ugurcmk

Görüşler

5
tongucyumruk

Guzel yazi olmus, yalnizca bir noktada ekleme yapmak istiyorum:

Bir proses bir sinyal ile sonlandirildigi zaman cikis kodu yazida anlatildigi sekilde hesaplanir, bu dogru, lakin KILL disindaki sinyaller uygulama tarafindan yakalanip islenebilirler. Buna gore uygulama o sinyale nasil tepki verecegini kendisi secebilir. Ornegin kendi sectigi bir cikis kodu ile sonlanabilir veya sinyali tamamen gormezden gelerek calismaya devam dahi edebilir. Ornegin, dd uygulamasi USR1 sinyalini aldigi zaman kopyalama isleminin ilerleme bilgisini konsola yazdirir. Benzer bir sekilde pek cok sunucu uygulamasi HUP sinyalini konfigurasyonunu yeniden yuklemek ve bir tur soft-restart icin kullanir.

Daha detayli bilgi icin: man 7 signal

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Redhat 9.0 Geldi

GaripFakir

Redhat 9.0 hakkında detayli bir inceleme: http://www.gurulabs.com/RedHatLinux9-review.html

Adım adım Linux'a geçiş

sundance

Niyam.com'da yayınlanan bu makale yedi aşamada GNU/Linux sistemlere geçmeyi ve mevcut gündelik işlerinizi orda gerçekleştirmeyi anlatıyor.

Linux Hediyeli Yarışma

oktay

Linux34.com ve Turk-PHP.com aracılığıyla hazırlanan Linux CD hediyeli bilgi yarışmasının ikinci ayağı başladı. Her hafta kazanan bir kişiye RedHat 8 CD'si hediye ediliyor.

Soruları ve yarışma hakkında daha fazla bilgiyi http://www.linux34.com/yarisma.php adresinde bulabilirsiniz.

Hepinize bol şanslar.

Penguence çıktı! Aldınız mı?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik dergisi Penguence'nin ilk sayısı çıktı. Pırıl pırıl 42 sayfadan oluşan dolu dolu bir dergi. Güvenlik, yerelleştirme, OpenOffice.org, Debian, Firefox ilk sayının yazı başlıklarından sadece birkaçı... [ Penguence ]