MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

0
zilog
Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.
Uygulamaya başlanmasından ardından bir gün içinde kırılan WGA, Microsoft'un korsan kopyalara karşı geliştirdiği yeni silahıydı. Microsoft soruna çözüm ararken, sistemin bypass edilmesi, yalnızca Explorer'ın adres çubuğuna bir javascript komutu yazılmasına dayanıyor.

Görüşler

0
Challenger
Bu kadar basit bir kod ile bu sistem kırılabiliyorsa gerisini düşünemiyorum bile.
0
SilWeX
javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all')

Aklıma takılan birşey var : g_sDisableWGACheck... Böyle bir fonksiyon neden var ? Ve neden M$ dışarıdan bir fonksyionla WGA'nın işlev dışı kalmasına izin veriyor ?
0
simor
Bence çoktan fişlenmiştir her update yapan müşteri veya kopya kullanıcı. Amaç ilk etapta bu zaten.
"Windows Genuine Advantege" kopyacılar için ne kadar saçma bi tanımdır. Aha bak geeeel geeel bişey yapmiicam valla der gibi. Neyin avantajı :). Müşteri tarafında ise, malum gsm zararlımızın yaptığı gibi elli kere senin nüfüs cüzdanı faksını istemesinin verdiği hissi veriyor.
Bunlar hep değişen piyasalara göre kar amaçlı reaksiyonlar. Küçük oyunlar. Teknik departmandan değil de piar ekibinden çıkma fikirler bence.



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Windows XP altın çantalarda çıktı!!

elrond

Windows XP nin son interm build`i olan 2542 den kısa bir süre sonra 2600 yani RTM (Released to manufacturing) sürümü -2542 üzerine 3 temel hata düzeltilerek- çıktı. XP nin pazarlama kampanyalarının şimdiye kadar görmediğimiz ihtişamda olacağının sinyalleri gelmeye başladı. Zaten Microsoft bunun böyle olacağını daha önce açıklamıştı. Ben şahsen 24 Ekim`i çok merak ediyorum. Bu arada 2600 sürümü 6 büyük PC üreticisine altın çantalarda sunuldu! Microsoft un Redmond'daki binasına gelen HP, Compaq gibi üreticilerin temsilcileri özel altın kaplama çantalarda ürünü alıp Helikopterleri ile firmalarına döndüler!!

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.