Playchess Türkçe ve Ücretsiz

0
meddah
220.000 üyeye sahip, dünyanın en büyük satranç portalı olan Playchess ile İş Bankası bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile Playchess ücretsiz ve türkçe olarak satranç severlere http://www.satrancoyna.com.tr/ adresinden hizmet vermeye başladı.
İş Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Suat Sözen, tanıtım toplantısında şunları söyledi:

"İnternet'in doğuşu ve hızla gelişmesi satranç için çok önemli imkânlar sağladı. Playchess de bu hızlı gelişen ortam içerisinde en yaygın, en fazla tercih edilen bir merkez konumuna geldi. Playchess ile başlattığımız işbirliği ile dünya satrancının en popüler adresini Türk satranççılarına açık hale getirdik. İş Bankası olarak satrancın Türkiye'de yaygınlaşmasına yönelik projelerimize bundan sonra da devam edeceğiz."

Görüşler

0
sefalet
Satranç kültürünün en iyi paylaşıldığı sitelerden biridir playchess.com. Ücretsiz olarak da sisteme girmeniz mümkündü fakat bir çok özellikten yararlanamıyordunuz. Ücretsiz yararlanmak için İş Bankası'ından lisans çıkartılması gerektiği belirtiliyor. Umarım ülkemize mahsus bürokrasi cambazlıklarından biri değildir bu. Ali Nihat Yazıcı'yı gerçekten kutlamak lazım. Göreve geldiğinden beri şapka çıkartacak işler yapıyor. Ülkemizde yaygın bir satranç kültürünün olduğunu söyleyemeyiz. Böyle bir ortamda ciddi atılımlar yapmak iki kat daha zor. Örneğin bugünlerde Atatürk Kadın Ustalar Turnuvası düzenleniyor, dünya kadınlar satranç şampiyonları ve şampiyon adayları ülkemizde maç yapmakta ama basın vs. ne kadar ilgi gösterdiği ortada. Satranç Olimpiyadlarını gerçekleştirdik ki dünyanın en iyi oyuncuları geldi, ne kadar değerlendirildi yine tartışılır.

Konuya yabancı olanların kulağına su kaçmasını umarak, satranç ve benzeri oyunların zeka gelişiminde önemli yardımı olduğunu belirtmek isterim. Özellikle küçük yaşta öğretildiğinde. Satranç düşünme biçimi, zihnin pek çok konuda gösterdiği yaklaşım kalıplarının bir modelini oluşturur. Örneğin düşünce ve zeka gibi konularda temel kavramlardan biri olan "soyut düşünme" ancak bu gibi oyunlar ile küçük yaşta öğretilir, içselleştirilir. 6 yaşındaki bir çocuğa felsefe öğretmekten çok daha kolay ve zihinsel gelişimi bakımından aynı oranda yararlıdır.

Bebek bekleyen çiftlere ve küçük yaşta akrabası olanlara duyrulur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yer sağlayıcı faaliyet belgesi yükümlülükleri

mow

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (tib.gov.tr) tarafından Türkiye menşeili barındırma şirketlerine 5651 sayılı kanuna dayanılarak "yer sağlayıcı faaliyet belgesi" veriliyor. Fakat her nasılsa kanunda ve/veya yönetmelikte bulunmayan bir uygulamayı TİB zorunlu kılıyor. Faaliyet belgeli şirkete ait ticari sır niteliğindeki bazı bilgiler alenen ve belli bir "csv" formatında sisteme her ayın başında yüklenmek zorunda.

CD-Rom 48x Media Yalanı

sundance

Uzun süredir merak ediyordum, bu CD-Writerların yazma hızı nereye gidecek diye. En son 40x çıkınca, fiyatı da makul olunca hemen aldım. Tabi ki ilk iş son hızla cd yazmak. Fakat hayretle gördüm ki 40x cdwriter, 24x cdwriterdan pek de hızlı yazmıyordu. Windows altında Nero ile denedim, Linux altında Xcdroast ile sonuç aynı.

Ne demiş atalarımız, en doğrusu her zaman komut satırıdır bu yüzden en son Linux altında Cd-record ile cd yazmaya kalktım ve hayretle gördüm ki, üstünde 48x yazan cd max 24 hızlı, genelde de 16 hızlı yazıyor. Sanırım yeni nesil CDR mediasının özelliği, siz 40 hızlı yaz deseniz de, media buna izin vermezse, cd yanmıyor, sadece yazma hızını düşürüyor. Ve anladığım kadarıyla piyasada 40`ı boşverin 24 üstü yazılabilen CDR yok.

Neden Xnuke Sistemleri?

korhan

Beni uzun zamandan beridir rahatsız eden ve şu son zamanlarda daha bir gözüme batan bir durum var. Bu Xnuke sistemler çok fazla kullanılıyor, o site senin bu site benim (surf) yapalım diyorsun, ya da bir arama motoruna girmişsin sana liste vermiş aramaya derinlemesine dalmışsın ve açılan bir pencere "şu sayfayı görmeniz yasak üyelik için tıklayın", site içinde bir yerlere gitmeye çalışıyorsunuz, "hooop kardeşim," diyor, "buraya girmek için üye olman gerekli"...

Neden bu kadar fazla hazır betik kullanılarak siteler yapılıyor? Yoksa site yapmak çok mu zor, birkaç satır HTML ile yapılımıyor da illa Xnuke sistemlerden biri kuruluyor?

Genelkurmay Hack Harekat Daire Başkanlığı

acemi_

Habertürk adlı haber sitesinde yayınlanan habere göre Genelkurmay İstihbaratı Karşı Koyma Dairesi bünyesinde bir sanal savaş masası kurulmuş. Habere göre bu masanın görevi, bölücü ve yıkıcı faaliyetlerde bulunan siteleri tesbit edip "hack" etmekmiş.

Bu haberde asıl dikkatimi çeken ise IRC kanallarında yaşamlarını sürdüren lamer camiasının jargonunun, bu haber sitesi tarafından da benimsenmiş olması. "Site çökertmek", "hacklamak" kelimelerin bolca kullanıldığı bu haberle Habertürk, bir haber sitesi olarak halkımızı bilinçlendirmekte, kendine düşen görevi başarı ile yerine getirmiş.

Korsana hayır, korsana evet - II

sundance

BBC'de yeralan habere göre dünyanın önde gelen müzik şirketlerinden Universal, dünya çapında CD fiyatlarını %30 oranında azaltacağını açıkladı.

Daha önce Fazlamesai olarak bu konuya değinmiş ve aslında müzik ve film şirketlerinin ne kadar yüksek kar marjlarıyla çalıştıklarından, özellikle CD'lerin sebepsizce yüksek fiyatlı olduğundan bahsetmiştik. Görülen o ki, Universal'ın bu kararını değerlendiren bağımsız uzmanlar da bu indirimi korsan medyalara borçlu olduğumuza karar vermişler. Kuro5hin'in detaylı yorumlarını okumanızı tavsiye ederim.