Microsoft GadgetCup 2006

0
zeux
Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.
microsoftgadgets.com ve gadgetcup2006.com adreslerinden "gadget"larle ilgili bilgi alabilir, siz de kendi projenizle yarışmaya katılabilirsiniz.

Benzer bir örnek için bkz. Google Gadgets

Editörün Notu: Türkçesi bulunması gereken bir sözcük daha!

Görüşler

0
butch
zamazingo, zımbırtı
0
FZ
:)
0
newman
Belki aksesuar anlami karsilayabilir. Ama tabii o ne kadar Turkce ki, diyebilirsiniz :).
0
darkhunter
gadget: becerikli alet, dalga, zımbırtı *

*http://www.sozluk.web.tr/
0
newman
Ama MS'un kasdettigi daha cok su sanirim (Ingilizce aciklamaya bakin, Turkcesi sizin yazdiginiz gibi veriliyor orada da):
http://www.seslisozluk.com/?word=gadget&go_search=Search
Fakat tabii "hadi bakin size dalga, zimbirti yarismasi actim!" demez kimse :). Yoksa der mi ?! :|?
0
ersin2k
aygıt
0
banger
gecıt
0
simor
Alet edavat
0
Evil_Empire
Apple'ın yaptığını seneler sonra yapıyorlar. Zaten Apple'dan önce gecıtları kullanmamızı sağlayan 3.parti yazılımlar mevcuttu.....
0
anonim
Opera bileşenleri (widget) ile de tarayıcının çalıştığı masaüstü ortamlarında gadget'lar benzeri uygulamalar çalıştırmak mümkün.
Opera da widget geliştiricilerine Macbook Pro hediye ediyordu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

Yeni windowz böyle olacakmış görmemiş olanlara duyurulur

TLG

yeni windowz görüntüleri ve kullanımı hakkında bi link gördünde bunu fazlamesaicilerle paylaşayım istedim
Yeni windowz
bide tartışma çıkarmak amaçlı değil sadece 6.his Micros~1 un linux çekirdeği kullanma ihtimali nedir acaba merak ettim ;-) tahmini olan varmı :-)
Saygılar TLG;

Buffer Overrun´la Kullanıcı Haklarını Yükselten Windows Çekirdek Hatası

Phaedrus

Entercept tarafından yeni bulunan (16 nisan) bir gediğe göre tum NT4.0, WinXP ve Win2K sistemlerde login olunup bu yeni bulunan teknik ile kullanıcı haklarının terfisine yol açılabiliniyor. MS bu konu ile ilgili `patch´ i yayınlamış. Bu konuyla ilgili Microsoft sayfası: MS TechNet

Büyük firma, büyük yazılım, büyük delik... Birisi beni bu tümevarım `loop´undan çeksin alsın!!! Saygılar...

Petrolde... pardon mp3de rekor ceza $1,500,000,000

sundance

Guardian'ın habeine göre geçtiğimiz Perşembe, bir San Diego mahkemesi, şu ana kadarki en büyük patent ihlal cezasını verdi.

Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı.

Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.

VMware Microsoft ile anlaştı

elrond

VMware den büyük bir başarı haberi geldi. VMware üreticileri ürünü Microsofta satmayı başardı. Microsoft satış ekibi -ki bu 6000 kişi demek oluyor- ürün demolarında VMware kullanacak. özellikle 1 den fazla makina kurulumu gerektiren satış demolarını tek bir laptop ile gerçekleştirebilecekler böylece.