Kolmogorov Karmaşıklığı Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen haftalık seminerlerin bu haftaki konusu Kolmogorov Karmaşıklığı, Coşkun Gündüz tarafından sunulacak. 18 Mayıs 2006 Perşembe günü, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda saat 17:00'da gerçekleştirilecek konuşmaya ilgilenen herkes davetlidir.
"In computer science, the Kolmogorov complexity of an object such as a piece of text is a measure of the computational resources needed to specify the object.

More formally, the complexity of a string is the length of the string's shortest description in some fixed description language. The sensitivity of complexity relative to the choice of description language will be discussed. It can be shown that the Kolmogorov complexity of any string cannot be too much larger than the length of the string itself. Strings whose Kolmogorov complexity is small relative to the string's size are not considered to be complex. The notion of Kolmogorov complexity is surprisingly deep and can be used to state and prove impossibility results related to Gödel's incompleteness theorem and Turing's halting problem."

Görüşler

0
FZ
Kolmogorov karmaşıklığı maddesini çevirmeye başladım. Yardım etmek isteyenleri ısırmayacağıma ve üzerlerine oturmayacağıma matematik nanıma söz veriyorum.
0
SubZero
Wikipedia 'daki arkadaşlar sanırım biraz içmiş :)
0
FZ
Ne gibi?
0
SubZero
... ya da içmeden saçmalamışlar ki bu daha büyük bir yetenek.. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Atölye Çağrısı: Ağlı Bilgi Görselleştirmesi

butch

Gelecek hafta Burak Arıkan tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek ve epey yoğun pratik uygulamalar geliştirmeye dair tekniklerin aktarılacağı bu atölye çalışması karmaşık ağ modelleme, görselleştirme, ve anlamaya odaklanmaktadır. Gündelik hayattan politikaya, iletişimden ulaşıma, sanattan ekonomiye kadar sayısız alanda ağlı yapılarla karşılaşıyoruz. Bu karmaşayı gözlemleyip görselleştirmek daha önce farkında olamadığımız yeni bilgiler keşfetmemizi sağlıyor.

İzmir'de Linux Semineri

o_ozardic

6 Nisan'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bir Linux semineri var. Doğan Zorlu'nun vereceği "Linux ve Özgür Yazılım Üzerine Sohbetler" konulu seminer M01 no'lu anfide saat 17:00'de başlayacak. Seminer, herkese açıktır, herkes davetlidir.

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

Linux Semineri (İstanbul) : MySQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü saat 15.00'de linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı seminerde; web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan MySQL veritabanı sunucusunun yapısı, yetkilendirme sistemi, güvenlik ipuçları ve çeşitli özellikleri anlatılacak. - Detaylı Bilgi -

Linux Semineri : Linux´ta Multimedya

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Temmuz Çarşamba günü Ankara'da masaüstü kullanıcılarına yönelik bir linux semineri düzenliyor. Linux'un video, müzik, resim, oyun, tv ve benzeri multimedya uygulamaları için kullanımının anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Akademik Bilişim Linux Seminerleri

hcg

11. Akademik Bilişim Konferansı, 11-13 Şubat tarihlerinde Şanlıurfa Harran Üniversitesi evsahipliğinde düzenleniyor. Gelenek olduğu üzere, bu konferans kapsamında da LKD Seminerleri için bir salon ayrıldı. Organizasyonu Seminer Çalışma Grubu tarafından yapılan bu seminerlerde "Linux Nedir?" gibi giriş düzeyinde seminerlerden, sistem yönetimine dair uzman seviye seminerlere kadar çok çeşitli başlıklar seçildi. Ayrıca "Açık Linux Dersleri" başlıklı bir panel de bu konferans kapsamında yapılacak.