İlgili Yazılar

Haydi Yarışa!

meddah

IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

Fransa'da Liselilere Özgür Yazılımlı USB Bellek

Tristan

news.yahoo.com adresinde yer alan habere göre Fransa'da lise öğrencilerine içinde Açık Kaynak Kodlu yazılımların bulunduğu USB bellek dağıtılacak

Belleklerde, Firefox, Thunderbir, Openoffice gibi Açık Kaynak dünyasının gözde yazılımları bulunacak

Çekirdek Bu Yaz Patlamaya Hazırlanıyor!

FZ

Yaz aylarına doğru çıkması beklenen Linux çekirdeğinin 2.6 numaralı sürümü yoğun bilgi işlem ortamlarında bir hayli performans artışına yol açacak gibi görünüyor.

Geliştirilmiş büyük çaplı simetrik çokluişlem (SMP) özellikleri ve G/Ç performansındaki artış GNU/Linux işletim sisteminin büyük bilgi işlem merkezlerine iyice nüfuz etmesini sağlayacak.

Tux + Gnu/Linux Baskılı T-shirtlerimiz Hazır!

parsifal

Beyaz T-Shirt üzerine 25cm'lik dev penguen(tux)+ Gnu/Linux baskılı T-shirtlerimiz hazır. L ve M beden olarak hazırlanan ürünün satış fiyatı 8 milyon TL olup linux34.com'dan sipariş verebilirsiniz.

1000 adet mp3 cebimizde

anonim

Apple'ın çıkarmış olduğu iPod ile 1000 adet mp3'ü yükleyip yaklaşık 10 saat istediğiniz yerde müzik dinleyebiliyorsunuz. Macintosh kullananlar için olan iPod'u Macintoshunuza fireware portundan bağlayarak iTunes programı ile rahatlıkla yükleyip yüksek ses kalitesi ile dinleme imkanı oluyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da yakında makul düzeylere inecegini umut ediyorum. iPod hakkında bilgi için www.apple.com/ipod/