Ruhan İkeda ile Müzik ve Lisp Üstüne

0
FZ
Bir sonraki Lisp toplantısının konuşmacısı Bilgi Üniversitesi'nde Müzik ve Linux dersini veren Ruhan İkeda.

Ruhan İkeda, gerçekleştirdiği müzik araştırmalarından ve bunlarla bağlantılı olarak kullandığı Common Lisp tabanlı araçlardan bahsedecek.

Düzeltme: Etkinlik 14 Ekim'de değil, 14 Kasım'da gerçekleşecek.
Ele alınacak konular arasında şunlar var:

Teori: Müzik analizi ve Küme Teorisi

Uygulama: Lisp tabanli müzik araçları ve küme perspektifinden bir parçanın XML haline getirilmesi.

Tarih: 14 Kasım 2006
Saat: 16:30
Mekan: Istanbul Bilgi Universitesi, Dolapdere Kampüsü, Z-19 numaralı bilgisayar bilimleri laboratuvarı.

Toplantı daha önceki toplantılarda olduğu gibi tüm meraklılara, amatör ve profesyonel müzisyenlere, matematikçilere, bilgisayarcılara ve yoldan geçerken uğrayanlara açıktır.

Gelişmeler cs-lisp e-posta listesinden takip edilebilir.

Not: Bir önceki toplantının konusu "Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü" [1, 2] idi.

Görüşler

0
anonim
Uygulama: Lisp tabanli müzik araçları ve küme perspektifinden bir parçanın XML haline getirilmesi.

Tarih: 14 Ekim 2006
Saat: 16:30
Mekan: Istanbul Bilgi Universitesi, Dolapdere Kampüsü, Z-19 numaralı bilgisayar bilimleri laboratuvarı.

ANLAMADIĞIM ŞU;
Toplantı cidden 14 Ekim 2006 günü mü gerçekleşecek!!! :)
0
vst
Amanin! 14 Kasim olacak o.
0
FZ
Öyle bir sormuşsunuz ki bir an kendimden şüphe ettim. Evet, bildiğim kadarı ile, Ruhan İkeda'nın aktardığı bilgilere göre, 14 Ekim 2006 Salı günü, akşam 16:30 civarı başlayacak.
0
FZ
A-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ben... Ben... çok özür dilerim... Evet, kendimden şüphe etmeliymişim. :( Hemen düzeltiyoruz! :( (* özür özür)
0
vst
:) Sana haber vermeden duzeltmemeliymisim.
0
FZ
Ben kendimi bir fMRI ve PET cihazına bağlayıp geliyorum hemen.
0
hAhAyiDU
Galiba bir yanlışlık var ve olmaya devam etmekte...
0
FZ


Toplantı notları buradan okunabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Land Of Lisp Çıktı

okanakyuz

İleri seviye sitesindeki lisperati (Tılsımlı Programlama) (http://ileriseviye.org/Makale/lisperati-tr/) metninin orjinalinin yazarı Conrad Barski en sonunda bir lisp kitabı çıkarttı. Kitap Lisp diline bir türlü alışamayan meraklılar ile yeni başlayan kullanıcılara hitap ediyor. Ayrıca lisp dilini komik hikayeler ve karikatürler ile anlatmakta. http://landoflisp.com/ sitesinden kitabın 8nci bölümünü okumak da mümkün.

C++ içinde Lisp kullanmak

bk

C++ kodlarken "ah şu anda filanca fikrimi Lisp ile ne kadar kolay ifade ederdim" dediğiniz oluyor mu? Bir ortamdan diğerine geçmeye, ayrı ayrı işlemler yapmaya üşenenlerden misiniz?

En az bir evet cevabı verdi iseniz InteLib tam size göre. C++ kodlarken doğrudan Lisp sözdizimine ve semantiğine çok benzer şekilde kod yazmanızı ve doğrudan derlemenizi sağlayan bir kütüphane. Şu anda aktif olarak geliştiriliyor. Ne gerek var ki böyle bir şeye diyenler FAQ belgesini okuyabilirler.

Barack Obama'yı Semantik Web Üzerinden Lisp ile Sorgulamak

FZ

Öyle bir veri tabanı düşünün ki şu sorunuza doğru cevaplar veriyor: "Barack Obama nerede doğmuştu? (Nerede dünyaya gelmişti diye de yazabilirsiniz) Doğduğu yere 15 km uzaklıktaki şehirler ve kasabalar hangileri idi? 2000 yılında bu yerleşim yerlerindeki ortalama fakirlik seviyesi ne idi?"

Bunu tek bir ilişkisel veri tabanı ile kolayca yapabilir misiniz? Yahut daha doğru soru: Neden tek bir veri tabanı olsun ve bu neden ilişkisel olsun? Buyrun semantik web ve RDF kullanın. Nasıl mı?

Common Lisp Geliştirme Ortamı Kurulumu

FZ

Güncelleme (31 Temmuz 2005): SLIME ile ilgili güzel video adresleri belgenin sonuna eklendi

Şimdiye dek fazlamesai.net sitesinde Lisp ile ilgili bazı belgeler, çeviriler, röportajlar yayınladık*. Yaklaşık 50 yıldır geliştirilen ve hala pek çok yeni dile ilham kaynağı olan Common Lisp ile ilgili çalışmalara başlamak isteyenlerin ilk ihtiyacı olan şey güçlü bir geliştirme ortamı ve sıra bunu anlatmaya geldi!

Bu belgede GNU/Linux sisteminiz üzerine tam teşekküllü, güçlü bir Common Lisp geliştirme ortamı kurmanız ve ilk Common Lisp denemenizi yapıp test etmeniz için gerekenler anlatılacaktır.

Common Lisp'e en iyi destek veren GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Debian GNU/Linux esas alınmıştır ancak burada yazılanların hepsini herhangi bir GNU/Linux ya da UNIX uyumlu bir sisteme kurmak mümkündür.

Neden Arc Özellikle Nesne Yönelimli Değil?

FZ

Paul Graham'ın Why Arc Isn't Especially Object-Oriented makalesi yazılım dünyasında bazı çok tekrarlanan ve düşünmeden kabul edegeldiğimiz kalıpları sorgulamamız için kısa ve etkili makalelerden biri.

Daha önce Common Lisp ile Internet Programlamaya Giriş Kılavuzu makalesi ile tanıdığımız İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü öğrencilerinden Haldun Bayhantopçu'nun çevirisi ile bu makaleyi FM'de de yayınlıyoruz. Çevirinin daha güzel bir hale gelmesinde emeği geçen Türkiye Lisp Çalışma Grubu üyelerine teşekkürler.