Kukay, kod dağıtımına başladı!

0
robertosmix
Türkiye'nin ilk ve tek açık kaynak kodlu ERP projesi olan Kukay, kaynak kodlarını dağıtmaya başladı.Kodlarda ilk göze çarpan, DB2, MySQL, PostgreSQL ve HsqlDB desteği! Ayrıca Berkeley DB Java Edition da yerel veri stoğu çözümü olarak kullanılmış.

Kukay'ın web sitesinde yapılan açıklamaya göre, kodlama süreci ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen insanların meraklarını gidermek üzere kodların dağıtımına geçilmiş. Şu anda kodlarda sadece TestCase'ler var ve ortada henüz çalıştırılabilir bir uygulama yok. İlgilenenlere!
gnu

İlgili Yazılar

Fransa'da Liselilere Özgür Yazılımlı USB Bellek

Tristan

news.yahoo.com adresinde yer alan habere göre Fransa'da lise öğrencilerine içinde Açık Kaynak Kodlu yazılımların bulunduğu USB bellek dağıtılacak

Belleklerde, Firefox, Thunderbir, Openoffice gibi Açık Kaynak dünyasının gözde yazılımları bulunacak

1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı

tongucyumruk

serbestyazilim.org.tr ve ODTÜ IEEE grubu tarafından düzenlenen 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Önemli günler listesinde göremeyince haber olarak bunu yazma gereği hissettim. Ayrıntılı bilgiye şu link`ten ulaşabilirsiniz.

Özgür yazılım nereye?

anonim

Özgür Yazılım hareketi "döndü" mü? Yoksa aslında hiçbir zaman adam olma potansiyeli taşımadı mı? Özgür yazılım bir başkaldırı mıdır? Yoksa zamanla egemen olana ayak uyduracak geçici bir çıkış mı? Özgür Yazılım hakkında gün geçtikçe daha kuşku dolu yaklaşımların gelişmesi çok anlaşılır.

Her geçen gün büyük yazılım örgütleri ve vakıflarında katılımcı isimlerin baş sıralarında IBM, HP, ve Intel'in yerleşmesine alışıldı bile. Zaman zaman Microsoft'la bile birlikte "iş yapar" oldu bu camia.

Alper İltekin'in makalesi için: http://www.soldergisi.com

Neden Linux, Neden Özgür Yazılım?

sundance

22 Nisan gecesi, irc.freenode.net'de fazlamesai kanalında takılırken, birden bir hareketlenme oldu ve Unix'in temelleri, GNU hareketi, Linux derken spontane olarak uzunca bir seminer ortaya çıktı.

Umarım seversiniz. Bu türden seminerler vermek isteyenler için de Fazlamesai'nin kapıları hep açık. Seminerin Bilgi Üniversitesi Linux Eğitimi'nin ilk dersinde verdiğim OpenOffice Presenter formatındaki hali burada (500~KB).

Ne demiş büyüğümüz, 'Gel, gel, kim olursan ol, ama öğrenmek istiyorsan gel' ;)

Açık Kodlu Yazılım Venezuella'da da Gülümsüyor

everestk

Venezüella hükümeti aldığı bir kararla önümüzdeki iki yıl içinde kamu kuruluşlarında açık kaynak kodlu yazılımlar kullanılmaya başlanacağını açıkladı. Chavez bu konudaki niyetlerini birkaç ay önce açıklamıştı.