Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

0
Soulblighter
Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.
Phishing'e karşı hukuk savaşı

Microsoft'un dava ettiği phishing sitelerinin Ekim 2004 ile Mart 2005 arasında faaliyet gösterdikleri, şimdi ise yayından kaldırılmış olduğu belirtildi. Microsoft yetkilileri phishing eylemi gerçekleştiren tüm kullanıcıları dava edeceklerini, bu hukuk savaşının kurumsal bir politika olduğunu vurguluyor.

MSN'in taklitlerine dikkat

Microsoft'un açtığı davaların bir kısmı da şirketin web sitesinin taklidinin yapan mecraları içeriyor. Microsoft'un logosunu taklit eden siteler, kullanıcıdan MSN kimlik bilgilerini güncellemelerini talep ediyor. Kullanıcı bilgilerini Hotmail’in önüyüzünü taşıyan taklit siteye girince de, kimlik bilgileri hacker’ın eline geçmiş oluyor.

Kaynak: NTV

Görüşler

0
ttk
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=81570

Yukarıdaki haberde geçen durum ve benzerlerinin baş sorumlusu olarak M.Soft'un ürünleri mi düşünüldü de böyle bir adım attılar acaba ?
Bazı bankalar müşterilerine karşı yapılan kredi kartı/ banka hesap bilgileri hırsızlığı benzeri girişimlere karşı çok lakayd davranıyorlar ne yazık ki.

Gelen bu tip bir mesajdan sonra merak edip (Firefox ile) girdiğim sitede hiç bir bilgimi girmedim sadece sayfaya bakıp çıktım üstelik zarar da görmedim ama, explorer ile sayfaya giren ve aynı zamanda da bir antivirüs kullanan birileri sayfada virüs ve trojan olduğuna dair uyardılar beni, az daha adamların başına dert açıyormuşum incelesinler diye adresi verirken. Bir de o sayfaya makinasında hiç antivirüs olmadan sadece girip çıkan pek çok kullanıcıyı düşünürseniz ...

Bankaya adresi veriyorum siteyi kapattırmak için girişimde bulunsunlar diye, site günlerce açık kalıyor. Kimbilir kaç kişi siteye girip çıkıyor sadece bakmak için de olsa. Üstelik sadece siteye bakmanın bile makinalarına trojan girmesine sebep olabileceğinden dahi habersiz olarak. Sonra gelsin keylogger'lar gitsin bilgiler.

Acaba bankaların bu lakaydlığından müşteriler kadar M.Soft da mı rahatsız oldu ki ? :)
0
abakana
Genelde bu tip durumlarda banka yerine hosting ya da domain servisi(o domain için) sağlayan kurumlara pshing yapıldığını bildirmek daha etkili oluyor, sitenin faaliyetlerine son verilmesi açısından.

Aslında pshingciye gereksiz bilgi vermekde onu rahatsız etmek için iyi bir yöntem ama uğraşacak kimse olduğunu sanmıyorum. Bir tanıdık bir kod yazmış ve bir spamcinin web e koyduğu forma flood yapıodu, kodu dw yapmayacağı ve makinasının boşta kaldığı zamanlarda çalıştırıyordu, kısaca "spamciye spam" diyodrdu buna da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

darkness

SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.

Microsoft, SCO´dan UNIX Kodunun Lisansını Alıyor!

eepp

Microsoft, SCO grubu ile, UNIX işletim sisteminin kodlarına erişim hakkı için lisans anlaşması imzalıyor. Windows-Linux savaşlarına da ciddi bir etkisi olacağı düşünülen gelişme sanılanın aksine Microsoft'a UNIX patentinin sahipliğini sağlamıyor. Microsoft yetkilileri, girişimin platformlar arası bütünleşmenin daha iyi olabilmesi için yapıldığını belirtiyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için:news.com.com/2100-1016_3-1007528.html

VBasic.NET'e geçiş !

sundance

Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

Yükleme Merkezi'ne Korsan Kilidi

anonim

Microsoft, Yükleme Merkezi (Download Center) dahilinde bulunan dosyalara kopya Windows üzerinden gelen kullanıcıların erişimini engelleyecek ve Windows'unu kitleyecek yeni sisteminin deneme sürüşüne başlıyor.

Deneme sürüşü boyunca 22.000 civarı kullanıcının bu sistemi test etmesi planlanıyor. İlk etapta kullanıcının Windows sisteminin legal olduğu onaylanırsa istediği dosyayı indirmesine izin verilecek. Aksi takdirde talep etmiş olduğu dosyayı indirmeden önce, kullanmakta olduğu Windows sürümünün korsan yazılım olduğu hakkında kendisine bilgilendirme yapılacak.