LSB 3.1 geliyor!

0
larweda
FSG (Free Standards Group)'un yaptığı açıklamaya göre, Nisan sonunda yapılacak Linux Desktop Summit'te LSB 3.1 tamamlanmış halde yayınlanacak. Aralarında Red Hat, Novell gibi dağıtımların ve AMD, IBM, CA, Dell, Hp, Intel gibi firmaların desteklediği FSB, Linux masaüstünün standart ve birbiriyle uyumlu ve çalışabilir yapmak için çalışmalarına devam ediyor.
Eweek haberi
Newsvine haberi

İlgili Yazılar

Turkcell yine coştu

kuzen

Sağolsun turkcell tarifelerini yeniden değiştirmiş. Bakalım ne yapmış...
Turkcell'den Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tı arama BizbizeCell tarifesinde 150 bin lira oldu. Turkcell'den yapılan açıklamada, Turkcell tarifelerinde bugünden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yapıldığı belirtildi. Açıklamada belirtilen tarifeler şöyle: "Aylık sabit ücret, StandartCell'de 2 milyon 565 bin 217 bin, BizbizeCell'de 958 bin lira. Turkcell'den, Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tı aramak StandartCell'de 289 bin 790, BizbizeCell'de 150 bin lira. Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tan, Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tı aramak StandartCell'de 519 bin 860, BizbizeCell'de 207 bin 944 lira." Açıklamada, Turkcell'den diğer operatörleri ve sabit telefonları arama bedelinin StandarCell'de 371 bin 711, BizbizeCell'de 449 bin lira olarak belirlendiği kaydedildi. Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tan diğer operatörleri ve sabit telefonları arama bedeli ise StandartCell tarifesinde 519 bin 860 lira, BizbizeCell tarifesinde ise 623 bin 832 bin lira olarak belirlenmiştir.
Tüm türkcell abonelerine yorumsuz olarak duyurulur,ama yorum yapmanız serbest......

Microsoft`un ikiye bölünmesi kararına iptal

mostra

Ve ulu Birlesik Devletler adaleti Hürriyet`te yazan habere göre kararından vaz geçti. Aslında bölünse daha iyi olmaz mıydı? Kesinlikle tartışılır bir durum. Birbirleri ile danışıklı dövüşte mi olurlardı yoksa gerçekten mükemmel bir rekabet ortamı mı ortaya çıkardı ? Keşke yaşasaydık da görseydik.. Neyse siz okuyun karar verin, atın tutun yakalayın, iş görün ;-)(unutmadan bu microsaft'a karşı olmak bir virus gibi yayılıyor mu ne {;-p)

2006 Nobel Edebiyat Ödülü: Orhan Pamuk

FZ

Orhan Pamuk, 2006 yılı Nobel Edebiyat ödülünü bugün kazandı.

100'den fazla İşletim sistemi bir bilgisayarda

Sabutay

Justlinux Forum'larında bir kişi, 110 tane işletim sistemini bir bilgisayara nasıl yüklediğini anlattı (3xDos, 3xWindows, 5xBsd, 2xSolaris ve 97xLinux). Bunun için 4 tane sabit disk ve 144 disk bölümü kullanmış. Bunu, Grub'un sınırlarını denemek için yapmış. Edindiği tecrübeler hakkında bir Çoklu-Boot howto'su yazacakmış.

Kaynak :tecchanel

Rackspace Anketi: ``Windows & Linux´´

anonim

Rackspace tarafından yapılan araştırma, her iki kampın işletim sistemi tercihi yaparken dikkate aldıkları kriterleri anlamayı hedefliyor.

Yapılan analizlerde dikkati çeken en çarpıcı sonuç kullanıcıların işletim sistemi değil, uygulama satın aldıkları yönünde. Güvenlik ve maliyet önemli kriterler değil.