Ruby on Rails Semineri..

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği, EMO'nun desteği ile 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda "Ruby on Rails" semineri düzenliyor. Hüseyin Gömleksizoğlu'nun vereceği seminer saati 13:30. Seminer, önceki LKD seminerleri gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Herkesi bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

İlgili Yazılar

AmigaOne ve AmigaOS 4.0 İstanbul'da!

dcc

Türk Amiga kullanıcıları 19 Aralık Pazar günü İstanbul, Üsküdar'da buluşuyor. Toplantıda yeni MicroA1-C ve AmigaOne'ların yanı sıra, Amiga'nın yeni işletim sistemi OS 4.0 ve PowerPC Linux sürümleri de tanıtılacak. Başlıca etkinlik listesi şöyle:

Türkçe'nin Bağlılık Ayrıştırması

FZ

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Gülşen Cebiroğlu Eryiğit, 24 Nisan Salı günü, saat 12:00'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde ETA 16'da DDİ (Doğal Dil İşleme) ve Türkçe arakesitinde bir seminer verecek:

Bu seminerde, zengin bitişken bir biçimbirimsel yapıya sahip, tümce içi öğe dizilişleri serbest ve çoğunlukla sağa bağımlı türde olan Türkçe'nin bağlılık ayrıştırması konusunda yapılan araştırmalar anlatılacaktır. Yukarıda sıralanan özellikleri ile Türkçe, İngilizce'den ve ayrıştırma alanında üzerinde yoğun olarak çalışılmış birçok dilden farklılıklar göstermektedir. Bu niteliği ile benzer özellikler gösteren bir sınıf dilin temsilcisi olarak görülebilir. Tanıtılacak araştırmalarda, yakın geçmişte kullanıma sunulan Türkçe derlem (Odtü-Sabancı Türkçe ağaç yapılı derlemi) kullanılarak, veri güdümlü ayrıştırıcılarda farklı tasarım yöntemlerinin kullanılmasının etkileri incelenmiştir.

E-posta Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen seminer dizisinin bu haftaki konuğu Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Albert Levi ve seminerin konusu E-posta Güvenliği

Söz konusu seminer 8 Aralık 2005 Perşembe günü 17:00'da, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda başlayacaktır.

Internet Portallarının Sorunları ve Çözüm Önerileri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde düzelenen panele katılanlar: yorumcu.com genel müdürü Altan Yıldız, arkadas.com genel müdürü Ali Turan Yüksel, netbul.com içerik editörü Ercüment Erkul, internethaber.com genel müdürü Hadi Ozışık, NTVMSNBC operasyon yönetmeni Can Tüzüner.

Panel Yöneticisi: Advis Akademik Danışmanlık Proje Yetkilisi Remzi Kalafat.

Detaylı bilgi burada.

Uluslararası BSD Konferansı

bemre

Türkiye'de BSD sistemler üzerine önemli çalışmalar yapan ve dünya çapında kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen, EMO İstanbul Şubesi ile TÜBİTAK ULAKBİM'in desteklediği Uluslararası BSD Konferansı, 19 - 20 Ekim 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Rektörlük Ord. Prof. Dr. Nihad SAYAR Konferans Salonu'nda (Sultanahmet Kampüsü) gerçekleşecektir.