Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

0
anonim
Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Microsoft - Sun - OpenOffice.org: Şeytan Üçgeni

anonim

Geçtiğimiz çarşamba günü, Microsoft bir açıklama yaparak Open Office projesindeki geliştiricilerle daha yakından çalışmak istediğini belirtti. Bu açıklamanın geldiği aynı dönemde, Microsoft'un Sun Microsystems ile yaptığı bir anlaşma halka duyuruldu. Bu anlaşma, Microsoft'a Open Office kullanıcılarını patent ihlali sebebiyle dava etme yolunu açıyor.

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

MS-Windows ve Sahip olma maliyeti (TCO) hakkında

cayfer

Dostlar "artık yetti senin Micros~1 aleyhinde yazdıkların" diyecek ama n'apayım; elimde değil. Herkesin kendine göre bir derdi var...

Bütün gün firewall, spam-virus kontrol falan uğraşıp duruyorduk ki Eylül başında üniversitemizin (Bilkent) yurtları açıldı. İkinci gün falandı, üniversite ağımız neredeyse çökme noktasına geldi.

MS´in IE için yayınladığı yama çalışmıyor

julyano

Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre Internet Explorer´daki bir açığı kapatmak için Microsoft´un yayınladığı yama çalışmıyor.

"Nesne tipi" açığı eEye Digital tarafından 4 ay önce bulunan ve duyurulan açık için yamayı Microsoft 20 Ağustos tarihinde yayınlamış 28 Ağustos tarihinde ise hata yaptıklarını açıklayıp bir defa daha yayınlamıştı. Fakat güvenlik uzmanlarına göre Microsoft'un yayınladığı yamaların hiçbiri çalışmıyor.