RAM Tabanlı Sabit Disk

0
malkocoglu
Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).

İlgili Yazılar

Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

anonim

Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Grafik Tabanlı Gentoo Installer

ndemir

GNU/Linux dağıtımları arasında, gerek kurulumu gerek paket yönetim sistemiyle Gentoo diğerlerine göre çok farklı bir yerde duruyor. Gentoo Live CDyi alıp, boot edip ardından konsolda komutlar yazarak Gentoo kurmak yakın zamanda yok olacak (gibi) çünkü grafik tabanlı Gentoo Installer geliyor. Ekran görüntüleri de burada.

Slackware 11.0 duyuruldu!

anonim

Bir yıldan daha uzun süredir beklenen ve yaşayan Linux dağıtımları arasında en eskisi -bir grup Linux kullanıcısına göre de en iyisi- olan Slackware Linux'un 11.0 sürümü duyuruldu. Ayrıntılar www.slackware.com adresinden öğrenilebilir.

Linux İçin Opera 6

sundance

Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

Mono + Knoppix = Monoppix !

demolish

Monoppix, Knoppix tabanlı bir çalışan cd dağıtımı. Adından da anlaşılacağı üzere Mono teknolojisini tanıtmak ve yaymak için oluşturulmuş. Mono, .Net teknolojisinin sadece framework kısmının özgür alternatifi ve daha fazlası. Cd içerisinde:
Mono runtime environment,complier and class libraries.
Mono enabled IDE.
ASP.NET web server.
MySQL DB.
ve Mono ile ilgili dokümanlar mevcut.