Özgür bir film

0
loker
Özgür 3 boyutlu modelleme yazılımı Blender başta olmak üzere Genel Kamu Lisansı (GPL) ile dağıtılan yazılımlar kullanılarak hazırlanmış ve Yaratıcı Ortaklık (Creative Commons) ile sunulmuş ilk film olan Elephants Dream 500bin kereden fazla indirildi.

http://orange.blender.org/

Görüşler

0
mavi
Genelde film bittikten sonra player durdurulur ama bu sefer öyle yapmadım :) Ubuntu Linux, Gimp, inkscape, Blender , Python, Gnome, KDE gibi özgür yazılımlara özel teşekkür edilmiş
0
pirx
tesadüfe bak! tam da bugün filmin 1920hd versiyonunu indirdim ama çalıştıramadım, ne mp ne de mp classic açmıyor. gspot'a göre codec problemi yok ama player'lar türlü hatalar verip kapanıyor. bundan önce hemen hiçbir filmde codec problemim de olmamıştı. bu konuda bir fikri olan var mı?
0
mavi
vlc player
0
pirx
teşekkürler. vlc ile sorunsuz seyredebildim.
0
ecder
Daha indirip seyredemedim... Günceleri ve alınan görüntüler çok etkileyiciydi. Bir süredir dönem dönem elimin gittiği sonra "eeeeh" nidalarıyla bıraktığım blender'a yine aynı tepkiyi vermeme sebep oldu. Windoze kullanmak istemiyorum artık ama Rhino'ya bir alternatif çıkana kadar kaderim bu sanırım :(
0
sosgezbir
Bizim Pamuk Prenses 2 de ücretsiz ancak Creatif Coomns ile lisanslansaymış iyi olurdu.
0
loker
Sadece dağıtma lisansı açısından değil, açık kaynaklı olmak açısından da Elephants Dream özgür bir film.

Production paketini indirenler her tür görsel / ses ürününün kanallı, ayrıştırılmış -görüntü dilinde kaynak kodun karşılığı anlamındaki ham hallerine ulaşabiliyor ve bunları kullanma hakkı da tanınmış durumda...

İlk özgür film iddiaları biraz buradan geliyor, yoksa CC ile yıllardır dağıtılan bir çok film/görsel ürün var... ama ilk kez bi tanesini alıp onu kullanarak yeni bir film yapmanın yasal olacağı şekilde ve bunun yapılabileceği her dosyayı size baştan sunarak yayınlandı.

0
hurricane
Filmin ekran görüntülerine baktım. Gerçekten çok etkileyici. Güzel bir çalışma olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Stanley Kubrick ve Otomatik Portakal

lalapoo

Stanley Kubrick`in filmlerinde işlediği konuların genelde psikoloji ve fizikle olan bağlantısı bulunmasında babasının bir fizikçi olmasının payı büyüktür.

Yine Otomatik Portakal'da da bireysel şiddet uygulayan bir insanın aynı şeylere mahruz kaldığında ne gibi bir ruh haline bürünecegini konu edinmiştir. Ve şiddet içeren sahneleri öyle işlenmiş ki, en ufak bir rahatsızlık vermiyor insana. Hala izlemeyenler için mutlaka izlenmesi gereken filmler listesine konulmasını şiddetle öneririm ;)

Stanley Kubrick ve filmleri hakkında...

One Ring to....

elrond

Başlık olarak "Vectrasına evinden getirdiği kül tablasını koyanların ülkesinde LotR hayranı olmak" şeklinde düşündüm ama pek mantıklı değildi...NTV Web sitesinde LotR eleştirilerini -olumlu/olumsuz- okudukça hayretler içinde kaldım ve onların tanıdığı 1024 karekter cevap hakkıma yetmediği için özümüze dönerek buraya yazmaya karar verdim. Özellikle Mumya ile karşılaştırmalar inanılmazdı.

Folimage Animasyon Gösterimleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi´nde animasyon gösterimleri...

Folimage Animasyon Gösterimleri kapsamındaki animasyonların gösterimleri 9 Nisan 2004, Cuma günü saat 19:00´da gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilir ve buradaki telefonlardan merkez sorumlularına ulaşabilirsiniz.

Sonunda iyi bir divx player

sundance

DivX meraklılarının en rahatsız olduğu konulardan biri iyi bir divx oynatıcı programın bulunmamasıydı. Herkesin sonunda dönüp dolaşıp geldiği program yine Media Player 6.4 oluyordu.
Sonunda Zoom player istediğimiz bir çok özelliği biraraya toplamayı başardı. Herne kadar altyazı desteği yoksa da, özellikle TV out`lu grafik kartlarına sahip olanların çok seveceği birçok özellik var. Hem de sadece 220K`lık bir tek exe.
Bunun dışında www.inmatrix.com sitesi DVD/DivX konusunda görülmesi gereken sitelerden biri.

Hollywood ve Bilgisayarlar

FZ

Zaman zaman bu sayfalarda teknoloji muhabbetinin yoğun olarak geçtiği filmleri ele alıp eleştirdik (PI, Kod Adı Kılıçbalığı, AntiTRUST, vs.) ve bu filmlerde teknoloji dünyasının gerçekçi şekilde yansıtılıp yansıtılmadığına baktık. Kimi filmlerde bilgisayar dünyası saçmalığın doruklarında gezinirken kimilerinde de epey gerçekçi şekilde ele alınıyordu.

Bu konu ile ilgili "Computer Movies Suck" başlıklı çok güzel bir makaleyi sizinle paylaşmak istedim.