MyLink: Cracker oyunu!

0
sundance
Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce Uplink isminde bir oyun gönüllerimizi fethetmişti

Bir Cracker RPG olarak tanımlayabileceğimiz oyun, bağımsız bir oyun firması tarafından yapılmış olması, pırıl pırıl kutulardaki beş para etmez oyunlar yerine, (oyunun mantığı ile örtüşen) saman kağıttan sarı bir zarfta posta ile elinize ulaşması, oyun cdsinin bile oyunun bir parçası olan bir bulmacayı barındırması ve oyunun aynı anda hem windows hem de linuxda çıkması ile oldukça dikkat çekmişti.

Geçen hafta içinde Uplink hayranlarından biri, bu kadar güzel bir oyunun kapalı kodlu olmasına dayanamamış ve MyLink adında bir versionunu çıkartmış. Daha bir haftalık olmasına rağmen birçok özelliğe sahip olan Mylink, Uplinkde olmayan network modunu da içermekte. Perl ve TK ile yazıldığından da hemen her platformda da oynanabiliyor.

Görüşler

0
bahadirkandemir
2001'de gönderilen "Uplink- Hacker Olmanın Dayanılmaz Hafifliği..." haberini daha dün okudum :) Oyunu alıp oynasam mı :))
0
sametc
uplink oynadım ama birşey anlamadım :))))

0
conan
Linki duzeltelim.
http://home.as-netz.de/gblech/klasse10/misc/mylink/mylink.html

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple´dan Windows için ITunes

Evil_Empire

Apple, 1999 yılında çıkardığı muzik player, encoder, decoder, cdburner vs. uygulaması ITunes'un win2000-XP versiyonunu çıkardı.
ITunes cok genis mp3 arsivlerini duzenlemek, calmak ve kopyalamakla ilgili kullanisli ozellikler sunuyor. Karmakarisik arabirimli playerlardan sıkıldıysanız bir denemenizi oneririm. Ücretsiz bir yazılım olan ITunes 4.1'i http://www.apple.com/itunes/download/ adresinden indirebilirsiniz. GUI sevilecekse Apple olsun:)

fazlamesai.net'e Soralım: Test Driven Development Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

anonim

Aslında uzunca bir süredir haberim var TDD den ancak bir türlü daha ayrıntılı incelemeye fırsat bulamıyordum.

Beni ateşleyen artima.com daki bu makale ona gelen yorumlar oldu. TDD sizce yeni bir yaklaşım mı? Yoksa büyük çaplı projelerde onlarca test yazdıktan sonra detaylı iş tanımları yazmaktan bir farkı yok mu ?

Not: Bu arada makaledeki M$ye ait linkin M$ tarafından sitelerinden kaldırılmış olması bir diğer ilginç nokta...

Sürükle, Bırak

butch

Mavi Bilgisayar Kapandı.

anonim

Ankara merkezli bilgisayar firması Mavi Bilgisayar internet sitesi ve mağaza şatışlarını durdurdu. 29.06.2009 tarihinden itibaren web siteleri açılmayan şu anki sitede ise özür yazısı bulanan firma son zamanlarda yaptığı değişik kampanyalarla ayakta durmaya çalışıyordu.

Güzel bir araba (Quicktime ile IP üzerinden canlı yayın)

anonim

Bilişim 2001`i gezerken gözüme 2 şey takıldı: 1`ncisi Türkiye`de özellikle IT sektöründe kriz filan yok, adamlar ucuza eleman çalıştırmak (ya da işten adam atmak) için krizi bahane ediyor, 2`ncisi ise bir araba, bu araba gerçekten ilginç idi, bir canlı yayın arabası idi arabanın diğer TV`lerdeki canlı yayın araçlarından tek farkı bu araba IP yani internet protokolü üzerinden canlı yayın yapıyordu. Biraz inceledim ve detaylı bilgi sahibi olmaya calıştım ve hayretler içinde kaldım, neden mi fikir acayip güzel ve hiç de zor bir olay değildi yani böyle bir araba yapmak öyle çok büyük teknik bilgi gerektirmiyordu.