Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

0
butch

Görüşler

0
aragorntheelessar
Geçen sene Richard Stallman gelmişti ve bence çok doyurucu bir gün geçirmiştim,bu senede yine aynı kadroya yakın isimler geliyor eğer olanağınız varsa kaçırmayın.
0
FZ
GNOME ve OpenOffice.org üstadlarına soru sormak ve cevap almak için yeterli vakit ve uygun bir ortam olacak demek ki! ;-)
0
comandante
Sanıyorum bu "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ilk önce İstanbulda daha sonra Ankarada oldu..
Peki neden bu sene İzmir'de olmuyor?
Ben İzmir'de üniversite öğrencisiyim.
Benim ve benim durumumda olanların İstanbul'a gitme ihtimali sıfır.. Kalacak yer olsa bile..

Bu organizasyonu düzenleyenler seneye İzmirin varlığını hissederek birşeyler yapsınlar!!

Ayrıca LKD ve diğer kurum ve kuruluşların bütün seminerleri hep İstanbul ve Ankarada yapılıyor..
Hadi festivali geçtik bari seminerlerimiz olsun..
0
FZ
Sanırım İstanbul Bilgi Üniversitesinin "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" etkinliğini başka bir etkinlikle karıştırıyorsunuz. Üçüncüsü bu sene düzenlenecek olan bu uluslararası etkinlik, üniversitenin İstanbul'da olmasından ötürü daha önce olduğu gibi bu sene de İstanbul'da yapılacak.

Öte yandan geçen seneki etkinliğe katılan konuşmacıların konuşmaları DivX olarak yine İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ilgili web sitesinden çekilebilir ve izlenebilir durumda, daha önce FM'de bu videoların varlığı duyurulmuştu.

Eğer İzmir'de bir etkinlik olmasını istiyorsanız o zaman siz de üniversitenizi ikna etmeye çalışın, onlar da İzmir'de buna benzer bir uluslararası etkinlik düzenlesinler, hem siz hem de diğer İzmirliler faydalansın.
0
vampir
ya nolur birisi su divxler nerdeyse bir link versin simdiye kadar cok sordum cok aradim bir turlu bulamadim
rms'in konusmasini tekrar izlemek cok hos olurdu..
0
DevranBasar
İzmir'de olmuyor çünkü, bu işin peşinden koşanlar genellikle Özgür Yazılım kisvesindeki tüccarlar... İzmir'in ticaret hacmi onların dişinin kovuğuna yetmeyeceği için sizler üvet evlat olarak sadece uzaktan savrulan gazları alıyorsunuz.
Üniversite mi? ... e o da ticarethane.
0
FZ
İlginç bir yaklaşım. Özgür Yazılım hareketi ticareti dışlıyor mu? Yazılım ve yazılım hizmetlerinden kâr elde etmeye karşı mı? İzmir'de özgür/açık kodlu yazılıma yönelik hiç etkinlik düzenlenmemiş midir? İzmir'de de bir üniversite benzeri bir şey yapamaz mı? İstanbul'daki bir üniversite, organizasyonu İstanbul'da, kendi kampüsüne yaptığı için garip bir iş mi yapmış olur?
0
bm
Burada kastedilen nedir? Bilgi Universitesi mi ticarethane? Tutun ki oyle, biraz baktiginizda goruyorsunuz ki Turing Gunlerinden hafta ortasi seminerlerine kadar bila-bedel halka acik bir suru is yapiyorlar. Neyin ticaretini yapiyorlarsa isleri iyi gider insallah.

Birseyi yanlis anliyorum herhalde?
0
dfisek
LKD daha önce 2002'de İzmir'de 2 gün boyunca seminerler düzenlemişti. Sonrasında birer seminerlik birkaç etkinlik oldu. Bir süredir de düzenli seminerler yapılması ile ilgili çalışmalar var.

İzmir'de yaşanan temel sıkıntı orada bu tip "organizasyon"larla ilgilenen az sayıda insan olması. Ne İzmir'e karşı büyük bir komplo teorisi iş başında, ne de başka bir şey. Ankara ve İstanbul'da organizasyon yapılıyor olmasının tek nedeni orada bununla ilgilenen penguenler olması.

Organizasyon dediğiniz zaman salon düzenlemesi, afişlerinin basılması / asılması, duyurulması, vs de giriyor. Sadece semineri gidip izlemek değil :-)

Siz de İzmir'de yapılacak (örneğin düzenli seminerler) bir organizasyonla uğraşabilecek bir penguenseniz, http://etkinlik.linux.org.tr/gonullu.php adresindeki gönüllü formunu doldurabilir ve çalışmalara katılabilirsiniz.
0
neser
"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" Ankara'da yapıldı mı? eğer yapılmadıysa ve Ankara'da olacaksa tarihi ve yeri nedir?
0
eoy
"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" [1] adı altında yapılan etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bir etkinliktir; bu yılki, 4-5 Mart tarihlerinde aynı üniversitenin Dolapdere yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir.

Ankara'daki etkinlik ise Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) [2] çabalarıyla düzenlenen "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" [3]'dir. LKD Şenliğinin bu yıl dördüncüsü 19-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane'de düzenleniyor.

Bu ikisinin dışında da bazı üniversiteler "Özgür Yazılım ve/veya Açık Kaynak Günleri" veya benzer isimlerle etkinlikler düzenlemektedirler.

[1] http://open.bilgi.edu.tr/freedays/
[2] http://www.lkd.org.tr/
[3] http://senlik.linux.org.tr/2005b/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : IPTables ile Güvenlik Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, Linux güvenlik duvarı uygulaması olan Netfilter'in gücünü kullanmanız için gerekenler anlatılacak. Tipik erişim sınırlandırmadan, DoS saldırılarına karşı yapılabileceklere, yük dengelemeden, bant genişliği belirlemeye kadar pek çok konuda neler yapılabileceğinin anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin 9 yıldır düzenlemekte oldukları etkinlikler bu yıl `Özgür Yazılım ve Linux Günleri´ ismi altında birleşiyor.

2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek olan etkinliğin bu yıl konuk edeceği isimler arasında Matt Zimmerman (Canonical/Ubuntu), Leslie Hawthorn (Google) ve Brian King (Mozdev) yer alıyor. Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz. 2010 yılının bu önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

Etkinlik web sitesi: http://www.ozguryazilimgunleri.org

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 1

FZ

Bir etkinlik daha bitti. Daha doğrusu iki etkinlik bitti. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009 ve 8. Linux Şenliği etkinliklerinin ardından görsel ve işitsel materyal desteği ile kısa kısa notlar geçelim, "video isteriz!" diye haykıran, ilim irfan ateşi ile bağrı yanan heveslileri de bir nebze tatmin edelim istedik. Sürç-ü lisan eylersek yahut Hay Definişın (Yüksek Tanım) videoların Flashlanmış, aklanmış paklanmış ele avuca gelir haliyle bir rahatsızlık yaratırsak affola...

Etkinliğin esaslı konuklarından Douglas Crockford ile başlayalım, aşağıda da göreceğiniz gibi kendisi gayet güzel İngilizce konuşmanın ötesinde harikulade JavaScript kodu yazan, bu becerisini şimdilik Yahoo'nun hizmetine sunan hacker bir şahsiyet. Web tarayıcısı olarak Firefox kullanıyor, NoScript extension'ı ile kendi yazdığı haricinde hiçbir JS kodunu çalıştırmıyor, jslint gibi araçlarla kalbinizi kırmayı seviyor. Ayrıca şu kritik soruyu sorduğunu duyduğum tek insan: "Tamam JavaScript en sevdiğiniz dil olmayabilir ama Document Object Model gibi bir şey ile uğraşırken acaba favori diliniz size ne kadar yardımcı olacaktı?"

Hukuki Boyutuyla Bilgisayar Programları @ Bilgi Üniversitesi

FZ

Tarih: 2 Mayıs 2009, Cumartesi
Saat: 10:00-17:15
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-2, Harita
Düzenleyenler : BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Resmi web sitesi

10:00 – 10:30 Açılış Konuşmaları

Yrd.Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Namık Kural, BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çelik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü

Bursa Linux 2008

coskung

Bursa’da, ilki geçen yıl yapılan Bursa Linux etkinliği, bu yıl Uludağ Üniversitesi’nde yapılacak. Türkiye Bilişim Derneği, Linux Kullanıcıları Derneği ve Bursa’daki bazı yerel sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışması olan etkinlikte üç seminer yer alıyor.