Mikrohaber kapanıyor...

0
urxalit
Mikrohaber yaklaşık 2 yıldır her sabah uğradığım bir siteydi. Güzel seçilmiş haberler, yorumlar ve teknik makaleler vardı. Yazın haber eklemeyi kesmişlerdi, baktım aşağıdaki son haberi eklemişler.

Üzücü birşey tabi, umarım ileride böyle güzel siteler görebiliriz...
***************
Son Haber (Ahmet A. AKIN) 10/11/2001
Bildiğiniz gibi, son bir kaç aydır sitemizi güncelleyemiyorduk. 1999 Kasım ayından bu yana neredeyse her gün gerçekten büyük fedakarlıklar göstererek sizlere günlük olarak mümkün olduğunca objektif olarak haber ve bilgiler vermeye çalıştık. Ama, hem editörlerimizin zaman bulamamaları, hem de sitenin ekonomik durumumuza olumsuz etkisi nedeniyle Mikrohaber'i kapatma kararı aldık.

Bu güne kadar bize destek olan editör arkadaşlarımıza, tüm ziyaretçilerimize, donanım inceleme ve haber sitelerine, Türk bilgisayar pazarından ve medyasından değerli arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Sağlıcakla kalın ve bizi unutmayın :)
Mikrohaber Editörleri ve siteye emeği geçenler
Ahmet Afşın Akın
Mehmet Dündar Akın
Bülent Bolat
T.Terlemez
Özkan Erdem
H. Bahadır Akın
G. Betül Akın
Hakan Terzioğlu
Gürol Yomut
İrfan Başak
M. Mevdudi Can
Boğaç
Yorum ve cevaplarıyla destek veren Tayfun Erkeskin (TET), Niyazi Saral (Cizgi Elektronik) ve Zehra Erem (AMD Turkiye)
ve bize haber ve eleştiri gönderen ismini buraya yazamadığımız pek çok okuyucu.

Görüşler

0
urxalit
Aşağıdaki 2 mesaj Türkiye´deki ekonomik ve sosyal durumu çok iyi yansıtıyor. Tabi olan Türkçe içeriğe ve bundan yararlanması gerekenlere oluyor. Buradan tekrar politikacılarımıza sevgilerimi iletiyorum...

*****************
Bitti.
Selam dostlar. Bu Mikrohaber dahilindeki son yazım, sitemiz kapandı. Zor bir karardı ama alınması zorunluydu. Özellikle Ahmet ve Mehmet´i mali açıdan zorlamaya başlayan Mikro, mesaimizin de önemli kısmını götürüyordu. Kendimden örnek vereyim, bir taraftan İTÜ´de lisansüstü eğitimimi sürdürürken bir taraftan da idari görevler, laboratuvarlar, uygulama dersleri ile cebelleşiyorum. Üstüne üstlük bir de bir arkadaşım için Palm yazılımları geliştiriyorum. Bilimsel makale ve bildiri yazma zorunluluğu da cabası. Bütün bu işlerin arasında bir de evlilik hazırlıkları hiç boş zaman bırakmıyor. Mikrohaber´e bir haber girmek için işe yarar bir haber aramak yarım saat, haberi anlayıp özetlemek 10 dk., siteye girmek te 5 dk. sürse, okuduğunuz her bir haber için 55 dakika nette kalmak zorundayız. 55 dakikalık bağlantının faturasını hesaplayın artık. Sonra da bunu günde ortalama 4 haber ve 17-18 ayla çarparsanız, cebimizden çıkan parayı yaklaşık olarak bulursunuz. Peki, bu paraya karşılık ne kazandık? Kişisel tatmin. E bu kriz ortamında bu parayı memur maaşı ile karşılamak neredeyse imkansız hale geldi. Hele bir de harcadığımız zamanı düşünürseniz, sanırım hak verirsiniz. Doğrusu biraz burukluk var içimde. Bir buçuk yıllık emeğimizi bırakıp gidiyoruz. Belki ileride başka bir ortamda, belki başka bir sitede, belki de bir dergide yeniden karşınıza çıkarız. Kim bilir. Yine de başınız sıkıştığında e-postalarımızı biliyorsunuz. Yazmaktan çekinmeyin. Sağlıcakla kalın. Görüşmek üzere...
Bülent Bolat
bbolat@yildiz.edu.tr

***************
valla tahsin, zamanında dötüm yırtılana kadar davet ettim milleti, enaz 10 kişiden tamam abi, destek verelim, vakit ayıralım sözünü aldım. verdiği sözü tutan kimse olmadı. Ahmet''''in çabalarıyla Terlemez, Ozky gibi bikaç dost taşın altına elini soktu ama o kadar. kaldı ki bu dostlar bir de kendi siteleriyle uğraşıyorlar. zamanında dedki herkese, gelin siz de katılın yoksa kapanacaz diye ama kimse sallamadı. bu arada mevcut ekonomik koşullar harbiden kastırıyo, işni bu tarafı da var. önceki mesajda dikkat edersen Ahmet gibi dial-up kullanan editörlerin masraflarını hesaplamak için bi formül mevcut. artı benim değil ama kadrodaki bazı arkadaşları maaşı REEL olarak azaldı. bitakım ödenekleri kesildi. bazı sosyal yardımları iptal edildi vsvs. ha, unutmadan ben akademisyenim. Ahmet halen itüde doktora yapıyo, mehmet yüksek mühendis. diğer arkadaşları bilmiyorum. mesele sizlerden gelen geribesleme değil. mikro kapandı ama ben halen e-postalar alıyorum. hatta geçenlerde bir arkadaş benim makalelerden birini tezinde kullanmak üzere izin istedi. daha da abartayım, okurlardan biri ile telefonda, üçü ile de yüzyüze görüştüm. daha ne geribesleme olacak? temel sorunumuz mali. ikinci sorun zaman bulamama. üçüncü sorun yok. bu kadar basit. halen varsan, mikro''''da değil ama belki de başka bir platformda devam ederiz. mikro projesi bitti. son 6 aydır zaten uzatmaları oynuyordu, son düdük çaldı. şimdilik aklıma gelen ilk şey, devam etmekte kararlı arkadaşların e-postalarını buraya ve benim e-postama(bbolat@yildiz.edu.tr) göndermeleri. bunları biyerde biriktireceğim, hemen şimdi değil ama, ilk fırsatta yeni bir oluşumla karşınıza çıkmaya çalışacağım. am abu sefer sizlerin de desteği olmak zorunda. tıpkı internet gibi, tek server olmayacak, her client aynı zamanda bir server olacak. mesela bir mailing list, mesela bir e-grup olabilir. neyse işte, zaman gösterecek. desteğin için teşekkürler. bu tür bi organizasyona ne dersin? var mısın? başkaları da dahil olur mu?
0
larweda
Internette türkçe içerik gerçekten az insanın mesai harcadığı ve güdük kalmış bir konu maalesef. Mikrohaber de bu konuda başarılı bir altyapıya imza atmış, gerçekten güzel bir örnek. Koşulları düşünürsek niye kapattınız diye sormaya hakkımız yok kesinlikle ama, gerçekten üzücü bir durum. Ekonomik olarak hayatlarımızın tekrar düzene girip, fikri, enerjisi ve hevesi olan arkadaşları tekrar internetimizde görmeyi diliyorum. O zamana kadar, çok çok aykırı bir olay olmazsa, biz Fazlamesai ekibi olarak buralardayız, bekleriz.
0
anonim
işlerden başımı kaldırabilsem bir kaç yere destek vermeyi düşünüyorum. belki size de. fazlamesai tayfasına başarılar dilerim. biz yorulduk, siz yorulmayın.
Bülent B² Bolat
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir milyon dolarlık sayfa!

sundance

İşsiz güçsüz bir genç, birkaç ay sonra gideceği üniversitede parasız hayatın çok da eğlenceli olmayacağını düşünüp, "Napsam da para kazansam?" diyor ve pikseli $1'dan reklam aldığı bir milyon piksellik bir site yapmaya karar veriyor!

İşin garip yanı şu ana kadar da $495,000 kazanmış durumda. Huzurlarınızda One Million Dollar Homepage

Haberin ayrıntıları ve üzerine küçük bir tartışma için akşam 21:30'da Teknoloji TV'de Fazlamesai.net programına bekleriz.

Sanal alemde gerçek müşteri temsilcisi

SHiBuMi

Internet'te amaçsızca o link senin bu link benim dolaşırken, yolum epeydir uğramadığım rackspace.com'a düştü. Acaba Linux dedicated serverlar ne kadardan başlıyor diye merak edip fiyatların olduğu sayfaya geçtim. Sayfa açıldıktan birkaç saniye sonra çat bir applet açıldı, tepesinde gülen suratlı bir tip, altında bir chat ekranı ve kendisinin LIVE sales consultant olduğunu ve bana nasıl yardımcı olabileceğini soran biri beliriverdi! Önce bunu herkese standart çıkan bir pencere olarak algıladım ama sonra LIVE'daki vurgudan adamın kanlı canlı karşımda olduğunu anladım.

Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

FZ

Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

İnternet cafe mi ? oyun cafe mi?

mambo

Ülkemizde her şeyin olduğu gibi sonun da internet cafelerin de suyu çıktı. Zaten çoktan internet cafelerinde suyu çıkmıştı diyeceksiniz ama bu herhalde olayın son noktası. Artık hepimiz mahalle aralarında dahi açılan internet cafelere alıştık. Ama artık bu mahalle aralarında açılan internet cafeler gitgide kimliğini yitirip oyun cafelere yani ataricilere dönüşmeye başladı.

Web tasarımcıları için sunucu taraflı optimizasyon

mow

Bir web projesinde CSS/XHTML/Javascript ve benzeri işleri siz yapıyorsanız burada anlatılanlar tam size göre. Evet siz doğrudan ne betik dili ile yazılmış bölümlere ne de sunucu ayar dosyalarına ulaşmıyor ve onları kullanmıyor olsanızda sunucu taraflı optimizasyonda sizlerin doğrudan katkısı sandığınızın aksine çok büyük.