Nessus 3 çıktı

0
darkhunter
Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :
  • Red Hat ES3 and ES4
  • SuSE 9.3 and 10.0
  • FreeBSD 5 and 6
  • Fedora Core 4
  • Debian 3.1
Daha önce FM semalarına haber olarak girildiği üzre, Nessus'un bu versiyonu ile yazılımın kaynak kodu kapatıldı. Sonraki versiyonlarda da öyle olacak gibi görünüyor. Fakat hala ücretsiz.

Nessus 3'deki iyileştirmelerin odağında NASL3 motoruyla sağlanan 2 kata yakın hız artışı, daha fazla log ve yeni tarama mimarisi var.

Ayrıntılı bilgi ve download için : nessus.org

Görüşler

0
Tarık
Çok merak ediyorum bu tür açık tarayıcıları en çok kimlere hizmet ediyor. Sırf açıkları arayıp ona göre saldırı yapmak isteyen lamerlere mi ? yoksa bu tarayıcılardan bi haber Türkiye Security Uzmanlarına mı? ( Amacım security uzmanlarını bilgisini tartışmaya açmak değil. )
0
anonim
Bu tarayıcılardan bi haber güvenlik uzmanlarına saygı duymak lazım. Tarayıcı kullanmak işin kolay kısmı önemli olan bunun daha ötesinde neler yapabildiği güvenlik uzmanının. Bir diğer nokta güvenlik meselesinde bilgi her amaca hizmet edebilir işin doğası gereği. Bu bilgileri saklamak çözüm değildir. Önemli olan düzenli bir şekilde değişimi takip etmek ve uyguladığınız güvenlik politikanızı buna uygun biçimde evrime tabi tutmaktır.
0
Tarık

yorum sadece bununla ilgiliydi teşekkür ederim.

Fakat bazı önemli olayların " tarayıcılar, açıklar, exploitler" bu şekilde çıktığı gibi bizlere sunulması diğerlerininde işine yarıyor gibi.

Bilgi yi saklamak yada açık etmek, demokrasinin bazı kuralları, açık kaynak, bill gates'in ne kadar kazanıp tekel oluşturduğu, dünyanın en hızlı veritabanı, en eğlenceli programlama dili, linux'u linux yapan linus mu vs.vs. . .gibi aslında muallak sorular herkesin kendi bakış açısına göre şekillenip cevap buluyor.

Peki bunları bir standarda bağlamak mümkün değil mi?

Yani bilgiyi filtrelerden geçirip bazı insanların (hiçbir zaman güvenlik uzmanı olmamaya yemin etmiş, GNU kanı taşımayan korsancı zihniyet :) ) bilgiye ulaşamamasını sağlayabilirmiyiz.

Mesela, fm.net'i okuyarak (fm'den öğrendikleriyle) fm'yi hacklemeye çalışan insanlara bu lamerizm kaynaklarını nasıl kapatabiliriz.

Yani adam fm'de gördüğü nessus 3 ile fm deki açıkları bulup hackleyemesin diyorum kısaca.

Bu insanların (lamerlerin) 10-25 yaş arası teknik bilgisi zayıf insanlardan oluştuğu, ellerine geçen araçlarla hertarafa deneme yanılma yöntemiyle saldırdıklarını düşünürsek.

Ortaya koymaya çalıştığım olay'ın " açık kaynak yazılımların kaynaklarıın açık olması bu yazılımların güvenliğini kötü amaçlı kişilere teslim etmektir" düşüncesiyle hiçbir alakası yoktur. Bu düşünceye bende karşıyım :P

0
anonim
Öneriniz teoride güzel olsada pratikde uygulanabilirliği düşük. Üstelik belki lameing yolun bir parçası. Programcının ruhunun olgunluğa ulaşması için geçilmesi gereken bir dere.

Bu gün açık kaynağa destek veren insanların bir kısmının teenage döneminde bu işlere ucundan kıyısından bulaştığını söyleyebilirim.

Merak araştırma ve kendini kanıtlama isteğindeki ergen ruhu bir parça bilgisayar bilgisine ulaşınca bu işlerden uzak durmak zor görünüyor. Zaten az buçuk düzgün kurulmuş bir sistemede DDoS atakları dışında zarar vermek kolay kolay mümkün değil lamer saldırılarıyla. O açıdan bu tip saldırıların riski sistemin kendisinden kaynaklanacak sorunlardan daha yüksek değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Phrack 58 çıktı!

sundance

Internet öncesinden beri güvenlik ve iletişim ortamlarının tartışmasız bir numaralı dergisi PHRACK`in yeni sayısı çıktı.

Özellikle LoopBack bölümünde okur mektuplarına verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim, eminim eski sayıları da teker teker elden geçirirsiniz...

Sahte Microsoft İmzası

anonim

Microsoft bir işletim sistemi üzerinde yine Microsoft bir web tarayıcısı kullanırken akla gelen ilk şey bu dijital imzalardan en güvenilir olanının yine Microsoft firmasına ait olacağını düşünmektir, çok normal bir şekilde de olması gereken budur.

Fakat ne yazık ki durumun böyle olmadığı Microsoft tarafından yapılan ilginç bir açıklamayla anlaşılmıştır. Yapılan açıklamada denildiğine göre 29 Ocak ve 30 Ocak 2001 tarihinde VeriSign dijital imza firmasından bir kullanıcı Microsoft’un bir elemanı olduğuna inandırarak Class3 bir kod imzasını Microsoft adına elde etmeyi başarmış. Bu da pek tabii ki normalde Microsoft’a ait olmayan bir takım kodların sanki Microsoft tarafından dağıtılıyormuş gibi Internet Explorer’da uyarının gelmesi demek. Bu sayede eğer istenirse ActiveX kontrolleriyle ya da MS Office makroları ile bilgisayarınıza girilmesi ya da zarar verilmesi mümkün olmakta. Bu duruma bir aktif içerikli bir web sayfasını ziyaret ederken düşebileceğiniz gibi, üzerinde eklenti bulunan bir mail ile de başınız derde girebilir. Üstelik yapanın imzasında Microsoft yazdığı halde.

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.

Pasaportumda casus çip mi var?

towsonu2003

Yakında pasaport başvurusunda mı bulunmayı düşünüyorsunuz?

Radikal'in geçtiği habere göre 2007'nin başlarından itibaren yeni pasaportunuzda, daha önce beklenildiği üzere, içinde kişisel bilgilerinizin bulunduğu bir RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) çipi olacak. Ama bu çipe eklenecek bilgiler hakkında detaylar henüz bilinmiyor.

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.