Nvu Web Geliştirme Yazılımı Artık Türkçe

0
tetir
Linspire tarafından desteklenen Nvu web geliştirme yazılımının yerelleştirme çalışmaları Erkan Kaplan ve Serdar Soytetir tarafından sonuçlandırıldı. Linux ve Mac ortamları için hazırlanan Türkçe paketler ve eklenti olarak kurulabilen dil dosyası (xpi) burada:
Linux için Türkçe Paket
Türkçe Dil Dosyası
Mac için Türkçe Paket
Linux ortamında iseniz indirdiğiniz nvu-1.0.tr-TR.tar.bz2 dosyasını

tar -xvf nvu-1.0.tr-TR.tar.bz2

komutu ile açıp, oluşan nvu-1.0 klasörü içerisindeki çalıştırılablilir nvu dosyasını çalıştırırın. Hepsi bu.

Türkçe konuşan tüm Linux dünyasına armağan olsun.

Görüşler

0
resilence
Serdar Soytetir ve Erkan Kaplan'ın ellerine sağlık.
0
gumush
Ekran goruntuleri olan bir yer var mi acaba ?
0
tetir
http://www.nvu.com/screenshots.html
0
nerkn
süper, hem menüler de değişmiş hem de şçöüğ falan kaydedince bile düzgün çıkıyor. Bir sürü ayardan kurtardınız, tşkler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SLAX v5.0.4 duyuruldu

Soulblighter

SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.

MS Exchange Uyumlu GNU/Linux

DJENGIN

Novell, yeni “Ximian® Connector for Microsoft Exchange” çözümüyle Linux masaüstü kullanıcılarının Microsoft Exchange 2000/2003’e erişimlerini sağlıyor. Bu yeni çözüm sayesinde Linux masaüstü kullanıcıları Microsoft Exchange’deki e-postalarına, takvimlerine, grup programlarına, adres defterlerine, görevlerine, klasörlerine ve taslaklarını erişip, bunları kolayca yönetebilme olanağına kavuşacaklar. Novell, ‘oneNet’ vizyonunun bir göstergesi olan ‘Ximian Connector for Microsoft Exchange 2003’ün, sayısı hızla artan kurumsal Linux masaüstü kullanıcılarının Exchange ile birlikte çalışma ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Ximian Evolution ile birlikte çalışan Ximian Connector for Microsoft Exchange, Linux tabanlı sistemlerle kişisel ve grup bilgi yönetimi çözümü sağlamış oluyor. Böylece Novell, farklı sistemleri birbirleriyle ilişkilendirerek kullanıcılara gereksinim duydukları kaynaklara istedikleri zamanda erişme olanağı tanıyor.

Linux Kernel Fonksiyonlarını 'Hook'lamak

anonim

Linux çekirdeğindeki bir fonksiyonun işleyişini ona zarar vermeden değiştirmek istediğimizi düşünelim. Kaynak kodları değiştirir tekrar derleriz ancak bu yazıda daha farklı bir yöntem izleyecegiz ve hafızadaki kernel'a tamamen geçici bir yama yapacağız.

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Konqueror ActiveX´lendi

butch

KDE'nin web tarayıcısı Konqueror artık ActiveX destekliyor. Bu da artık Linux kullanıcılarının Shockwave ve bunun gibi mevzuları kendilerine dert etmemeleri gerektiği anlamına geliyor. Konuyla ilgili detaylı açıklama http://dot.kde.org/994747675/ adresinde. Konqueror'a gelen bu ekin adı da ilginç, Reaktivate. http://www.konqueror.org/... adresinde söylenenlere göre Apple QuickTime eki de yolda...