Kablosuz İstiklal

0
FZ
Internet sokağa taşındı İstiklal Caddesi kablosuz internete kavuştu.

İGDAŞ´ın öncülüğünde, Koç.net ve Cisco´nun teknolojik desteğiyle gerçekleştirilen projeyle Beyoğlu´nda internete artık kablosuz bağlanmak mümkün olacak. Projeyle, İstiklal Caddesi boyunca açık alanlardan, kafelerden ya da herhangi bir başka noktadan, mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya PDA'lar ile isteyen herkes internete kablosuz olarak bağlanabilecek.

Türkiye´deki ilk kablosuz internet cadde uygulaması olan proje, New York, Londra ve Paris´in ardından dünyada dördüncü uygulama olacak. İstiklal Caddesi´nde hayata geçirilen uygulama ile İstanbul kenti çağdaş ve dijital bir metropol olma yolunda önemli bir adım daha atmış oluyor. Projeyle, Taksim başlangıcından Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölümünde oluşturulan Kablosuz Bağlantı Noktaları sayesinde İstiklal Caddesi, kablosuz internet erişim alanı haline getirildi. Böylece, cadde boyunca herhangi bir noktadan veya herhangi bir kafeden internete kablosuz bağlanmak mümkün hale geldi.
Konu ile ilgili duyuruyu buradan okuyabilirsiniz.

Merak ettiğiniz pek çok sorunun cevabı ise bu sayfada mevcut.

Sisteminizle ilgili yapmanız gereken ayarlar ise bu sayfada açıklanıyor.

Görüşler

0
crematorium
Daha dün Izmir'de bir arkadasimla Paris'in kablosuz internete gectigini ve Izmir Belediyesi'nin de bu projeye ilgi gosterdigini konusurken bugun bu haberi almak gercekten de cok cok cok sevindirdi beni!

Denemek icin cildiriyorum! :)

Sevgiler,
- g k h n -
Sabirsiz FM'cilerden sadece biri... :)
0
mustang
Arkadaslar bosuna heveslenmeyin. Projenin fotograf cekimlerinin yapildigi kafeye surekli giderim. Cekimler yapilirken notebook'um yanimda degildi. Bir hafta sonra gidip pek cok noktada test ettim ama sonuc tamamen basarisiz. BEYOGLUNDA HOTSPOT ADETA YOK!!. Sinyal cok zayif. (0.1 ile 0.3 arasi maximum degerin 100 oldugunu hatirlatayim) Uzun zamandir WiFi kullaniyorum ve Beyoglunda hotspot var diyenin bunu harita uzerinde kanitlamasi gerekir cunku YOK!. (Elbette notebook'umda sadece Linux yuklu)

Uzgunum ama korkarim bu sadece reklam.
Merak edenler icin "Kismet" isimli program ile Hotspot avina cikabilirsiniz.
0
caglar_onur
Ankaranın hakkaten başı kel yaw kıskanıyorum çoook çoook hemde çokk haberiniz olsun!

Not: wireless snifferlar var di mi :) var var var ...:)
0
mustang
Arkadaslar bosuna heveslenmeyin. Projenin fotograf cekimlerinin yapildigi kafeye surekli giderim. Cekimler yapilirken notebook'um yanimda degildi. Bir hafta sonra gidip pek cok noktada test ettim ama sonuc tamamen basarisiz. BEYOGLUNDA HOTSPOT ADETA YOK!!. Sinyal cok zayif. (0.1 ile 0.3 arasi maximum degerin 100 oldugunu hatirlatayim) Uzun zamandir WiFi kullaniyorum ve Beyoglunda hotspot var diyenin bunu harita uzerinde kanitlamasi gerekir cunku YOK!. (Elbette notebook'umda sadece Linux yuklu) Uzgunum ama korkarim bu sadece reklam. Merak edenler icin "Kismet" isimli program ile Hotspot avina cikabilirsiniz.
0
mysterious
Niye heveslenmiyelimki hevesimiz gursağımızda mı kalsın yani. Ama sonuçta %0.1 bile olsa var. Bardak dolu %99.9 boş değil %0.1 dolu. İşte biz bu yüzden hep kaybediyoruz biz olumlu eleştiri yapmasını bilmiyoruz,
Egerki şöyle desek (arkadaşlar var ama sinyal çok zayıf, nedir bunun sorunu, ileride düzelecekmi bu acaba daha test olduğu için mi böyle).....
İşte biz bu şekilde yaklaşmaya başladığımızda bilelimki Güzelim türkiyemizin heryerinde kablosuz internet ağımızda olur aklımıza hayalimize sığdıramayacağız şeyler çok ama çok kısa sürede de olur.
Kalınız sağlıcakla..
eminux...
0
malkocoglu
Istiklal caddesine yolumuz dustu; baglanti hakkinda gozlemlerimiz soyle:

Linksys WiFi kart SSID kodunu kocnet, ve Infrastructure mode'a getirirseniz, Istiklal Caddesi uzerinde baglanti guzel.

Fakat bir problem Beyoglu'nda herhangi bir kafe, pastane, vs gibi bir yere girdiginiz anda sinyalin kaybolmasi, gerci bunu tamamen test edemedim (acelem vardi), belkide sinyal zayifliyor ve bu halde de iceriden birseyler yapabilmek mumkun olabilir. Bir dahaki sefere bunu deneyecegim.

Ama butun herseye ragmen kablosuz bedava internet olmasi guzel bir sey. Deneme/yanilma ile sinyalin en iyi oldugu konum yakinda belli olur (cadde basindaki burgerking uzerindeki teras belki?), ve ondan sonra ver elini genisbant..




Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir dergiye verilen (!) destek ve hazin son: PozitifPC

FZ

FM ana sayfalarında haberlerini geçtiğimiz ve açık kodlu yazılım geliştirme dünyasına da yer ayıran PozitifPC dergisi artık çıkmayacak mı? Derginin güncellenen web sitesinde Son Mesaj başlıklı yazıda şöyle deniyor:

"2 aylık hazırlık aşamasını saymazsak, dergimiz 5 aylık oldu. Haziran sayısı, önümüzdeki hafta, ayın 6-9'u arası, belirsiz bir gün çıkacak ve bu muhtemelen, Pozitif'in son sayısı olacak.

Dergimizi maalesef yeterince duyuramadık. 'Rekor kırdık' dediğimiz bu sayıda, dergi sadece 8500 kişiye ulaşmış.

HP SnoSoft`u DMCA kurallarına gore dava edecek.

conan

HP, dün işletim sistemi Tru64de bir guvenlik açığı bulan ve bu açığı kullanarak root access elde edilmesini sağlayan bir programı Bugtraq`da yayınlayan SnoSoft`u Digital Millennium Copyright Act (DMCA) yasalarına dayanarak dava edeceğini açıkladı. HP`nin Baskan Yardımcısının demecine göre SnoSoft`un her bir üyesi 500.000`er bin $ ve 5 yıla kadar mahkum olabilecekler.

Konu ile ilgili ilginç tartışmalar Slashdot`da alevlendi bile. Özellikle Bruce Perens`in bu konudaki yorumları ve tutumu oldukça ilginç. (Kendisi HP`nin Open Source departmanında Senior Strategist olarak görev almakta)

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?

LiMo nedir?

anonim

LiMo yeni bir gruplaşma. Çeşitli telefon şirketleri bir araya gelerek Linux Mobile Edition için standart bir işletim sistemi geliştirdiler. Sonuçlar çok olumlu. İspanya'daki fuarda 15'ten fazla yeni telefon beğeniye sunuldu.

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi Yaz Okulu

FZ

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UYBHM) projesi kapsamında, bilim ve mühendislik alanlarında çalışan ve öncelikle hesaplamalı yöntemleri dağıtık bellekli ve çok işlemcili mimarilerde kullanma deneyimi kazanmak isteyen araştırmacılara yönelik olarak, 15 Haziran - 26 Haziran 2009 tarihleri arasında, yüksek başarımlı hesaplama ve paralel programlama alanlarında iki paralel oturumla on iş günü sürecek bir yaz okulu planlanmıştır.