İTÜ GNU/Linux Akademi Başlıyor

0
anonim
İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından açılan 101 linux sistem yöneticiliğine giriş kursu  30.03.2009 pazartesi günü başlıyor, eğitim süresi 40 saat (5 hafta) olup, pazartesi ve çarşamba günleri saat 18:30-22:30 arası verilecektir. Buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır. Ayrıntılı bilgi için http://ila.itu.edu.tr

İlgili Yazılar

Pardus Projesi Tatilde!

cuneytturanli

http://liste.uludag.org.tr/duyuru/2007-July/000060.html adresinde aşağıdaki şekilde belirtildiği üzere Pardus projesi tatile çıkmış. Bu süreç içerisinde projedeki kimsenin proje ile ilgilenmeyeceğine dair olarak şunlar yazılmış.

Selamlar;
Bağlı olduğumuz enstitü UEKAE, işlerin düzgün programlanabilmesi için ara verilemeyecek durumda olmayan tüm projeler için toplu izin tercih ediyor ve bu haftadan başlayarak üç hafta boyunca kapalı olacak.
Ara sıra uğrarsak şaşırmayın, artık bu bir sır değil, hepimiz deliyiz; ama resmi olarak 13 Ağustos'a kadar e-posta listelerinden, hata takip sisteminden uzakta günler geçireceğiz... Bu süre içinde kişisel e-postalarımızı okumamak/yanıtlamamak da büyük bir olasılık :-)

Ağustos'ta görüşmek üzere...


Tübitak destekli büyük kurumların kullandığı proje tatilde. Peki büyük kurumlar nasıl güvenecek o zaman bu projeye? Pardus tatilde ise ciddiyet nerede?

Linux 2002 Timeline

raistlinthewiz

Lwn.net'te yayınlanan makalede 2002 senesi için Linux zaman çizelgesini görebilirsiniz. Bu makalede 2002 yılında Linux dünyasında meydana gelen gelişmelere konu alınıyor. http://lwn.net/Articles/16871/

Fedora Core 4 sahnede... ;)

St

GNU/Linux dünyasının medar-ı iftiharlarından Fedora, 4. sürümünü bugün itibariyle duyurdu.

Yeni sürümün getirdiği başlıca yenilikler:

Kolları sıvadık - 2: VectorLinux Kuralım

butch

Eveet, Vector Linux kuruyoruz`un yeni bölümüne hoş geldiniz.

Sizlerden aldığımız tepkiler bizleri oldukça sevindirdi. Ne yönde nasıl bir çalışma yapmamız gerektiği, bunun nasıl bir ilgi ve destek göreceği konusunda küçük de olsa kararsızlıklarımız vardı, verdiğiniz tepkilerle bunu çözmemiz konusunda oldukça yardımcı oldunuz.

Gelelim yaklaşık iki haftadır beklediğiniz kuruluma.

Bakkalda Süt Varken Neden İnek Satın Alalım?

velista

Uludağ Projesinin ilk ürünü Pardus Çalışan CD'nin görücüye çıkmasıyla, ortalık karışmışa benziyor. Benim de içinde bulunduğum bir grup, Pardus'u ileriye doğru atılmış çok olumlu bir adım olarak görürken; bazıları da projenin sitesinin yetersizliğine ve ortaya çıkan "ilk ürünün" CD üzerinden çalışmasına içerledi...

Benim için sorun, Uludağ'cıların neden Microsoft Türkiye'ninki gibi bir site yapamadıklarından daha önemli... Sorulması gereken asıl soru şu: "Biz Türkler bir kilo kumdan ne üretebiliyoruz?"