Özgür Ansiklopedi Vikipedi

0
dfisek
Vikipedi açık kaynaklı olan ve dünyanın her yerinden gönüllü olarak katılımcıların yazdıkları ile oluşturdukları Wikipedia ansiklopedisi projesinin Türkçe kolunun geliştirilmesi için gönüllü katılımcılara ihtiyaç duyuluyor.

Türkçe kolu yöneticilerinden Ahmet Özgür Erdemli'nin açık mektubu aşağıda :
Merhabalar,

Ben Wikipedia isimli dünyada şu an çok popüler olan ansiklopedi projesinin Türkçe kolu olan Vikipedinin yöneticilerinden ve aktif kullanıcılarındanım. Wikipedia herkesin gönüllü katılımı ile büyüyen bir ansiklopedi. 3-4 yıllık genç bir proje olmasına rağmen toplam makale sayısı 2 milyona yakın olan dinamik bir ansiklopedi.

Fakat ne yazık ki Türkçe'sinin ilerlemesi içler acısı. Şu anda Türkçe makale sayısı 3700 gibi komik bir durumda. Diğer bazı dillere (atlayarak) baktımızda bu sayı:

(1) İngilizce 600.000
(2) Almanca 250.000
(10) İtalya 50.000
(19) Bulgaristan 17.000
(22) Romanya 12.000
(42) Türkiye 3.700

Bu çok üzücü tablo karşısında düşündük ve sesimizi herkese duyurmak istedik. Bu sayede bu çok önemli projeyi canlı ve ayakta tutmaya yardımcı olacak arkadaşların bize katılacağını umuyoruz. Vikipedi'yi daha ileriye götürmek için size çok ihtiyacımız olduğunu bilmenizi istiyoruz.

Göz atmak isterseniz http://tr.wikipedia.org

Şimdiden teşekkürler.

Ahmet Özgür Erdemli
dbl2010 at gmail nokta com

Görüşler

0
mdakin
ben de bir kaç gün önce eşime wikipedia pek boş, ilgilendiğin konularda bir şeyler yazsana demiştim, boş durmamış:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tenis_d%C3%BCnyas%C4%B1n%C4%B1n_unutulmaz_anlar%C4%B1
herkes sevdiği ve ilgilendiği konularda bilgilerini yazarsa

gerçekten güzel bir kaynak olacak.
0
arikan
Vikipedya'da fazlamesai okuyuclarinin ilgisini cekebilecek ilk goze carpan alanlar:

Bilgisayar Bilimleri [tr.wikipedia.org]

Programlama Dilleri [tr.wikipedia.org]

Yazilim Muhendisligi [tr.wikipedia.org]

Bilgisayar ağları
[tr.wikipedia.org]

Veri tabanlari [tr.wikipedia.org]

Yapay zeka [tr.wikipedia.org]

Kriptografi [tr.wikipedia.org]

İşletim Sistemleri [tr.wikipedia.org]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yükselen Değerler Medyası...

conan

Yükselen değerleri daima takip eden ve kendisine uygulayan güzide medyamızın bir ilke daha imza atmış olmasını gururla burada haber yapıyorum! Çok değil belki bir sene öncesine kadar içeriğini kimseyle paylaşmak istemeyen, ya da para ile satan medyamız bir anda ne hikmetse RSS feedleri ya da içerik paylaşımları yapmaya girişti.

İşte bazı gazetelerimizin birden ortaya çıkan RSS linkleri.

VikiSözlük 100,000 Maddeyi Geçti!

bm

9 Ocak 2007 tarihinde VikiSözlük 105,000 maddeye ulaştı. Bu yazının gönderildiği dakikalarda 107,455 maddeli bir açık sözlüğümüz var. Dünyada İngilizce, Fransızca, Vietnamca ve Çince'den sonra 5. sırada Türkçe VikiSözlük var. VikiSözlük, FMcilerin katkılarını da bekliyor demek için yolluyorum bunu, daha tumturaklı bir yazı yazmak da editörlere kalsın.

Özel Sektör Bunu Yaparsa!

anonim

Bir haber sitesi köşe yazarı yarışması açmış. Yüksek katılımlı yarışmada yaşananlar, Türkçe içerikli yayın yapan ve bu alanda özel sektörün önemli bir parçası kabul edilen sitelerin teknik birikimleri konusunda acı bir gerçeği sergiliyor.

Durumu incelemek için de mi savcı lazım?

experience

Türkiye'de internet hakkında düşünceniz nedir bilmem ama belki şuna bi goz atmak istersiniz.(Ed: Tabi isteriz ama umarım bir dahaki sefere siz de Türkçe karakterlerle yazmak istersiniz :)
Gectigimiz ay dedicated sunucumuzun da barındığı serverlara DDOS saldirilari olmustu. Saldırılarda ortalık biraz karışmış ve bize de ISPmizden mailler gelmişti. Sistemini koruyun vs. tadinda. ve bize bazi loglar maillemişlerdi. Bariz syslog'ları idi, saldırılara yönelik. Yani bu logları ciddiye almışlardı.
Bundan yola çıkarak bizim serverımıza sürekli saldıran bir saldırgani logları ile beraber Türk Telekom'a bildirmeye karar verdim. Ve şu emaili yazdım.

WordPress Sansürünün Arkasından Adnan Hoca Çıktı

anonim

Bir süre önce mahkeme kararıyla engellenen wordpress sansürünün arkasından Adnan Oktar çıktı. Engellemeyle ilgili Blog Kazanı'na bir açıklama gönderen Adnan Oktar'ın savunması ise şöyle: