Mandrake ve HP elele

0
sundance
Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Görüşler

0
gicik
Merhaba,

Belirttiğiniz dünya çapı bizi de içine alacak kadar büyük... Çok uzun zamandır HP TÜRKİYE'den üzerinde Mandrake yüklü PC'ler satın alınabiliyor zaten..

0
mysterious
Birde pclere m$ stickerleri yapıştırırlarya gıcık oluyom walla. Şimdi sevimli penguen zamanı o zaman... :)
Saygılarımla..
0
sundance
Çok sevindirici (eğer gerçekse) Zira bildiğim kadarıyla;
1) HP International'in haberi olmadan böyle bir iş yapamazlar
2) Çok uzun zamandır dağıtıyorlarsa, dağıtım olarak ne kullanıyorlar ? Zira benim gördüğüm kadarıyla Mandrake 9.1 dışında hiçbiri (Mandrake 9 dahil) Windows kullanmaya alışmış son kullanıcıya hitap edecek yeterlilikte değildi.
3) Böyle bir şey olsaydı Mandrake de bunu daha önce haber yapmaz mıydı ? Ben hiç böyle bir şeye rastlamadım.


Bu söylediğin HP-Turkiye Mandrake kampanyası hakkında bilgi alabileceğimiz bir şey var mı ?
0
rootshell
http://www.ntvmsnbc.com/news/223002.asp
haberde gecen "HP diğer ürünlerinde de opsiyonlu olarak Linux kullanıyordu.
"cumlesi sanirim durumu acikliyor.
0
gicik
Merhaba,

Belirttiğim PC'ler Mandrake yüklü olarak geliyor. Bazı devlet kurumları bu PC'leri almayı tercih ediyorlar ama sebebi sandığınız gibi Linux kullanmak değil....

Bu kurumların M$ ile enterprise anlaşmaları var. Yani istedikleri ürünlerin istedikleri versiyonlarını istedikleri adette kullanabiliyorlar ve M$'a yıllık olarak çok iyi paralar ödüyorlar..

Linux makine alma sebebi ise.. Ürünler linux yüklü olarak geldiği takdirde 70-100 $ daha ucuz oluyor. Kurumlar Linux'u silip istedikleri M$ ürününü kuruyorlar... Bazı askeri kurumlar dışında olay böyle....

Linux yüklü PC'leri Arena'dan alabilirsiniz. Web sitelerinde bile var.. Kişisel bilgisayarlar kısmına bakın görürsünüz..
0
o_ozardic
o zaman sevgili bsa'yi devreye almak gerekmez mi ? Ne dersiniz hos olmaz mi ;)
0
gicik
BAS'lık bişey yok ki.. Adamların Enterprise anlaşmaları var.. İstedikleri ürünü kurabilirler.. BSA'ya sorsan keşke herkesin Enterprise Anlaşması olsa der...
0
FZ
Valla 2003´ün ilk yarısında gördüğüm manzara şu idi: HP, IBM gibi firmalar dünyanın en prestijli bilgisayar dergilerine sayfalar dolusu ilan veriyor ve `en süper Linux desteğini biz veriyoruz, bizi tercih edin´ diyorlardı. 2003´ün 2. yarısına girdik , ortalık iyice kızıştı. Türkiye´nin bundan etkilenmemesi mümkün değil. GNU/Linux artık bir `hacker´ aracı, hobi mevzusu, `geek´ oyuncağı olmanın çok çok ötesinde. Artık `business´ söz konusu ve önümüzdeki 6 aydan başlayarak bunu çok daha iyi göreceğiz.
0
ACetin
Çok sevindirici bir haber :)
Ancak bu ilk değil zaten...Çeşitli Türk bilgisayar firması da -özellikle dizüstü PC'lerde- "Linux İşletim Sistemi"ni paketin içinde veriyorlar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ve final: Linux için Opera 5

sundance

Linux gittikçe desktopa uyum sağlıyor. Şu anda browser piyasasının en hafif ve en kullanışlı browserı olan Opera 5, son versionunu Linux için de çıkarttı

Netscape`in en son kalesi olan Linux`da, Mozilla ve Opera gün geçtikçe daha da güçleniyor. Linux bir yana ben yaklaşık 3 aydır Windows makinamda da 2 Mb`lık Opera 5 kulanıyorum. Herkese özenle tavsiye edilir.

gnuLinEx ile 'Bilgi Toplumu' Hedefleri

anonim

İspanya'nın federe eyaletlerinden biri olan Extremadura, özgür ve açık kaynak yazılımları üniversite, özel sektör, ve kamu işbiriliği ile destekleyen, geliştiren ve uyarlayan ilk yerel yönetimlerden biridir. 1997'den beri tekno-politik bir kararla süreç resmi yönetimin insiyatifi ile başlatılmış ve başarı ile sürdürülmüştür.

10 Milyona Suse 7.1-batan geminin malları

sundance

PC Net bu ay, bilişim sektörümüzden bazı firmaların da desteği ile özel bir sayı çıkardı. Büyük gazete bayilerinde halen bulabileceğiniz bu sayı SUSE Professional 7.1 sürümünü ve Türkçe bir installasyon ekini içeriyor.

\r\r\r \r\r\r Hem böyle bir harekete destek vermek hem de sizlere kılavuzluk etmek için alıp inceledik...

Slackware Gnome'u bırakıyor mu?

Soulblighter

Slackware'in başadamı Patrick Volkerding'den şok edici açıklama geldi: Slackware'in sonraki sürümlerinde GNOME'a yer vermeyi düşünmüyoruz.

Dropline Systems'dan Troy McFerron, Patrick Volkerding'e yazdığı mektup ve Patrick'in cevabını kısaca yazıyorum...

Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

raistlinthewiz

Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?