Knoppix 3.4 çıktı!

0
yuxel
Tüm zamanların en canlı cd'si Knoppix, 3.4 sürümüne ulaştı. Dağıtım, öntanımlı olarak Kernel 2.4.26(2.6.5 seçilebiliyor) ile geliyor.

KDE 3.2.2, kdevelop3, OpenOffice 1.1.1, gimp 2.0 gibi paketlerin de bulunduğu sürümden, knoppix.net forumlarında yapılan bir oylama ile, alan sorunları yüzünden Koffice ve LaTex paketleri çıkarıldı.GNU/Linux'a yeni başlayanlar için en güzel "canlı" kaynaklardan birisi olan Knoppix'in 3.4 sürümünün paket listesine de buradan erişebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi
İndirmek için: iso torrent
tartışmak için -> irc.freenode.net #knoppix

İlgili Yazılar

Kolları sıvadık - 2: VectorLinux Kuralım

butch

Eveet, Vector Linux kuruyoruz`un yeni bölümüne hoş geldiniz.

Sizlerden aldığımız tepkiler bizleri oldukça sevindirdi. Ne yönde nasıl bir çalışma yapmamız gerektiği, bunun nasıl bir ilgi ve destek göreceği konusunda küçük de olsa kararsızlıklarımız vardı, verdiğiniz tepkilerle bunu çözmemiz konusunda oldukça yardımcı oldunuz.

Gelelim yaklaşık iki haftadır beklediğiniz kuruluma.

INTEL: Linux, 32 İşlemcili Sunucularda Çok İyi

anonim

INTEL 32 işlemcili Itanium sunucularında yaptığı veritabanı performans testlerinde denediği Linux´un Windows ve Unix ile yarıştığını gördü.

INTEL, Linux'un geniş veritabanlarını işlemedeki performansını ölçmek için yaptığı testlerde saniyede 600.000 hareket (transaction) ile diğerlerine göre genç sayılabilecek bir işletim sisteminin büyük rakiplerinden hiç de aşağı kalır yanı olmadığını açıkladı.

Linux Counter: Hala sayılmadınız mı???

conan

Off! Çok zaman olmuş birşeyler yazmayalı! Neden bu kadar tembelleştim acaba? :P Neyse şu tembelliğime "Linux Counter" sitesi konusunda birşeyler yazarak son vermeyi deneyeyim! :)

Linux Counter adından da anlaşılacağı üzere dünya üzerinde linux kullanıcılarını ve linux kullanan bilgisayarları saymayı amaç edinmiş bir site.

Slackware 9 Sonunda Çıktı !!

oktay

Henüz resmi site slackware.com'dan haber verilmemiş olsa da Slackware 9 artık hazır. Bu yazıyı yazdığım saatlerde 9.0 sürümü henüz yansı sitelerine ulaşmamış görünüyor. Zannediyorum resmi bir açıklama yapılmamış olmasının sebebi de yansı sitelerine bu aşamada yüklenilmesini engellemek.

Uzun zamandır beklediğimiz şu anda hala yayınlanan en eski Linux sürümü ünvanını elinde bulunduran bu Slackware in yeni sürümü hepimize hayırlı olsun.

Eğer indirmeyi başarabilirseniz lütfen geçici yansı sunucuları kurup buradan adresi dağıtmak vasıtasıyla Türkiyede de yayılmasına yardımcı olunuz.

linuxtoday.com/developer/2003031901126NWSLSW adresinden daha fazla bilgi alınabilir.

MPlayer 0.90

urxalit

Linux altında divx, dvd, vcd, quicktime, aklınıza gelebilecek hemen her dosya formatında video oynatabilen MPlayer´ın 5 tane RC sürümü ve 1.5 yıllık bir geliştirme süreci sonunda, yeni kararlı sürümü 0.90 piyasaya çıktı. Bayinizden ısrarla isteyiniz.

Haber kaynağı: linux.fisek.com.tr

Ekleyenin notu: O kadar kasmayın canım, bakın Micros~1´un 2004 sürümleri neredeyse şimdiden hazır..!