ODTÜ Robot Günleri : 6-7 Mayıs 2005

0
anonim
Türk Robotçular ve Robotları ODTÜ'de Buluşuyor! Türkiye'nin ilk ve tek robot organizasyonu olan ODTÜ Robot günleri'nin ikincisi, ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliği ile 6-7 Mayıs 2005 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
En yeni robot teknolojilerini, sumo robotların nasıl güreştiğini, basit bir robotun nasıl yapıldığını görmek, öğrenmek istiyorsanız ODTÜ ROBOT GÜNLERİ'Nİ kaçırmayın! Yarışmak ve Atölye Çalışmalarına katılmak için biran evvel kaydınızı yaptırın. SON KAYIT 22 NISAN 2005.
Organizasyon robot yarışmalarından akademisyenlerin robot teknolojisinde son gelişmeler hakkında vereceği seminerlere, atölye çalışmalarından robot filmlerine kadar çok zengin bir içeriğe sahiptir. Robot Yarışmaları dört kategoriden oluşmaktadır: Sumo Robot Turnuvası, Mini Sumo Turnuvası, Çizgi İzleyen Yarışları ve Serbest Kategori. Akademik etkinlikler kapsamında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden robot konusunda engin bilgi birikimine sahip değerli hocalarımızın seminer ve sunumları yer alacaktır.

Atölye çalışmalarında başta ODTÜ Robot Topluluğu olmak üzere pek çok üniversitenin robot topluluklarına gönlünü vermiş arkadaşlarımız, sizlere A'dan Z'ye robot yapımını ve teknolojisini anlatmak için hazırlanmaktadırlar.

Başvuru ve ayrıntılı bili için: http://odturobotgunleri.org

Türkiye'de robot araştırmaları ile ilgili diğer siteler: Atılım Üniversitesi Robot Topluluğu

Bilkent Üniversitesi Bilkent Robot Topluluğu

Boğaziçi Üniversitesi Robot Takımları

Erciyes Üniversitesi Mekatronik Kulübü

Haydarpasa Lisesi Robot Takımı-roBBotçular

Gazi Üniversitesi Robot Topluluğu

İstanbul Kültür Üniversitesi Robot Kulubü

ITU Robotik Kulübü

KTU Bilgisayar Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

RoboTURK

Sabancı Üniversitesi Robot Kulübü

Uludağ Üniversitesi Robot Topluluğu

YTU Robotik ve Otomasyon Kulübü

Yahoo ve Google bulunan bazı gruplar:

http://groups.yahoo.com/group/robbotix

http://groups.yahoo.com/group/Robotics-Automation

http://groups.yahoo.com/group/robotik

http://groups.yahoo.com/group/marmararobotic

http://groups.yahoo.com/group/robot_quakoid

http://groups.yahoo.com/group/robocon-turkey

http://groups.yahoo.com/group/sau_rok

http://groups.yahoo.com/group/ytu_rok

http://groups-beta.google.com/group/robotix

http://groups-beta.google.com/group/robotsociety

Görüşler

0
bm
Robot meraklilari DARPA'nin otonom araba yarismasi icin hazirlanan takimlarin videolarina da bakabilirler:

http://lemonodor.com/archives/001124.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çapkın Fareler Genetik Olarak Evcilleştirildi

malkocoglu_2

Bilim adamları tek bir geni değiştirerek, çapkın olan bir fare türünü evcil hâle getirdi. Microtus pennsylvanicus (meadow vole) olarak bilinen fare türü, eşten eşe atlayan ve çocuklarına bakmayan bir hayvan türü olarak biliniyordu. Fakat meadow vole'un kuzeni microtus ochrogaster (prairie vole) tam bir ideal eş modeliydi. Tek eş ile oluyor, onu koruyor ve çocuklarına da bakıyordu. Aradaki farklardan hareketle, araştırmacılar iki beyinde farklı olan maddeyi (vasopressini) tutucu görev yapan bir geni, çapkın farelere enjekte ettiler. Sonuç başarılı oldu: Denek çapkın fareler artık hızlı yaşamıyor, ve tek eş ile mutlu bir şekilde yaşıyorlar.

Haberin devamı: http://www.abc.net.au/science/news/stories/s1134804.htm

Türkçe Bilişsel Bilim Sitesi

FZ

Bilişsel Bilim ülkemizde çok az sayıda kişinin farkında olduğu ve üzerinde çalıştığı bir bilim dalı. Tamamen bu konuya adanmış bu sitenin amacı hem bilişsel bilim konusunda çalışanları ve bu konuya ilgi duyanları bir araya getirerek birikimlerini paylaşacakları bir ortam oluşturmak hem de kamuoyuna bu yeni bilim dalını ve önemini anlatmak.

CiteULike: Akademik Dünya Web 2.0 ile Tanıştı

FZ

CiteULike, bilimcilerin okudukları ve depolamak, paylaşmak istedikleri akademik makaleler için Web 2.0 tarzı bedava bir Internet hizmeti. Sisteme kaydolduktan sonra İlgilendiğiniz bir makale olursa bir düğmeye basarak kişisel kitaplığınıza eklemeniz mümkün, citeulike otomatik olarak makale bilgilerini tespit eder.

Beynin Geleceği: Nobel Ödüllü Bilimadamları Anlatıyor

FZ

Aynı alanda çalışan 5 Nobel ödüllü bilimadamı her gün bir araya gelmez. 1 Aralık 2005 tarihinde, MIT Picower Enstitüsü açılış sempozyumunda bir araya gelen ve son gelişmelerle ilgili konuşmalar yapıp beyin araştırmalarının geleceği konusunda tahminlerini sıralayan 5'i Nobel sahibi 12 bilimadamının katıldığı etkinliği Internet üzerinden izlemek mümkün.

Söz konusu web yayını (webcast) gayet yüksek kalitede ve konuşmalarla tartışmaların tamamını kapsıyor. Geçen yüzyıl bir bakıma genlerin ve bilgisayarların yüzyılı idi. Görünen o ki 21. yüzyıl bir bakıma "zihnin ve beynin" yüzyılı olacak. Neye benzeyeceğine dair ipuçlarını şimdiden edinmek isteyenlere...

Kaynak: FZ Blogs

Bir konferansın ardından: Bilgi İşleyen Makine Olarak Beyin - 3

FZ

Bir konferanstan alıntı:

Sene 2050. Yer: İstanbul’daki Yıldırım Stadyumu. Boğaziçi İdman Yurdu (nam-ı diğer Akıncılar) ile insanlardan kurulu ve ağırlıklı olarak Brezilyalı oyunculardan oluşan futbol takımının maçı üzerinden kısa bir süre geçmiş. Robotlardan kurulu İdman Yurdu 1-0 yenilmiş. Maçı yorumlayan bir bonobo şempanzesi durumdan memnun olmadığını belirtiyor ve etrafa ASIMO modeli hakemin satın alındığı dedikodusunu yayıyor. Haberi izleyen bir çiftten erkek olanı eşine dönüp “nasıl olur da Hiper-Turing testinde karşı tarafı kadın olduğuna ikna edemezsin!” diye çıkışıyor