Linux Semineri : SuSe Linux Kurulumu

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Istanbul'da Linux'a sorunsuz ve kolay başlangıç yapmak isteyenlere yönelik bir linux semineri düzenliyor. Günümüzün popüler dağıtımlarından olan SuSe Linux'un kurulumunun, basit ayarlarının, YAST2 kullanımının anlatılacağı seminer boyunca Linux hakkında temel bilgiler verilecek, karşılaşılabilecek potansiyel problemlerden ve çözümlerinden bahsedilecek. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı seminer saat 15.00'te başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi -

İlgili Yazılar

Yeditepe Üniversitesi Linux ve Özgür Yazılım Semineri

coskung

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma grubu işbirliğiyle; 26 Şubat 2009 Perşembe günü, 14-16 saatleri arasında "Linux ve Özgür Yazılım" semineri düzenleniyor. Enver Altın'ın vereceği seminer, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü'nde, Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Binası, B310 numaralı sınıfta. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

Doğadan Esinlenen Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği kamuya açık bilgisayar bilimlerinin gelecek haftaki konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Şima Uyar.

"Nature Inspired Computing" başlığı altında doğadaki fenomenlerden esinlenerek geliştirilen bilgi işlem uygulamalarına değinecek olan Dr. Uyar, evrimsel algoritmalar, karınca kolonisi optimizasyonu, yapay bağışıklık sistemleri, yapay sinir ağları, vb. konulara değinecek ve özelikle evrimsel algoritmaların uygulama alanları üzerinde duracak.

Bilgi'de Oyun Programlama Semineri

coskung

Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nun her perşembe duzenledigi bölüm seminerleri dizisinin 10 Nisan Perşembe günkü konuğu ilk Türk oyun programlama firmalarından Yogurt Teknoloji'den Cemil Türün. Seminerde Oyun Programlama'nın temelleri anlatılacak ve bir sanal dünya oyununun demosu yapılacak. Perşembe 17.00, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu.

Linux Semineri : PHP ile PostgreSQL Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde PHP programlama dili ile dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in birlikte çalışmaları ele alınıyor. PHP programlama dilinde yer alan PostgreSQL veritabanı sunucusuna erişim ve işlem fonksiyonları incelenerek, fonksiyonlar örnek uygulamalar ile anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Başlıyoruz... 3... 2... 1...

tongucyumruk

Aslında bu yıl biraz daha erken yapacaktık ama, CERN'deki LHC'nin açılışını gölgede bırakmak istemedik. Evet, çeşit çeşit konukları, sunumları, atölyeleri ve çeşit çeşit oyunları ile Özgür Yazılım ve Linux Günleri yarın başlıyor.

Kimler var, hala sıkılmadıysanız hatırlatalım: Ubuntu'dan Matt Zimmerman, Google'dan Leslie Hawthorn, Mozdev'den Brian King, Fazlamesai'nin gizemli ismi FZ, güvenlik dünyasının tanınan ismi Hüzeyfe Önal... Kısacası herkes orada olacak. Ya siz?