MySQL popüler ama sınırlı

0
SHiBuMi
InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.
Haberde Sun Microsystems'in, LX50 serisi giriş seviyesi sunucuları, Solaris 9 Companion CD ve çeşitli Cobalt sunucuları ile birlikte dağıttığı MySQL'den övgüyle bahsettiğinden ve desteğinin süreceğinden de bahsediliyor.

Elbette teknoloji karşılaştırılması yapıldığında DB2 ve 9i karşısına MySQL'i koymanın pek manası yok ama MySQL'in InnoDB ile olan birlikteliği performans ve kalite açısından olumlu yönde ilerliyor ve open-source olmasının avantajları düşünüldüğünde küçük ölçekli ERP uygulamaları için (ki Türkiye'de üretim yapan birçok firma bu kapsama alınabilir) usta bir veritabanı yöneticisi ve programcısının elinde MySQL, DB2 ve 9i kadar başarılı olabilir. Tabii bu kadar lafı ettikten sonra Türkiye'de ERP uygulaması projesini kim kaybetmiş de biz bulduk üstünde tartışıyoruz diyebilirsiniz, haklısınız da, olsun bir gün şansınız yaver giderse bu yazıyı hatırlar ve veritabanı seçiminizi ona göre yaparsınız ;)

Görüşler

0
cevreci
selam,
nacizane benim gibi cahile ERP ve CRM gibi terimlerin içeriklerini biraz açıklar mısınız? nedir bunlar ne yaparlar?
0
anonim
Merhaba,

ERP:Enterprise Resource Package

CRM:Customer Relations Managment

Olmakla birlikte ikisi büyük miktarlarda verinin kullanıldığı pahalı ve büyük programlardır.

Benimde bildiklerim bu kadar. Herhalde olayın özü bu olsa gerek.
0
anonim
ERP'nin açılımı Enterprise Resource Planning olacak. ERP uygulaması bir kurumun bütün işleyişini elektronik ortama aktarmayı amaçlar. Bunun içinde üretim adımları, stok ve sevkiyat işlemleri, satış ve satış sonrası hizmetler de dahil edilebilir. CRM ise ağırlıklı olarak kurumların pazarlama departmanları tarafından kullanılan, müşteri ve müşteri alışkanlıklarının takibi ve analizi konusuna odaklanmış uygulamalardır. CRM uygulamaları genellikle call-center uygulamaları ile beraber kullanılır, örneğin bir bankanın telefon bankacılığı hattını kullandığınızda sizin sistemdeki her hareketiniz kaydedebilir, müşteri temsilcisi hakkınızda notlar alabilir, böylece siz faklı müşteri temsilcileri ile konuşsanız bile derdinizi farklı kişilere habire anlatmak zorunda kalmamanız sağlanır (ya da öyle umut edilir).

ERP kapsam olarak daha geniş olduğu için orta ölçekli bir firmada bile rahatlıkla milyon dolarlı rakamlara ulaşılabilir. CRM ise tek bir konuya odaklı olduğu için genellikle onbin dolarlı rakamlar seviyesindedir.
0
cevreci
selam,

adını çokça duyup ne olduğunu anlamadığım SAP bir ERP programı mı oluyor peki?

bir de anlamadığım veya mantığıma oturtmakta zorluk çektiğim konu, ERP'yi şirkete oturtmak için şirketin gayet kurumsal düşünceli ve iş akış şemaları vb standardizasyonlarını bitirmiş olması gerekiyor değil mi? yani zırt pırt pazar stratejilerini, dağıtım kanallarını veya benzeri konularda değişiklilik yapmaması gerekiyor, doğru mu anlamışım?

teşekkürler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telnet üzerinden Star Wars!

larweda

Hollandalı bazı amcamlar, (nedense böyle hikayeler hep hollandadan çıkıyor zaten) bir shell script'i ile Starwars Episode IV: A new Hope filmini ascii-art olarak yapımışlar, yani şuraya (towel.blinkenlights.nl) telnet yapıyorsunuz, başlıyor "A long time ago, in a galaxy far far away" kabilinden, ve filmin tüm sahneleri, prensesin gemisinin yakalanışı, ışın kılıcı savaşları, prensesin kurtuluşu, Luke'un eğitimi vs tamamiyle ascii-art olarak karşınıza çıkıyor, tamamiyle basit bir olay olmasına rağmen bir ya da bir kaç kişi epey zamanını almış. Bi göz atın, görmedim demezsiniz.

10 yıl önce bugün...

dcc

Hafızanızı bir yoklayın bakalım... 10 yıl önce bugün, 29 Nisan 1994'te hangi büyük firmanın iflas ettiğini hatırlayabilecek misiniz?

AmigaOne ve AmigaOS4 Technology Channel´da!

dcc

Evet yanlış okumadınız! Görkem Çetin'in sunduğu Penguen'in Günlüğü programının bu haftaki konuğu AmigaOne ve yeni çıkacak olan AmigaOS4. Amigart'tan Sinan Gürkan'ın katıldığı programda AmigaOne anakartı, AmigaOS4'ten görüntüler ve ayrıca yeni MicroA1 ile ilgili bilgiler yer alıyor.

Pozitif e-dergi TEMMUZ sayısı çıktı...

adonis

» Kendi Pardus DVD'ni yap!
» Özgürce eğlenmek:GP2X üstelik içinde linux var!
» DirectX 10:Balon mu, devrim mi?
» PIC: Ucuz ama ciddi
» OpenSuSE 10.1: Bol aksesuar, kötü işçilik
» Xorg'u fethetmek!
Ve daha fazlası 220 sayfa dergi içeriğinin yine 50 sayfaya yakın bir bölümü Gnu/Linux'a ayrılmış. İndirmek için www.pozitifpc.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Kablo internet; sonunda

mos

Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.