Metasploit artık Rapid7'nin

0
caiaphas_
Uzun zamandan beri hem UNIX hem de WIN32 üzerinde başarı ile çalışan ve tüm otoriteler tarafından da en çok tercih edilen penetrasyon aracı olan Metasploit Rapid7 tarafından satın alındı.

Açık kaynak desteğinin devam edip etmeyeceği Metasploit tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı. Metasploit açık kaynak kod üretmeye devam edecek, bunun yanında Rapid7'nin güvenlik açığı tarama ürünü olan NeXpose ile de entegre edilecek. Habere göre HD Moore dahil pek çok Metasploit geliştiricisinin Rapid7 ekibine katıldığı da ayrıca belirtiliyor. HD bundan sonra güvenlik şefi olarak görevine devam edecek.

İlgili Yazılar

Dünyaca Ünlü Hackerlar Türkiye'de Buluşuyor

FZ

Beyond Security, Profilo ve Servus işbirliği ile 5 Ekim 2007 tarihinde "TrSEC İstanbul Security and Hacking Conference"ı düzenliyor. Konferans Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Web Servisleri Güvenliği: Evrim Geçiren Tehdit Modeli

FZ

Gene bir makaleye gönderme, bu sefer Yahoo! şirketinin baş bilimadamı Udi Manber'in IEEE Symposium Security and Privacy etkinliğinde söyledikleri...

\r \r Özetlemek gerekirse Udi Manber gelişen web servisleri ile birlikte Internet üzerinden gerçekleştirilen güvenlik ihlallerinin de farklılaştığını, küçük küçük ama çok sayıda gerçekleştirilen saldırıların esas problemi oluşturduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

\r \r Manber'in dikkat çektiği enteresan konulardan biri de puanlama (rating) sistemleri, diyor ki "eğer bir oyun, bir site ya da bir ürünü puanlıyorsanız, insanlar bu puanlama mekanizmasına gizlice müdahele edip belli bir maddeyi en yüksek puana çıkarmak için çılgınca çaba harcıyorlar!"

SQL 2000´de bir açık, Turkiye ISP´lerinin birçoğunu esir aldı

sundance

Cumartesi saat 12:20 itibari ile, BNet ve Doruk %100 down! Sebep olarak MS SQL 2000 sunucularının bir açığını kullanan nimda benzeri bir worm´dan bahsediliyor. TTNet´in kesintileri ve depremden sonraki en büyük kesintilerden biri bu

Yeni slogan ´MS SQL 2000 kullanın rahat edin. Ne downtime sınırları, ne hizmet garantisi, aşın hepsini!´

Not:1453 numaralı portu reject etseler de olurdu :) Diğer ISP´lerden de haber aldıkça yayınlayacağız...

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))

100.000 $ isteyen

anonim

$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.