Internet Solucanlarının Çalışma ve Yayılma Yöntemleri

0
FZ
Şanslı bir azınlık GNU/Linux ile Internete bağlanmanın, e-posta okuyup dosya transferi yapmanın güvenli huzurunu yaşarken maalesef günümüdeki bilgisayar kullanıcılarının önemli bir kısmı sürekli irili ufaklı kurtçuklarla, solucanlarla boğuşmak durumunda.

Tacettin Karadeniz, Internet Solucanları başlıklı son makalesinde bu meşhur, küçük ve tüm dünyayı kaplayan zararlı yazılımların çalışma ve yayılma yöntemlerine değiniyor.

Görüşler

0
aRda_
Yazının tümünü okumadım ama çok "teknik" bir döküman olmuş teşekkürler.
0
sametc
w32 virusu MIRC klasorunu arıyormus ve oraya giriyormus ---?
acaba program klasorunun ismini değiştirdiğinde bulamayıp ne yapıcağını sasırmazmı virus ?.
0
aRda_
Eger bu soruyu ciddi soruyorsan; "burada buna cevap vericek birini taniyor musun?" diye bir soruyla cevap vermek istiyorum.
0
sametc
cok aptal soru oldu galiba :p biri cevap verir herhalde :) kim kullanıyorki windows :p
0
WoLoLo
ileriseviye şu son günlerde baya hareketlendi :)
devamını bekleriz :-)
0
sametc
evet evet oyle .....:)
ileriseviyede yazımızın yayınlanması icin nasıl bir yazı yazmamız gerekir...cooook ağırr bir dalıs yapıyorum hayallere ama bulamıyorum :) işte ileriseviye demek bu demek :)..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LinuxFocus; Türkçe Linux Kaynağı Arayanlara

sundance

Linux hakkında Türkçe kaynak bulamayanlara, devamlı yabancı dilde sitelerde dolaşanların derdine deva bir site var.
www.linuxfocus.org Dahası bu site 1997 yılından beri yayında. Ağır aksak da olsa, yayınını sürdürüyor. Hem de aralarında Türkçe'nin de olduğu 7 dilde.

Ben şahsen çok hoşlandım. Sizleri de bekleriz.

http://www.linuxfocus.org/Turkce/

D. E. Knuth´tan Özel Dersler

malkocoglu

Dr. Bilgisayar Bilimi'nin kendisinden özel ders almak ister miydiniz? Donald Knuth'un bilgisayar bilim derslerini buradan izleyebilirsiniz.

E-bergi Şubat 2009 Sayısı Okuyucularını Selamlar

ilke444

Yeni yıla çok güzel bir başlangıç yapan aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Şubat 2009 sayısıyla da yine çok konuşulacak.

Matematik Dünyası dergisi

anonim

Sayın Meslektaşlarım,

Türk Matematik Derneği’nin on iki yıldan beri çıkarmakta olduğu Matematik Dünyası dergisinin tüm sorumluluğunu 2003 başından itibaren üstlendim. Dergi tepeden tırnağa değişti. Diliyle, biçemiyle, biçimiyle, konularıyla, derinliğiyle, her şeyiyle son derece heyecanlı ve albenili bir dergi oldu. Ilk iki sayımız çıktı ve çok beğeni topladı, çok övgü aldı. Üçüncü sayımız da pek yakında çıkacak.

Okur kitlemizi lise ve üniversite öğrencileri olarak belirledik. Ancak matematiğin evrenselliği sayesinde, profesyonel matematikçilerin de ilgiyle okuduğu bir dergi ortaya çıktı.

Açık Akademi'den qmail kitabı!

anonim

FreeBSD İşletim Sistemi kitabı ile yayın hayatına başlayan Açık Akademi Yayınevi, ikinci kitabı "qmail, E-Posta Sunucusu" nu çıkardı. qmail e-posta sunucusu hakkında başlangıçtan ileri düzeye hemen her konunun yer aldığı kitap, EnderUNIX Yazılım Geliştirme Grubu üyeleri İsmail Yenigül, Barış Şimşek ve Huzeyfe Önal tarafından kaleme alınmıştır. qmail hakkında tek türkçe kaynak olan kitap 25 YTL'den satışa sunulmuştur.

http://www.acikakademi.com