Kampanya: Bilim kurgu dizilerimi geri istiyorum!

0
korhan
Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü tarafından başlatılan kampanyaya katılımlarınızı bekliyoruz.

TRT'nin tek kanallı olduğu zamanlarda, yayın saatleri sınırlıydı ama hayal dünyamızı genişleten, bize farklı düşünmeyi öğreten, ilk defa duyduğumuz bilimsel terimlere bizi aşina kılan bilimkurgu dizileri vardı. Oysa şimdi onca televizyon kanalı olduğu halde bu tür dizileri seyredemiyoruz.
Yeni nesillerin de, her bölümü başlı başına bir eğitim sayılabilecek bu dizileri seyretmesi için biz; Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü ( www.xasiork.com ), Gizemli.org ( www.gizemli.org ), DerinBoyut ( www.derinboyut.com ), FRPWORLD ( www.frpworld.com ), FANTASTÜRK ( www.fantasturk.com ), KARAKULE ( www.karakule.com ) ve BİLİMKURGU2000 ( www.bilimkurgu2000.com ) olarak "BK dizilerimi istiyorum!" kampanyası açıyoruz.
Logan's Run (Logan'ın Kaçışı):
Mahvolmuş bir Dünya'dan kaçmak için yeraltında bir kent kuran insanlar. Nüfusu sınırlı tutmak için 33 yaşına gelenlerin öldürüldüğü bir din. Ve zamanla yeryüzü yaşanacak bir hale gelir ama dini yönetim kemikleşmiştir. Logan bir arayış için yeryüzüne kaçar.
Battlestar Galactica (Savaş Yıldızı Galaktika):
Robot uygarlık Saylonlular ile insanların 12 gezegeni bir savaş halindedir. Bir ihanet neticesinde 12 gecegen yok edilir. Sağ kalan yegane insanlar Savaş Yıldızı Galaktika ve onunla seyahat eden bir gemi topluluğu içindedir. Bu insanların amacı 13. kabile, yani adına Dünya denilen gezegene giden kayıp insanları bulmaktır.
Space 1999 (Uzay 1999):
Ay'ın bir bölümü Dünya'nın radyoaktif çöplüğü olmuştur. bu radyoaktif çöplük patladığında uydumuz Ay yörüngesinden çıkarak dış uzaya savrulur. Üstündeki Alfa üssü ve içindeki insanlarla. Bu insanların tek amacı Dünya'ya dönebilmektir artık.
Star Trek (Uzay Yolu):
Kaptan Kirk, Volkanlı Mr. Spock ve diğer Atılgan mürettebatı Uzay federasyonu emrinde uzayın bilinmeyen bölgelerine seyahat ederken şaşırtıcı maceralar yaşar.
UFO (Uzaylı İstilacılar):
Bilinmeyen bir yerden Dünya'ya gelen UFO'ların içindeki uzaylılar Dünyalılarla değişmektedir. Gizli bir örgüt onlarla mücadelededir. Bu dizi özellikle müthiş müziği ile dikkat çekiyordu.
Visitors (Ziyaretçiler):
Bir gün Dünya kentlerinin tepesine kocaman uzay gemileri dikilir. Öncelikle dostça yaklaşan bu Ziyaretçilerin amacı çok başkadır.
Mahkûm:
Bir İngiliz ajanı bir gün kendini gizemli bir adada tutsak bulur. Her bölüm özgür ve tutsak olma üzerine felsefelerle yükle, kaçma denemeleri ile geçer.
Buck Rogers:
Buck Rogers günümüzde bir uzay pilotu iken kaza sonucu uzaya savrulur ve mutlak soğukta donar. 25. yüzyılda donmuş halde bulunur ve hayata döndürülür.
Evet bunlar ve diğerleri. İnanılmaz güzellikteki senaryoları ile bir nesli eğiten bu dizileri tekrar istiyoruz.

Katılanlar:

XASİORK ÖLÜMSÜZ ÖYKÜ KULÜBÜ - www.xasiork.com

GİZEMLİ - www.gizemli.org

FANTASTÜRK - www.fantasturk.com

DERİNBOYUT - www.derinboyut.com

FRPWORLD - www.frpworld.com

BİLİMKURGU2000 - www.bilimkurgu2000.com

BEYONDTHEREALM - www.www.beyondrealm.net

Kitle imha silahlarının bulunudğu tek yer.. -www.karaliman.com

Görüşler

0
yalcink01
Her ne kadar dizinin sonunda gemileri patlayıp, elemanların hepsi ölmüşte olsa; Blake ve Yedilisi dizisini anmadan geçmemek gerekir. Hani şu mahkumları taşıyan hapishane gemisi, uzayın sonsuz boşluğunda bir başka gemiye rastlar ve araştırma için mahkumları gönderir. Ve dizimiz başlar...
0
Teorisyen
Bakın ne buldum !
Blake's 7 sitesi
http://www.hermit.org/Blakes7/index.html





Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Turkish Star Wars DVD´si Çıktı

FZ

Çetin İnanç'ın artık dünya çapında üne kavuşmuş fantastik filmi Dünyayı Kurtaran Adam, iki kahraman Türk pilotunun uzaylılara karşı mücadelesinin öyküsünü hiçbir devamlılık, mantık ve estetik kaygısı gütmeksizin anlatıyor. 70'lerin Yeşilçam'ının Hollywood bilim kurgu öykülerinin düşük bütçeyle adapte edilmesiyle oluşan fantastik filmler geleneğini "mükemmelliğe" taşıyan 1982 tarihli yapım son yıllarda tüm dünyada "trash" film meraklılarının gözdeleri arasında girdi.

Bu tarihi eserin DVD´si Fanatik Film tarafından piyasaya sürüldü, ideefixe.com´dan bir kopyasını edinebilirsiniz ;-) Diskte sanatçılarla yapılan röportajlar, sahne arkasına dair görüntüler ve bilgiler de mevcut.

Kaynak: Radikal

PI filmi ile ilgili bir tartisma...

FZ

Pi..

Bilimkurgu ve psikoloji alanında çok sağlam bir filmi acaba ıskaladık mı ? Acaba filmi yapanlar bir şeyler ıskaladı mı?

Pi, sadece matematik disiplinindeki en önemli sabitlerden biri degil tabii ki. Ayni zamanda iki yil önce Sundance Film Festivali'nde birincilik kazanmis basarili bir sinema eseri.

SONATINE

FZ

Tokyo'da yaşayan yorgun bir Yakuza lideri, işlerden elini eteğini çekmek üzere iken Okinawa'daki bir karışıklığa son vermek için çağrılır. Bu şüpheli görevi kabul eder ve gider ancak adamlarının öldürüldüğünü görür. Sahildeki bir eve çekilen Yakuza lideri, orada genç bir kadını saldırganlardan kurtarır. İşler gittikçe sarpa sararken kahramanlarımız konuşmaya başlar...
Yönetmen : Takeshi Kitano
Tarih : 5 MART 2002 (bugün ;-)
Saat : 17:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Sinema Salonu Giriş ücretsizdir.

Memento: Oldukça değişik bir film

conan

Geçenlerde Memento filmine bir kere daha gittim. Bir kere daha diyorum çünkü film, yapısı itibari ile beyne oldukça cimnastik yaptıran bir film. Dolayısıyla ilk seferinde filmi tam olarak çözememiştim! :)

Dikkat edin isminizi bile elinizden alabilirler...

sundance

İsim hakları, patent hakları vs. derken gerçekten de saçma sapan bir noktaya geldik.
Slashdot'da yer alan bir habere göre Blizzard, `Diablo` isminde bir film yapmaya hazırlanan NewLine Cinema`yı dava ediyor.

Bu davayı kazanırlarsa ne olacağını tahmin edebilenler var mı ?
Sanırım ardından da Lamborghini Diablo'yu dava ederler :)