Microsoft, Linux’a göz kırptı

0
anonim
Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.

Görüşler

0
Tarık
http://www.microsoft.com/windowsserversystem/virtualserver/evaluation/news/bulletins/vs05pricing.mspx microsoft un sitesinde de duyurulmuş.
0
acemi_
‘Virtualization’ adı verilen yeni teknolojide, tek bir sunucu işletim sistemlerinin birçok farklı unsurlarını aynı anda barındırıyor

Komik bir haber.

Birincisi, zaten bilinen bir teknolojinin şimdi de Microsoft damgalısı çıkıyormuş. Hatta "çıkıyormuş" demek bile yanlış çünkü Microsoft'un virtualization yazılımları zaten vardı.

İkincisi, virtual machine'de GNU/Linux'un çalışmıyor olması ilginç olurdu.

0
babacan
Virtualization konusunda Host Sunucu yeterki Windows kalsın...
Ne basit. Sanırım bir ton şirket bunlar bal gibi de atlar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Hobicilere Açık Mektup

yilmaz

Daha önce FM TV'de de bahsedilen ve sanırım milletin Bill Gates'e gıcık olmaya başladığı mektup bu: 3 Şubat 1976 tarihli "Hobicilere Açık Mektup"...

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

SUS Raporu (devam)

cayfer

Murat09 ve FM editörleri kızacak gene "yetti senin SUS'un. Sus artık" diye ama ben gene de deneyeyim. :)

Pztesi sabahı işe gittim ki SUS tüm MS yamalarını indirmeyi bitirmiş. Yamalar SUS üzerinden sunulmak üzere onay bekliyor. Aman ne güzel... Kayda değer ilk ilerleme kaydedildi. (Hatırlatma: Win2K server'ın yamalarını MS destek sitesinden yapmam üç gün sürmüştü. Aslında bu benim ilgisizliğimdendi. Makinenin başında beklemediğim için garibim çok kereler uzun saatlerce lisans anlaşmasını kabul etmemi beklemişti. Eğer makinenin başında bekleseydim 2 günde falan biterdi.)

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!