Knoppix 3.8.1

0
darkhunter
Cebit 2005 versiyonunun güncellemesi niteliğinde olan 3.8.1 versiyonu da hazır durumda. Öntanımlı olarak 2.6.11 çekirdeği ve KDE 3.3.2, Gimp 2.2.4, OpenOffice 1.1.4 ile birlikte gelen Knoppix 3.8.1'in en önemli özelliği UNIONFS desteği sunması. Ayrıntılı bilgi edinmek ya da İndirmek için

Görüşler

0
bio
"FTP sitesini mesgul etmeyeyim" diyenlere, eDonkey/eMule linki:

ed2k://|file|KNOPPIX_V3.8.1-2005-04-08-EN.iso|719603712|4488E33C406FECE130745879F434DC85|/

Slashdot'ta .torrent'lerin de adresleri vardi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

283 telifi ihlal iddiası ve Münih´in GNU/Linux'tan geri adımı

anonim

Oldukça endişe verici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim. Ntvmsnbc'nin bu haberine göre Public Patent Foundation (Kamusal Telif Vakfı) örgütünün Open Source Risk Management kurumu için yaptığı araştırmaya göre, ihlali söz konusu 283 telifin 98’i Linux’un iş ortaklarına ait. Açık kaynak işletim sistemi Linux 2.4 ve 2.6 çekirdekleri, IBM’den 60, HP’den 20 ve Intel’den de 11 adet telifi ihlal ediyor. Bunun ilk sonucu Münüh'in GNU/Linux'a geçişi askıya almasıyla yaşandı.

Linux on CD - 2:Knoppix

sundance

Yaklaşık bir hafta kadar önce şu anda ismini hatırlayamadığım ;) bir Linux dağıtımını tanıtmıştım. Bunun üzerine hain Linux meraklılarından m1a2, Debian tabanlı Knoppix linkini göndermişti yorumlara.

Knoppix'de CoolLinux gibi CD üstünde kurulu bir dağıtım. Çalıştırmak için harddiske kurmanıza gerek yok Knoppix ile CoolLinux arasındaki benzerlik sanırım burada bitiyor. Zira Knoppix 700Mb sıkıştırılmış program içermekte. Ve bu programlar arasında kesinlikle yok yok...

Sco´ya dur!

sundance

Avusturya´lı bir firma, kendisine yasadışı olarak Sco´ya ait kodlar bulunduran Unix versionları kullandığı gerekçesiyle lisans satmak isteyen Sco firmasından detaylı olarak bu iddialarını kanıtlamalarını resmi olarak istedi.

Sözkonusu açıklamada eğer 1 Şubat 2004 tarihine kadar iddialarını ispatlayamazsa, Sco firması hakkında, şirketi karalamaya yönelik, asılsız beyanatta bulunmaktan dava açılacak

Someeebody stop Ally Mc Beal!

Linux34 yeni kurumsal kimliği ile hizmetinizde

sundance

Özellikle dialup kullanıcılarını, hemen her türlü Linux dağıtımına minimum fiyatlara eriştirmeye çalışan Linux34.com bundan böyle dağıtımları müşterilerine kaliteli bir kutu içinde gün geçtikçe detaylanan dökümanları ile yine en kısa zamanda, en güncel halleriyle sunacaktır.

T-shirt, Sweatshirt, şapka ve diğer Linux ürünleri ve dağıtımları için mutlaka ziyaret edin. Kimbilir belki bir gün bizim de bir ThinkGeek'imiz olur ;)

Not: Bu bir reklam değil, GNU/Linux camiasına bir şeyler katmaya çalışan bir arkadaşımızın çabalarını elimizden geldiğince desteklemeye gayretimizdir.

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net