MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

0
innaw
İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Görüşler

0
Tarık
Havada salınım halindeki elektriksel verilerin toplanması ve tekrar anlaşılabilir bilgiye döndürülmesi işi. Tüm yüksek frekanslı cihazlardan aynı şekilde bilgi alınabilir, sızdırılabilir. Hatta bu tür şeylerdem korunmak için faraday kafesleri bile var. Ama toplanan verinin tekrar bilgiye dönüştürülmesi işi çok teknik ve enteresan bir iş.

Yıllar önce ceviz kabuğunda bu tip şeyleri iddia eden bir adamcağız çıkmıştı, bu amerikan avax uçaklarının bu işlerede yaradığını, hatta amerika nın olayı abartıp başka türlüde kullanabildiğini söylemişti. İlerleyen saatlere doğru olaya beyin kontrolü gibi abidik şeylerde girdiğinden konu tam anlaşılamamıştı.

Evet bu yapılan iş tam anlamıyla elektromanyetik hacking dir. gibi iddialı bir söz edeyim ve kapatayım çenemi :D

0
bio
Bunda o kadar komplikasyonla bile ugrasmamislar, bayagi telefon kablosuna baglamislar cihazi:

The phone line running from the machine to an ordinary BT white socket was unplugged and a two-way adaptor inserted. The MP3 player was then placed between the ATM machine’s output cable and the phone socket.
0
experience
ayar di mi bu puhehehe
0
Tarık
Evet ama bu olayda yada bunun benzeri yöntemlerde zor olan kısım haberde de bol bol bahsedildiği üzere bu dağınık verilerin anlamlı hale getirilmesi. Eğer ben kafamda olayı yanlış oluşturmadıysam bunlar farklı bir ters mühendislik ile yapmışlar bu işi. Belkide ortada ters mühendislik yapılacak beş satırlık assembley kodu dahi yoktu. Kendilerine göre bir oluşturmuş ve onu izlemiş olabilrler. Veyahut çalıntı bir kurumsal, bilimsel yöntem kullanmış olabilirler.
0
Ono
Valla dostum ben senden hiç bişey anlamıyorum. Bi gidersin oyun oynayana misyoner dersin, bi gidersin reverse enginering yapana çalıntı yöntem kullanmışlar dersin. Madem bu olay bu kadar yaygın ki çalıntı diyosun, bi atmye reverse enginering ile server ol görelim seni. Oyun oynayana bile bok atışın zaten herşeyi ortaya koyuyor. Ha birde ayrıca sorayım şu ufak dağlarıda sen yaratmıştın değil mi?
0
Tarık
Hmmm, düşüncelerin normaldir. Saygıyla karşılıyorum. Yalnız sitene girdim bu "Suan Win2K dayim. Buyuk ihtimalle oyun oynuyorum. Lutfen daha sonra tekrar deneyiniz." çıktı :) Buda seni ortaya koyuyor zaten. iyi çalışmalar...
0
Ono
Ortada olan benim oyun oynadığım değil, senin kendini bi #!$ sanman.
0
arsenelupin
"reverse engineering" ~ "ters mühendislik" biraz tuhaf olmuş.Kanımca kavramın anlam alanıyla örtüşmüyor.Daha uygun bir ifade de bulmak zor gerçekten ama reverse!=ters
0
sefalet
"Tersine Mühendislik" sözünü kullanıyorum ben.Yapılanın yapılma sistematiğinin dışında farklı bir yol izlenmesi ile yapılana müdahale edilmesi anlamında."Ters Mühendislik" yapılan işin yanlış ya da eksik yapıldığı anlamını çağrıştırıyor kanımca, "ters iş yapmak" da olduğu gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Akustik Şifre Analizi: Mikroişlemcinizin Çıkardığı Sesler ve Potansiyel Saldırı

FZ

Bilgisayarınızın kalbini dinlemeyi denediniz mi? Acaba GnuPG ile bir şeyleri şifrelerken çıkan ``sesler´´ olası bir saldırgana bazı ipuçları verir mi? Mikroişlemciyi dinlemek mi!? O da ne! diyenlerden misiniz?

O halde Adi Shamir ve Eran Tromer´in Acoustic Cryptanalysis başlıklı bu ilginç çalışması ufkunuzu genişletebilir.

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

Ağ güvenliğiniz için, m0n0wall kurun

Soulblighter

m0n0wall, Manuel Kasper tarafından FreeBSD üzerinde geliştirilmiş açık kaynak bir ateşduvarı ve kablosuz yönlendirici. m0n0wall, Check Point Firewall-1 ve Cisco PIX gibi ticari ateşduvarlarının sunduğu özelliklerin bir çoğunu sunuyor.

PDF Virüsü Görüldü

anonim

Adobe`nin popüler dosya formatı PDF için ilk defa virüs tesbit edildi. Bu virus PDF dosyalari içine gömülü olarak taşınıyor ve yayılıyor. Aslında bir VBS virüsü olan PDFWorm, kendisini bir PDF dosyasının içine gömerek Outlook`un adres defterinden kendisini yayıyor. Virüsün amacı yüksek düzeyde yayılmak değil, sadece olayın yapılabilirliğini kanıtlamak. Bu sebepten, mail'le gelen PDF dosyası Acrobat Reader'le açıldığında aktive olmuyor, sadece Acrobat'la açıldığında aktive oluyor.
Detaylı bilgi için:http://www.coderz.net/zulu/outlook.pdfworm.txt

Kötü adamlar ve arka kapılar

sundance

Uzun bir süreden beri (Truvalılardan bu yana ;) hileli oyuncaklar hep güncelliğini korumuşlardır. Truva şehrinin düşmesinden, James Bond numaraları ile çeşitli sırları ele geçiren casuslara kadar tarih boyunca, asıl amacını gizleyen aletler hep büyük avantaj olmuştur.

Son yirmi yılda ise, bilgisayarın ve ağların yaygınlaşması ile, bu eski hileli savaş araçlarının yerini sistemdeki zayıflıklar, belli bir işi görüyormuş gibi davranan ama arka planda başka numaralar çeviren programlar almıştır. Tacettin Karadeniz arkadaşımız da, sözkonusu zayıflıkları sağlayan Arkakapıları [Backdoor] anlatan enfes bir makale yazmış, ilgi ile okuyoruz.