tongucyumruk

Görüşler

1
tongucyumruk

Java ile web uygulamalari gelistirirken dinamik dillerden en cok özledigim seylerden biri kod degisimlerinde ilgili modullerin otomatik olarak yeniden yuklenmesi. Tabi ki JRebel sagolsun bunu yapmak gayet mumkun lakin JRebel özgur yazilim olmadigi icin sadece profesyonel ortamlarda kullandigim bir arac, hobi olarak, evde gelistirdigim projelerde ise ne yazik ki kullanamiyorum.

Linkteki yazida anlatilan tekniklerle kisitli da olsa bir sicak kod guncellemesi saglamak mumkun tabi ki fakat ben bunun yerine bu ozelligin yoklugunu bir avantaja cevirmeyi tercih ediyorum. Ne de olsa bundan yillar önce bir bilgenin dedigi gibi: Avantaja cevrilemeyecek dezavantaj yoktur. Ben de Java gelistirme ortaminin bu eksikligini daha fazla test yazmak icin bir mazeret olarak kullaniyorum. Bu sayede gelistirdigim herhangi bir özelligi el yordamiyla, bir web tarayici acip rastgele tiklayarak degil otomatize edilmis testlerle deneme, dogrulugunu garanti etme sansim oluyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ücretsiz - Java Teknoloji Saatleri -31 Mart 2010 Saat 19.00'da

anonim

Bu ay 7. si düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 31 mart 2010 çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirilecektir.

Struts Nedir? Nasıl Kurulur?

anonim

MVC (Model View Controller) yapısı her geçen gün web tabanlı projelerde daha sık kullanılmaktadır. Struts projesi MVC tasarım kalıbımının iyi bir uygulatıcısıdır.

Java SE 6 çıktı

bozokhun

Uzun süredir beklenen Java SE 6 sonunda çıktı. Bir çok yeni özelliğin yanısıra performans artışlarıyla da gündemde olan Java SE 6'yı NetBeans 5.5 ile beraber indirebilirsiniz.

Inek, Bol dil destekli midlet!

murat09

Inek, java destekli Siemens cep telefonları için çoklu dil desteği bulunan bir midlet. Bu program MMC içeren GSM telefonlarında Java ile sözlük kullanımını sağlıyor. Extra dil dosyaları halihazırda ücretsiz indirilebiliyor. InekoğluInek adlı yardımcı program ile de kendi sözlük dosyalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Program midlet.org'ta da listelenmiş. Türkiye'de yazılan bu programın web sitesi ise: www.tepetaklak.com/tr/inek
Not: Bu haber şaka değildir.

IBM'den Java 6 için en hızlı YGS(SDK)

mehmeterten

IBM, Java topluluğunun ilgisini çekmesi ve geribildirimleri toplamak amacıyla Java 6 için bir SDK(Software Development Kit-Yazılım Geliştirme Seti) ve sponsorluğunu yaptığı bir program (Early Release Program) yayınladı