hoş bir davranış. Konuyla ilgili ben de bir kaç kaynak bulmuştum, ilgilenen arkadaşlar için;
http://www.ncsu.edu/resnet/runt/
http://spblinux.ch.vu/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kodlu Özgür Bir Yazılım Projesi: FlightGear Uçuş Simülatörü

FZ

1995 yılında havacılık simülasyonları konusunda uzmanlaşmış Curtis Olson isimli bir mühedis Microsoft Flight Simulator´a bir eklenti (add-on) yapmaya çalışırken vaktinin büyük bir kısmını asıl iş yerine bu yazılımın dosya formatlarını, iç yapısını, işleyişini, vs. anlamak için enerji harcayarak geçirdiğini fark etti. Ve kendine şöyle dedi: Oturup kendi uçuş simülatörümü yazmaya başlasam, bunu açık kodlu ve GPL lisanslı olarak kamuoyuna sunsam ve sonra...

Olson´un bu çabası ABD´de çılgın bir mühendisin delidolu idealizmi olarak algılanmadı tahmin edebileceğiniz gibi. Proje başladıktan kısa bir süre NASA´daki uzay mekiği programının önemli mühendislerinden biri olan Jon Berndt de projeye destek vermeye başladı. Bu katılımı takiben, bir başka mühendis Tony Peden de projeye katılmakta tereddüt etmedi. Ve gerisi büyük hızla geldi.

FlightGear isimli bu özgür yazılım projesine destek veren deneyimli programcı ve mühendislerin yaş ortalaması 35´in üstünde. Hepsi de kendi alanlarındaki mühendislik ve fizik konularında usta isimler. Geliştirdikleri sistem uç noktadaki havacılık mühendisliği modellerini, grafik (OpenGL) ve ağ programlama tekniklerini kullanıyor. Herkesi sistemlerini incelemeye ve katkıda bulunmaya davet ediyorlar.

Turquaz muhasebe 0.3 ve sonrası

huseyin

Turquaz açık kodlu muhasebe programının 0.3 versiyonu yayınlandı. Bu versiyonla birlikte, stok, cari, çek-senet, fatura, döviz ve ayarlar modüllerini içeriyor. Detaylı bilgiye ve programa web sitesinden http://www.turquaz.com ulaşabilirsiniz.
Programın bundan sonraki gelişimi için ....

Markov Zinciri İle Anlamlı Gibi Görünen Metin Üretme

FZ

Markov Zinciri Algoritması

Bu makale özgün bir makale olmayıp Kerninghan ve Pike'ın The Practice of Programming kitabındaki 3. bölümün tercüme edilmiş, kısaltılmış, değiştirilmiş halidir. Makaledeki tüm eksikliklerden, teknik yanlışlıklardan, vs. Emre "FZ" Sevinç sorumludur.

Anlamlı Gibi Görünen (!) Doğal Dil Üretimi

Bir insan dilindeki (İngilizce gibi) cümleleri belli bir...

GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

FZ

Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way

RegExPad

auselen

Eğer kadim bir windows kullanıcısı iseniz düzenli ifadeler (regular expressions) konusu size her zaman yabancı gelmiş olabilir. Uygulama geliştirirken (örneğin web uygulamaları) ya da metin işlerken oldukça işinize yarayabilecek bu konuda biraz pratik yapmak için küçük bir kum havuzu ister misiniz?