.Net ve Shared Source

0
elrond
Bu haberi gün içinde verip Türkiye` de hep beraber bir ilk olmak isterdim ama malesef zaman bulamadım mecburen fazlamesai`ye kaldı.
Microsoft .Net ürün yelpazesinden bazılarının kaynak kodlarını açıklıyor. Konseptin adı `Microsoft shared Code CLI implementation`
Kaynak kodu açıklanan ürünler ECMA-334 (C#) ve ECMA-335 (Comman Language Infrastracture yani CLI) Bu iki standart MS .Net Framework`un tabanını oluşturan alt yapı parçaları. Paket kaynak kod dışında bazı araçlar, ek classlar ve örneklerde içeriyor. WindowsXP ve FreeBSD! üzerine çalışabilir durumda.

Kod biraz uzun -milyonlarca satır-. Derleme, hafıza yönetimi, Just in Time kode yaratma gibi bir çok programcılık konseptinden örnekler içeriyor. MS`in hafıza yönetimini beğenmiyenler belkide nedenlerini bulabilirler. (Ben anlamam beni aşar)

Kodun modfikasyonu serbest; ticari olmadığı sürece. Ms`in hatırlattığı önemli noktalardan biri de kaynak kodların deneysel ve ticari olmayan ürünlere ait olduğu. Kodun kararlılk seviyesi: Beta.

Developerların bulaşabileceği news server ise microsoft.public.shared-source.cli newsgroup

Haberle ilgili detaylar için ise ilgili MSDN sayfaları

Selamlar

Not: Elrond yazının konusunu GNU/GPL seçmiş, onaylarken Microsoft yapmaya elim varmadı :-)) Larweda.
gnu

Görüşler

0
elrond
Konu seçimi tamamen blinçli ve hür irade ile yapılmıştır ;-)
Bu arada milyarlarca satır yazmışım milyon yerine gaza mı geldik ne? Özür.


Bu arada PocketIE den yorum gönderemedim sevgili Larweda haberin olsun iPAQ filan alırsan sakatlık olabilir. ;-)

Login olmaya çalışınca da `Sistemde çalışma vardır` mesajı alıyorum. Gerçekten var mı yoksa anomali mi?
0
larweda
sen milyor yazmışın, ben onu milyara yordum, niyeyse :-) hata düzeltilmiştir.


PocketIE`de bir dert yok, hosting firmamız Web server upgrade yapmış, bizim user scriptlerinde bişiler patladı, şimdi onnarla uğraşıyorum zaten. Sen Ipaq`ine hata bulma yine, MS Windows CE de olsa fena alet değil, kabul ediyorum hala. Sonuç olarak "Sistemde çalışma vardır" anonsu anormal bi durum diil, bu gece ara ara olucak ööle. Dayanıcaksınız artık birazcık maalesef.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL bir ERP Projesi: Kukay

sundance

GPL lisansı ile geliştirilmekte olan ERP projesi Kukay çeşitli görevlerle projeye iştirak edecek katılımcılar arıyor. (Bize pek bir ne yaptıklarını biliyorlarmış gibi geldiler :) umarız siz de desteğe değer bulursunuz.

"Bilindiği gibi piyasada bir çok ERP çözümü var ve bu yazılımların kullanılması ve kurumlara entegre edilmeleri oldukça zor. ERP konusundaki en büyük sıkıntı yazılımların tam olarak entegre edilememesi ve dolayısıyla yazılımların yararlarından çok zararlarının dokunması. Dünya geneline bakıldığında, SAP %29, Sonstige %27, Oracle %10, J.D. Edwards %7, PeopleSoft %6 ve diğer firmalarında %21 oranında piyasada hakimiyet sağladığını görülüyor.

Ancak buradaki asıl soru şudur ki aralarında GPL lisanslı çözüm hiç yok...

Tek Gerçek Özgür GNU/Linux Dağıtımı Hangisidir?

coskung

'the only free GNU/Linux distro I know of' diyor Richard Stallman Arjantin temelli Ututo-e için.

Stallman'in bir Arjantin ziyareti sırasında gördüğü, Distrowatch sitesinde Free Software Foundation (FSF)tarafından onaylanan tek gerçek özgür GNU/Linux dağıtımı olarak tanımlanan dağıtım Ututo-e adlı dağıtımmış.
Özgür yazılımın tanımına tam olarak uyduğu belirtilen dağıtıma FSF'nin ftp sitesinden de erişilebiliyor.
Bir dezavantaj olarak ingilizce desteğinin yeterli olmadığı belirtilmiş.

Haberin tamamı burada.

Yeni bir Proje: FlashB2B

huseyin

http://www.turquaz.com/flashb2b/

FlashB2B dokümanlar ve/veya protokoller arasında geçişi sağlayarak iki farklı sistemin veya işletmenin birbirleriyle iletişim kumasını sağlar.

Aslen Sabancı Üniversitesi 'nde okuyan öğrencilerin bitirme projesi olarak hazırladığı program, IBM Linux yarışması için baştan yazıldı. Yukarıda linki verilen adresten indirebilirsiniz.

%100 Özgür Yayıncılık Mümkün

butch

newsforge.com'da yayınlanan bu makale, web sitesinden, dizgisine her alanda sadece Özgür Yazılım araçları kullanan bir yayınevinin hikayesini anlatıyor.

Makale, ülkemizde özellikle E-dergi yayını yapanlar tarafından oldukça benimsenen Scribus'un geldiği yerin de önemli bir göstergesi.

Kaynak: /.

Bilim İçin Yazılım Hırsızlığı Yapılabilir!

tongucyumruk

Geçenlerde büyük bir üniversitemizde, alanında önemli bir bilim insanı olan bir hocamızın dersine girdim. İlk ders olmasından mütevellit dersin işleyişi hakkında biraz ön bilgi vererek başladı. Bir süre sonra, konu dönem boyunca verilecek ödevlere geldi. Ödevlerin MuPAD veya Mathematica yazılımları ile hazırlanarak teslim edilmesi gerekiyordu.