Linus Torvalds'dan Yeni Bir Fikir: DCO

0
malkocoglu
Linus Torvalds, ticari ürünlerden gelebilecek kodların Linux kaynak koduna girmemesi için Geliştiriciyi Tanimlayan Sertifika (Developer's Certificate of Origin - DCO) adlı bir sistem önerdi. Bu sistem kaynak kod dosyalarının kim, ne zaman yazıldığını kayıtlara geçirerek, kişinin ve kişilerin Linux içine koydukları kodlardan sorumlu olmalarını sağlayacak. Bu sayede SCO gibi sorun çıkartan tiplerden korunmak amaçlanıyor.

http://www.linuxworld.com/story/44996.htm

İlgili Yazılar

College Linux 2.3 İncelemesi

anonim

LinuxTurkey.org College Linux u masaüstü kullanımı açısından incelemiş:

College Linux 2.3 Darth Vader (evet sürüm ismi olarak Star Wars karakter isimleri kullanıyor, bir sonraki sürüm ise Obi Van adını taşıyor) aslen İsviçre'deki Robert Kenedy College öğrencileri ve genel olarak üniversite öğrenci popülasyonuna hitab eden bir dağıtım. Dağıtım Linux dünyasının en sert ve en Unixvari dağıtımı olan Slackware üzerine kurulmuş.

Linux for Playstation I & II, bu sefer tamamı bedava ve açık!

larweda

Sony'nin Linux`lu Playstation II kutusunu çıkaracağını duyurmasının ardından PS üzerinde Linux çalıştırabilmek için sabırsızlıkla bekleyenler için bu sefer tamamı açık kodlu olan ve bedava olan bir alternatif var: Çek bir firma olan Blokman Trading`in Runix'i. Playstation 1 için 2.4 Linux çekirdeğinin alfa sürümünü piyasaya süren Blokman Trading, temmuz ayında çekirdeğin beta sürümünü, ekim ayında da kararlı bir sürümünü çıkaracağını duyurdu. Playstation II için de bir çekirdek yazıldığı söyleniyor, ancak PS2 için verilen bir tarih yok.
Sony, Linux for Playstation II`den sadece 1000 adet üreteceğini ve sadece Japon pazarında piyasaya süreceğini duyurmuştu.

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Türkiye´de Linux - Son Durumlar

FZ

Brezilya´daki son gelişmeleri bir önceki haberimizde okudunuz. ebola arkadaşımızın haklı talebi üzerine bir bakalım bakalım memleketimizdeki GNU/Linux´un kamuda kullanımına dair son durumlar neler.

Internet üzerinde varolan web sitelerinin teknik altyapısı konusunda bilgi veren netcraft.com isimli web sitesi bilgilerine göre Türkiye’de toplam 482 tane gov.tr uzantılı alan adı bulunuyor. Bu web sitelerinin büyük bir çoğunluğu yerel yönetimler tarafından hazırlanmış. Bu siteler arasında valilikler, belediyeler ve hastanelere ilişkin web siteleri yer alıyor. Bunun yanında bakanlıklar, Başbakanlık, Cumhurbaskanlığı ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin web siteleri de gov.tr uzantılı siteler arasında listeleniyor. Netcraft.com üzerinde yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki kamu web sitelerinin %30’unda Linux işletim sistemi çalışmakta.

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.