PHP ile RoR: Symfony

0
fsniper
Siz de benim gibi, RoR haberlerini görüp, ağzı sulanan PHP kullanıcılarından mısınız? Ben de raylara binmek isterim, uçmak kaçmak isterim mi diyorsunuz? Dakikalar içinde blog uygulaması yazmak mı istiyorsunuz?

İşte symfony Üstelik AJAX da destekliyor: 10 dakikalık quicktime filmi.
PHP

Görüşler

0
SHiBuMi
Kurulumu biraz sıkıntılı gibi gözüküyor, bunda modüler yapısının da etkisi var tabii. Kendisine baz aldığı ilginç başka yazılımlar da var, onları da kendi içlerinde incelemeye değer bence. Ancak dokümanlardan ve konuyla ilgili çeşitli forumlarda yazılanlardan edindiğim izlenim, henüz RoR'un sağladığı bazı imkanları sağlayamadığı yönünde.

Benzer bir framework: http://phpopenbiz.org adresinde, onu da incelemenizi tavsiye ederim.
0
xYroN
kurulumu sıkıntılı sayılmaz. charset e dikkat etmek gerekiyor ve pear ın sistemiizde basarı ile calistigindan emin olmalısınız. bir kere kurduktan sonra konfigurasyonu ve kullanması kolay.
0
brujahRg
Aradan geçen birkaç ay içerisinde symfony'nin çok yol katettiğini söylemek lazım. Şu aşamada bile RoR'dan pek eksiği bulunmadığını ve 1.0 versiyonunun çıkış tarihi olarak yaz sonlarının planlandığını düşünürsek, php5 için mvc framework arayışında olanlar için diğer alternatiflerine göre ilk sırada tavsiye edeceğim framework'tür.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

deathline

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.

Türkçe wiki motoru Wikepage 2005.4 çıktı.

fox

Wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 27Kb'lık bir PHP kodu. Yeni sürümün özelleri arasında: Wikispam önleme amaçlı nofollow linkler, tema desteği, optimize kod, yeni dizin yapısı, tek dosya i18n desteği, yeni tema gösterilebilir. Ayrıntılı bilgi ve demo site Wikepage internet sitesinde.

PHP için RPM kütüphanesi

Evreniz

PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

ulatrix

Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.