Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

0
maeqlin
Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.
Bahsi geçen iki distrodan birinin Red Hat olması bekleniyor. Larry Ellison aynı röportajda Red Hat'le görüşmelerin devam ettiğini belirtmiş. Haberle ilgili daha geniş bilgi ve Larry Ellison'ın open source hareketi hakkındaki görüşleri şu adresten okunabilir:
http://news.ft.com

Kaynak:
www.ft.com
www.nethaber.com

Görüşler

0
acemi_

Bu haber, Hürriyet Gazetesi'nde de yer almıştı. Haberin başlığı söyleydi:
Oracle: Linux’u satın alabiliriz

Madem bu konu hakkında bilgin yok, yazma! Ya da bir bilene danış, "Ben söyle bir haber yazdım, saçmalamış mıyım, bir kontrol etsene" de!

Hürriyet'teki haberin linki

0
Tarık
bir yorum yazmaya çalıştım ama sanmıyorum yayınlansın :(
0
mow
diğeri için atıyorum; centos :)
0
yilmaz
Oracle JBOSS ile de ilgileniyor idi. RedHat JBOSS u aldı. Oracle da belki RedHatı alır. Oracle yüklü fedoralarımız olur :D
0
Zebani
Aslında ne kadar ilginç :) artık kendi uygulamasını satmak isteyen kendi işletim sistemiyle birlikte uygulamasını dağıtabilir. :) Uygulamalar adedince Linux. Yaşasın Linux! :))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux 2.6´nın Harika Dünyası

FZ

Linux çekirdeği 1991 yılında Finlandiya´lı Linus Torvalds tarafından yüksek lisans projesi olarak başlatılmış, Minix benzeri bir işletimi sisteminin 80386 işlemcili PC´ler üzerinde çalışması hedeflenmişti. Linus´un bu proje için aklına gelen ilk isim Freax idi ve neyse ki bundan çok kısa sürede vazgeçti. Çekirdeğin ilk kararlı sürümü olan Linux 1.0, Mart 1994´te dünya kamuoyuna açık kodlu ve bedelsiz olarak sunuldu. O sırada resmen sadece i386 mimarisini ve tek işlemcili makinaları destekliyordu.

Sene 2003, yaklaşık 9 yıl sonra Linux 2.6 binlerce gönüllü ve çalışkan yazılım ve donanım uzmanının çabaları sonucunda yine kamuoyuna sunulmak üzere.

MPlayer 0.90

urxalit

Linux altında divx, dvd, vcd, quicktime, aklınıza gelebilecek hemen her dosya formatında video oynatabilen MPlayer´ın 5 tane RC sürümü ve 1.5 yıllık bir geliştirme süreci sonunda, yeni kararlı sürümü 0.90 piyasaya çıktı. Bayinizden ısrarla isteyiniz.

Haber kaynağı: linux.fisek.com.tr

Ekleyenin notu: O kadar kasmayın canım, bakın Micros~1´un 2004 sürümleri neredeyse şimdiden hazır..!

Linux Kullanmamak İçin 5 Neden

vst

Linux kullanmamak için işte size 5 neden... Tıklamadan önce söyleyelim, bu bağlantı sizi biraz güleceğiniz, gülerken de biraz düşüneceğiniz bir sayfaya götürüyor. Ne düşüneceğine karar veremeyenlere bir ipucu: Yaygın olarak kullanılan bir işletim sistemi üreticisinin ve onun desteğiyle inceleme raporları hazırlayan danışmanlık ve araştırma firmalarının sektördeki bilgi asimetrisinden faydalanarak yaptığı şey manipulasyon değildir de nedir?

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Slackware 11.0 duyuruldu!

anonim

Bir yıldan daha uzun süredir beklenen ve yaşayan Linux dağıtımları arasında en eskisi -bir grup Linux kullanıcısına göre de en iyisi- olan Slackware Linux'un 11.0 sürümü duyuruldu. Ayrıntılar www.slackware.com adresinden öğrenilebilir.