RoboCup 2002

0
parsifal
6. Dünya Robotlararası Futbol Şampiyonası 19-25 Haziran tarihleri arasında Japonya'da gerçekleştirilecek.
Sitede yarışmaya katılmak isteyenler için online katılımcı formu bile mevcut.
RoboCup'ın hedefi ise 2050 yılında insanlardan kurulu bir futbol takımının karşısına robotlardan kurulu bir takım çıkarmak...

İlgili Yazılar

Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

anonim

www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.

Bilgisayar manyakları uslanmaz birer sex makinasıymış!!

larweda

Amerikan bilgi teknolojileri iş bulma sitesi JustTechJobs.com`un yaptığı bir araştırmaya göre, hayatı bilgisayarla geçen (Eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyen! :-)) 7500 denek üzerinde yapılan ankette, bilgisayarla ilgili çalışan insanlar (yılda ortalama 109 defa), normal amerikalılardan (yılda ortalama 79 defa) daha fazla sex yapıyorlarmış.

Patentler ve Özgür Yazılımın Yaptırım Gücü Üstüne

FZ

Dünyanın en büyük e-öğretim yazılımı firmalarından Blackboard, geçen sene bir patent almış ve bunu aldıktan kısa bir süre sonra hemen rakiplerinden birine dava açmıştı. Söz konusu patent "çeşitli ders içeriğine erişim için yetkilendirme" gibi çok teknolojik yenilikleri de içeriyordu.

Blackboard'un patent alır almaz dava açması sadece ticari rakiplerini etkilemekle kalmamış aynı zamanda Moodle gibi açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen e-öğretim projelerini de tehdit eder hale gelmişti. Özgür yazılım dünyasının buna tepkisinin ne kadar güçlü olacağı merak konusu idi.

OpenBSD 3.8 Çıktı!

honal

19. OpenBSD sürümü olan OpenBSD 3.8 1 Kasım 2005 tarihinde "Hackers of the Lost RAID" şarkısı ile çıktı. Bu sürümde şarkı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok RAID sistemler üzerine yenilikler bulunmakta. OpenBSD 3.8 ile birlikte gelen tüm yenilik ve değişikler için http://www.openbsd.org/38.html adresi ziyaret edilebilir.

Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

erolsoyoz

Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.