POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

0
mustafa_
POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."
POCO kütüphanesinin dil ve platform tartışması gerçekleştirmeden, bir dilin ve platformun API'sının sağladığı kullanım kolaylığını gerçekleştirmekdir.

.Net1 veya Java1 2 sağlanan sınıfların bir benzerini POCO kütüphanesinde rastlayabilirsiniz. Bu ise, POCO C++ kütüphanesinin güçlü bir yönünü gösterir.

POCO kütüphanesi ile gelen örnek kodlardan biraz daha geliştirilmiş kodları Takashi Suzuki blogunda rastladım. Kendisinden izin alarak kodları yayınlıyorum. Faydalı olması dileğiyle.

http://mustafa-code.googlecode.com/files/POCO_examples.zip

Kaynak

İlgili Yazılar

PostScript Öğrenelim

misafir

PostScript'in nesini öğreneceğiz? O da JPEG ya da PNG gibi bir grafik dosyası formatı değil mi? Evet PostScript bir grafik dosyası formatı ama JPEG ve PNG'den çok farklı. Çünkü PostScript dosyaları aslında birer düz metin dosyası. Bunu görmek için hemen bir terminal açıp şu komutu verebilirsiniz: "cat dosya.ps". Gördüğünüz gibi bip bip sesleri duyulmadı ve anlamsız bir karakter dizisiyle karşılaşmadınız.

Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

FZ

Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.

OpenBSD 3.0 Hazır

anonim

4 yıldır standart kurulumumda hiç bir açığı olmayan işletim sistemi ve openssh´ın yaratıcısı olan OpenBSD'nin son sürümü 3.0 1 Aralık'ta satışa sunuluyor. Şu an için pre-order kabul eden OpenBSD 3.0 hakkında detaylı bilgi için http://www.openbsd.org

Pavuk???

m1a2

Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.

Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

FZ

Geçenlerde Yahoo'da veri analizi üstüne güzel bir sunum veren Facebook veri anali şefi Jeff Hammerbacher günlüğünde Google MapReduce'u feci eleştiren bir makaleye yer vermiş: MapReduce: A major step backwards.