Mandrake, Conectiva'yı Aldı

0
anonim
Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.
Masaüstünde önemli bir yere sahip olan Mandrake Linux, firma olarak kendisini geçen yıllardan daha iyi bir konuma getirmiş olacak ki kendisine yeni ufuklar açacağını düşündüğü bir hamle yaparak Brezilyalı Conectiva'yla birleşti. Böylece GNU/Linux konusunda ortaya bir dünya devi çıkmış oldu. Her ne kadar toplam çalışan sayısı düşünüldüğünde bu tanım sorgulanabilir görülse de, yeni şirketin hitap ettiği pazar oranı ve ülkeler, özellikle de doğal ve kusursuza yakın destek sağlayacağı işletim sistemi dilleri hesaba katıldığında işin ciddiyeti ortaya çıkıyor.

Firmalardan Mandrake masaüstünde dünya çapında liderliğe oynarken, Conectiva Güney Amerika'da ciddi bir kullanım oranında ve ATM uygulamalarından hükumetlere kadar geniş bir alanda müşteri portföyüne sahip bir firma.

Mandrake'nin basın açıklamasına bu adresten ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
conan
Yani Mandrake ne zaman finansal olarak belini dogrulttu da gitti baska bir distroyu satin aldi? Iki yil once batiyoruz diye feryat figan bagiriyorlardi. Umarim bu Mandrake'nin basina daha fazla bir bela getirmez...
0
turkix
2 ay önce Fransa Ordusu'nun verdiği 100.000 €'nun üzerindeki sipariş yeter.. Kaldı ki Mandrake, Vivendi Universal gibi bir dünya devinin alt markası.. Her şirket dönem dönem zarar yaşar, hele böylesi bir yatırımın ilk döneminde benzer zararlar düşünülmüştür diye düşünüyorum..
0
abakana
Umulurki bizde de "ticarî" dağıtımlar ortaya çıkar ve gelişir. Genelde şimdiye dek görünenler Ulusal dağıtımlar(*) ve de gönüllülerce hazırlanan dağıtımlar.

(*)Ulusaldan kasıt kesinlikle Uludağ projesi ve Pardus değildir. Zaten Uludağ Projesinin dağıtım ürünlerinin "bence" dağıtımlar dünyasında RedFlag benzeri bir konumu vardır.
0
turkix
Mandrake, Red Hat ve Novell'e ciddi bir rakip olduğunu bir kez daha gösteriyor.. Mandrake, Vivendi Universal'n bir alt markası olduğu ve Fransa-Portekiz'den çok destek gördüğü için zaten çok büyük bir ekonomik güce sahipti.. Bu satın alım çok yerinde olmuş bence.. Bi de bence, önümüzdeki dönemde Progeny'yi de satın alabilirler. Ayrıntılar: http://gezegen.turkix.org/index.php?p=26
0
turkix
Mandrake'nin Conectiva'dan öğrenmesi gereken ilk şey, KDE paketlemesi olmalı bence.. Conectiva gibi herşeyi en ufak ayrıntılarına kadar parçalayarak sunabilirlerse, iyice özelleştirilebilir olur Mandrake.. Bi de apt-get'i urpmi'a tercih ederim tabi.. Elbette bunları eskiden de yapabilirdi ama bunlar artık Mandrake'nin kendi buluşları oldu.. içi iyice rahat etmeli bunları kullanırken..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 10.2 İçin Beta Testleri Başlıyor

selim

Slackware'in yöneticisi Patrick Volkerding'in sürüm dosyasında duyurduğuna göre Slackware 10.2 için beta testlerine başlanıyor. İçerisinde çok fazla yenilik ve güncelleme bulunmayacak. Sürüm dosyasındaki yazı şöyle:

Acarix: Taşınabilir Türkçe GNU/Linux ve fazlası...

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü sayfalarını gezerken Acarix isimli bir projeye rastladım.

Acarix, GNU/Linux temelli bir işletim sistemi projesi ve anlaşılan üniversitede de aktif olarak kullanılıyor. Proje hakkındaki detayları cs.bilgi.edu.tr/~mgencer/acarix/ adresinde bulabilir, Acarix'i church.cs.bilgi.edu.tr/acarixdownloads/ adresinden indirebilirsiniz.

Slackware 8.0 çıktı

conan

Slackware'in en yeni sürümü dün piyasaya çıktı. Dağıtım XFree86 4.1.0, kernel olarak 2.2.19 ve 2.4.5, KDE 2.1.2, GNOME 1.4, glibc 2.2.3 gibi paketleri içinde barındırıyor.
Detaylı bilgi için:
Slackware sitesi
Linuxtoday

AT&T GNU/Linux'u deniyor...

Soulblighter

Dünyanın en büyük bilgisayar, iletişim ve yazılım şirketlerinden AT&T, 70,000 çalışanı tarafından kullanılan PC'lerdeki Windows işletim sistemine alternatif olarak GNU/Linux'u denemeye başladı. Denemeler sonunda firma GNU/Linux kullanıp kullanmayacağına karar verecek.

Eğer bu karar verilirse, Microsoft, GNU/Linux'a karşı en büyük yenilgisini alacak. Özellikle son zamanlarda artan virüsler ve maliyetler, kullanıcıları Windows'a alternatif işletim sistemleri kullanmaya itiyor.

Bir röportajda, ''Ülkedeki her yönetici gibi biz de güvenlik, üretkenlik ve düşük maliyetler konusunda sıkıntı yaşıyoruz.'' diyen AT&T'nin bilgi yöneticisi Hossein Eslambolchi, kararı 2005 yılı sonunda verecek.

Kaynak: bloomberg.com

Editörün Notu: Görülen o ki UNIX´i geliştiren şirket köklerine geri dönüşe hazırlanıyor. Buna karar verecek olan adam ise dünyadaki en çok kazanan bilgi işlem müdürü (geçen seneki yıllık maaşı 4.3 milyon $ + 1.5 milyon $'lık şirket hissesi) ve bu adamın akıllıca hareket edeceğini var saymak çok yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Linux Çekirdeği 2.6.2

anonim

Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten bu aralar bu çekirdek çok mu hızlı güncelleniyor bilmiyorum ama Linus Torvalds çekirdeğin 2.6.2 sürümünü duyurdu.

Çekirdeğin kod adı "Feisty Dunnart. Detay için buraya, Yeni sürümü indirmek içinse buraya bakabilirsiniz.