Linux`un önündeki en büyük engel kalkıyor!

0
sundance
Linux`un önündeki en büyük engel sizce ne ? Hayır, Microsoft veya IBM değil, MacOs X ya da BSD`de değil.

Bence Linux`un önündeki en büyük engel kendisi. Genel olarak POSIX standardı dışında bir standarda sahip olmayan, onlarda dağıtımın herbirinde farklı dosya yerleri, farklı isimler, farklı install prosedürleri ile önde gelen yazılımcıları kortutan bir sistem Linux.
Fakat bu artık değişiyor Linux International üç yıldır sürdürdüğü Linux Standartları çalışmasının sonuna geldi. Umarız bu sayede Linux CBM makinalarının akibetinden kurtulur.

İlgili Yazılar

Hacking Windows for Linux

yuxel

Kritik kabul edilen Linux çalıştırırken Windows yüklü bölümdeki NTFS dosya sistemine yazma konusunda yeni bir yöntem! Hem de hard diskinizin Windows XP bölümünde(partition) bulunan ntfs.sys sürücüsü ile. Olay, ReactOS'dan alınan wine tarzı bir program ile sürücünün kullanılarak, ntfs bölümlerin okuma/yazma hakları ile bağlanmasından ibaret. Haber Kaynağı :SlashDot

Editörün notu: Sınır Tanımayan Hackerlar ekibinin bu akşamki bölümünden küçük bir kısım izlediniz. Arkası yarın :)

Kernel 2.6.10 çıktı

mos

Son "release candidate" sürümü 2.6.10-rc3 'ten pek farklı yanı yokmuş, ama yine de Linux kernelimizin son kararlı sürümü artık 2.6.10

Bu sürüme verilen ad da "woozy numbat" mış.
Zonked Quokka dan iyidir ;-)

Distrowatch.com Türkçe!

anonim

Linux dağıtımları paket karşılaştırma ve haber sitesi Distrowatch sitesi dil desteklerinin arasına Türkçe'yi de katmış!
Bir de haberleri Türkçe alabilseydik, tadından yenmezdi...

Gnome 2.0 RC1 Çıktı!

anonim

Uzun zamandan beri beklenilen, Linux'un X için en büyük 2 masaüstü yöneticisinden biri olan Gnome 2.0 Release Candinate 1'ini çıkardı (Mozilla'dan sonra bu RC'ler baydı ama ;)
Olayları geliştirme ekibinin kendi takviminde takip etmek için buraya bakabilirsiniz. Sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Bunun dışında yeni öğrendigim bir programdan da bahsedeyim. Garnome adlı program sizin için Gnome kaynak kodlarını çekip derliyor, ilgilenenlere duyurulur. Bunun dışında Deb ve Rpm kullanıcıları sabaha kalmaz unstable sürümlerine ulaşabilirler.

Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

cayfer

Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.