Linux Semineri : Nessus Zayıflık Tarama Sistemi

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği'nin Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü, zayıflık kavramı ile Nessus yazılımı üzerinde Zayıflık Tarama Sistemlerinin mimarileri anlatılacak. Nessus zayıflık tarama sisteminin özellikleri, kurulumu, yapılandırılması, örnek taramalar ve rapor incelemeleride seminerin alt başlıkları. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlayacak.

Görüşler

0
tongucyumruk
Bugün seminere gittim. Doğrusu bir güvenlik semineri bu kadar eğlenceli olabilirdi... Semineri sunan arkadaş ta (şimdi adını hatırlayamadım) oldukça iyiydi (hem espiriliydi hemde iyi anlattı) ama kesinlikle başrol oyuncusu dinleyicilerdi. Uzun zamandır bu kadar eğlenmemiştim... Sorulan sorulardan birkaçı şöyleydi:

-Firewall olduktan sonra zayıflık tarama sistemine ne gerek var? (bu benim favorimdi)

-Mesela telnet portu açıksa açık noolacakki?

-Şimdi bu program açık portlarımı tarıyor

-Şimdi nessus serverı firewall''un önüne yerleştirirsek nasıl bulacak açıkları?

Bu tip sorular seminerin başı ve ortasında sorulsa mantıklıdır, insan oraya o konuyu ogrenmek için gemiştir ama adam o kadar saat birsürü şey anlattıktan sonra sorulmazki böyle sorular yaa...
0
anonim
Bunlari Istanbul'da yapmak cok mu zor yahu? Linux sadece Ankara'da mi kullaniliyor acaba? yoksa Istanbul'da ustadlar var da salon mu dolmuyor?

birileri sunu getirseler Istanbul'a. linux kullanicilari olarak biktik Kirmizi salondan artik.

saygilar.
0
skoylu
Bildigim kadariyla, semineri veren sevgili arkadasim Fatih OZAVCI'ydi. Profesyonel olarak guvenlik cozumleri uretir.

http://www.siyahsapka.com

Kendisi Istanbul'da ikamet eder. Sagolsun, kalkmis, Ankara'ya gitmis, seminer vermis. Sanirim sadece yol masraflarini talep etmistir.

Eger Istanbul'da bir salon ve dinleyici ayarlarsaniz, seminer.linux.org.tr adresinden seminer organizasyonlarina basvurarak, Sevgili Doruk FISEK'in orasi icinde planlar yapmasini saglayabilirsiniz. Gerci, bildigim kadariyla Istanbul'da da bu seminerler yapiliyor zaten. Daha hatta Fatih kardesimizle irtibat kurabilirsiniz.

Bu isler, insanlar elini tasin altina sokmadikca yurumuyor maalesef. Akgul ve Derman hocalarimiz sagolsun, Ankara'da bu altyapiyi olusturdular. Birileri de biraz fazlamesai yapip Istanbul icinde organizasyon yapsalar, konusmaci bulmak cok kolay olur inanin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İstanbul`da düzenli linux seminerleri başlıyor!

dfisek

Ankara`da 2 yılı aşkın bir süredir 15 günde bir yapılan linux seminerleri İnternet Teknolojileri Derneği`nin ev sahipliğinde artık İstanbul`da da yapılacak. Seminerler 21 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'te Bilgi Güvenliği Temel Kavramları ile açılıyor. İnternet Teknolojileri Derneği`nin Mecidiyeköy'deki merkezinde yapılacak seminerde, bilgi güvenliği kavramını, amacını ve süreçteki aşamaları anlatılacak. Güvenlik Politikaları, Uygulamaları ve Denetleme mekanizmaları örneklerle açıklanırken Güvenlik Duvarı, Saldırı Tespit Sistemi, Sanal Özel Ağ Sistemi ve Anti-Virüs sistemi gibi güvenlik uygulamalarının kısa mimarilerinden bahsedilecek. - Ayrıntılı bilgi -

Yeni İNETD Seminerleri, İlk seminer PHP'ye Giriş

adervis

İNETD Teknoloji Seminerleri devam ediyor. Bir grup seminer mutfaktan yeni çıktı.
Grubun ilk semineri PHP'ye Giriş, Umut IŞIK tarafından verilecek.
Etkinlik yine herkese açık ve ücretsiz.

BİLMÖK'09

ilke444

Bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin sorunlarını paylaşmak, aralarındaki etkileşimi ve iletişimi arttırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak gibi temel amaçlarla yola çıkan BİLMÖK, 5. yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği desteğiyle ODTÜ Bilgisayar Topluluğu tarafından 27 Şubat - 1 Mart tarihlerinde, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda düzenleniyor.

Seminer: Pixar Animasyon Filmleri ve Arog Filmindeki Görsel Efektler

FZ

Bahcesehir Universitesi Muhendislik Fakultesi Seminer Etkinlikleri cercevesinde, 5 Mart 2009 Persembe gunu saat 15:30'da, Pixar Animasyon Studyolarinda Gorsel Efekt Supervizoru olarak calistiktan sonra yakin bir tarihte yurda donerek AROG filmi Gorsel Efekt Yonetmenligi gorevini ustlenen Erdem Taylan ve AROG filmi Uc Boyutlu Gorsel Efekt ekibinden Alper Sarikaya ile Haluk Demirel, hem Pixar'in animasyon filmlerindeki, hem de AROG filmindeki, Turk Sinemasi icin bir cok yenilik iceren gorsel efektlerin yapilma asamalari ile ilgili bir seminer vereceklerdir. Daha cok gorsel bir soylesi seklinde gerceklesecek olan seminer programi asagidaki gibidir:

- Yer : Bahcesehir Universitesi - Besiktas
- Salon : B-Blok Buyuk Konferans Salonu
- Tarih : 5 Mart 2009 Persembe
- Saat : 15:30
- Program :

7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

oguzy

Her yıl geleneksel hale gelen Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bu sene "şenlik" tadında İzmir'de gerçekleşecek. Tüm Linux severler ve ilgililer davetlidir.