Kevin Poulsen iş başında!

0
sundance
Güvenlik dünyasının meşhur kötü çocuklarından, eski Security Focus yazarı Kevin Paulsen, yazdığı bir Perl scriptle U.S. National Sex Offender Registry kayıtları ile MySpace kullanıcılarını karşılaştırıp, bir cinsel suç zanlısının tespitine yardımcı olmuş.

Kendisini daha çok Los Angeles'daki KISS FM'in 102. arayan kişiye verdiği Porsche 944 S2'i kazanabilmek için, bütün telefon konuşmalarını durduran kişi olarak tanıdığımız Dark Dante kod adlı Poulsen yıllardır bilgi güvenliği alanında gazetecilik yapmakta, hatta zaman zaman bu olaydaki gibi otoritelere yardımcı olmakta.

Görüşler

0
FZ
Şimdi aklıma geldi, Perl devesini görünce. Yani tabii ki hemen her dil Turing-tamlık bakımından birbirine denk, öte yandan, misal aynı şeyler Python ile de yıllardır kolayca yapılabilir halde fakat Perl kültürüne aşina insanlar bu tür şeylerle ön plana çıkıyor. Dil bir kültür, kültür bir düşünce şeklini dayatıyor. Konu teknolojik değil, bakış açısı geliştirmekle, o ekosistemle ilgili gibi. Yoksa yani tabii ki Poulsen'in yaptığı iş Java ile de yapılabilir, Ruby ile de yapılabilir. Neden bu tür aktiviteler daha çok Perl programcılarının aklına geliyor ve bu gelenek devam ediyor diye sormakta fayda var ;-) Cevaplar pek çok şeyi aydınlatabilir...
0
misafir

Fikrim şu doğrultuda: tipik perl kullanıcısı bir unix sysadmin'dir. Ne de olsa perl, awk(1) ve sh(1)'nin evrimleşmiş hâlidir. Öte yandan günümüzde sistem yöneticiliği, sunucular ve ağ ile de içiçe. Hâl böyle olunca, perl kültürü de unix ve ağ kültürünün bir kesişimi oluyor.

Oysa python -günümüzdeki kullanım alanlarını bir kenara bırakacak olursak- yeni başlayanlara programlamayı öğretmek için tasarlanmış bir dil. Örneğin, kodun okunabilirliği python programcıları için öncelikli bir konu.

Java ise, çok sayıda programcının birbirinin işine karışmadan büyük bir proje geliştirebilmesi için tasarlanmış. Haberde sözedilen türde 'hack'lar için java herhalde son akla gelen dillerden biri olur.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: bence Thomas Anderson bir java programcısıydı. Neo'nun ise bir perl keşişi olduğunu varsaymamak için hiçbir neden yok

0
bm
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: bence Thomas Anderson bir java programcısıydı. Neo'nun ise bir perl keşişi olduğunu varsaymamak için hiçbir neden yok

Matrix'in hangi dilde yazildigi ise malum: lisp. Onun icin lisp is the red pill deniyor.

0
FZ


We're glad that graduates already know Java, so we only have to teach them how to program. (somewhere in a German company) -- credit to M. Felleisen and M. Sperber


Kaynak burası (Usenet).
0
sundance
Yahu, Python'dan on yıl önce Perl'le yapılırken bu iş "Aynı şey Python ile yıllardır kolayca yapılabilir halde" demenin ne alemi var :)

Hem sen önce günde dört blog girdisi yazmamayı öğren. Ya da nişanlım geldi, nişanlım gitti gibi şeyler yaz bloguna, öyle okuyup edip sonra da yorumlamak, hele ki alıntılamak geriyorsun insanları. Pis.

Hayret bişiy ;)
0
FZ
(FZ kızarır, bozarır, utanır. Sözcükler boğazında düğümlenir. Ağlayarak içerideki odasına koşar ve üç adımda yatağa zıplar yüzükoyun düşer. Yatak kırılır.)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Perl programcısı olmaktan gurur duyanlar için özel !

sundance

Perl'ün yaratıcısı Larry Wall, alışageldiğimiz tarzında yaptığı sunumla, 7. geleneksel Perl Soğanının Durumu isimli toplantıda yine herkesi kırdı, geçirdi :)

'Biz, isteksizler,
cahiller tarafından öncülük edilen bir yolda,
imkansızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz.
O kadar uzun süredir o kadar çok şeyi, (elimizdeki) o kadar az şeyle gerçekleştirdik ki
Artık (elimizdeki) hiçbir şeyle, herhangibir şeyi yapabilecek hale yetkinliğe eriştik.'

Perl ile insanları dans ettirebilir misiniz?

FZ

Perl programlama dili ile doğaçlama program yapıp bunun sonuçlarını dinleyen insanların dans etmesini sağlayabilir misiniz? Alex Mclean, Hacking Perl in Nightclubs başlıklı fantastik makalesinde bu soruya olumlu yanıt verip işin nasıl yapılacağını anlatıyor.

Aklıma 1960´lı yıllarda tüm zamanların en fantastik müzikal deneyimlerine imza atan, IBM 7090 kullanarak müzik üreten Xenakis geliyor…

Kaynak: http://ileriseviye.org/blog/index.php?p=113

Perl Öğreniyoruz - 2

cayfer

Geçen hafta çözdüğümüz örneği bir de Perl'in özelliklerinden yararlanarak çözelim.

Editörün notu: Perl öğreniyoruz yazı dizisinin ikincisini okuyorsunuz. Sabırsız olanlarınız için cayfer.bilkent.edu.tr incelenmesi gereken bir adres.

Windows için ideal Perl ortamı

sundance

Uzun zamandır Perl için Windows ortamında güzel bir Entegre Yazılım Geliştirme ortamı arıyordum, sonunda buldum Open Perl Ide

Gerek debug özellikleri ile gerekse editörünün sağladığı kolaylıklar ile gerçekten dört dörtlük bir Perl geliştirme ortamı, herkese tavsiye ederim.

Perl Öğreniyoruz - 4

cayfer

Daha önceki bölümler:
1. bölüm
2. bölüm
3. bölüm
Bu hafta konumuzda çağrışımlı listeler var, Haftaya "regexp"ler! Bu arada merak ettiğim birşey var: Acaba bu Perl tefrikasından yararlanan var mı?