Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

0
anonim
Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.
Hack edilen bilgisayar Defensive Thinking'in üretim sistemlerinden ayrı, herkese açık bir ağda bulunan bir bilgisayar.

Kevin Mitnick: "Siteyi açtığımızdan beri her gün, her ülkeden sayısız saldırı alıyoruz" dedi ve ekledi: "Sanırım, eğer genç bir hacker'sanız ve yeteneklerinizi kanıtlamak istiyorsanız, burası iyi bir hedef. Bana 'Gunfighter' filmini hatırlatıyor."

Böylesine açık bir hedef olmak Defensive Thinking'in müşterilerine yarıyor: Tüm saldırılar araştırılıyor ve kataloglanıyor. Bu sayede firmanın, çoğu yayınlanmamış ve sistem/yazılım üreticilerinin bilmediği güncel saldırı metodlarında farklı bir perspektifi olabiliyor.

Kaynak: http://www.defensivethinking.com/press/defthi-hacked.htm

Görüşler

0
nirvana
Kaynak: Olympos.org olacaktı galiba?
0
FZ
Yazının sonunda kaynak belirtilmiş. Sitenin resmi duyurusu yani. Kontrol ettim. Çalışan bir URL.
0
FZ
Bu arada `bakın ne kadar popüler bir siteyiz bize ne kadar çok saldırıyorlar bu sayede de her türlü saldırı yöntemine dair detaylı bilgi sahibi olup müşterilerimize yardımcı oluyoruz´ yorumu da kayda değer bir yorum olmuş doğrusu :)
0
Nightwalker
Eh... Kevin babayı da yedi kapitalizm , hadi hayırlısı olsun :) . Bundan sonraki kurban kim olur acaba ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Switch Kullanılan Ağlarda Trafik dinleme(Sniffing)

anonim

HUB kullanılan ortamlarda trafik dinleme işlemi oldukça basittir. Ağa bağlı bir makineye kurulacak bir sniffer aracılığı ile ağdaki tüm trafik dinlenebilir. Bu zaafiyet HUB sistemlerin çalışma mantığından kaynaklanır, hub ile birbirine bağlı sistemlerde iki sistem birbiri arasında haberleşmek istese bile aralarındaki trafik tüm hostlara gidecektir(broadcast mantığı ile çalışır).
Not:Yazıda kaynaklar kısmındabu makale unutulmuş.

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.

Symantec'den log analizi...

RoR

Symantec internet güvenlik takibini, Kişisel bilgisayarlardaki firewall loglarından faydalanarak genişletiyor.

Darik´s Boot and Nuke İle Makinanızı Uçurun!

FZ

Şirketinizde 50 tane eski makina var ve bunları satışa çıkardınız. Gayet güzel. Peki ya personelinizin kullanmış olduğu bu makinalardaki eski bilgiler? Formatlamış olmanız yeterli mi? Internet'te küçük bir araştırma size birkaç kez formatlanmış ve farklı işletim sistemleri yüklenmiş makinalardan bile pek çok verinin sökülüp alınabileceğini gösterecektir. Daha birkaç ay önce bir açık artırmada elden çıkarılan pek çok bilgisayardaki eski bilgiler, parolalar, kişisel ve özel bilgilerin kolayca elde edilebileceği görülmüştü. GNU/Linux camiası bunun için pratik ve hızlı bir çözüm geliştirmiş: DBAN

Yeni bir MD5 çakışması daha

ndemir

3 ay önce Arjen Lenstra (Lucent Bell Labs and Technische Universiteit Eindhoven), Xiaoyun Wang (Shandong University, Jinan, China) ve Benne de Weger (Technische Universiteit Eindhoven) aynı MD5 çıktısını üreten iki tane X.509 sertifakası bulmuştu.

Ve bir MD5 çakışması daha bulundu.