Internet`i dinleyenlere bombardıman girişimi

0
conan
LoveBug virusunun bir degişkeni olan ve Sophos tarafından VBS/LoveLet-CL olarak adlandırılan yeni virus NSA'in dünya iletişimini dinleme projesini aşırı yüklemek amacıyla yazılmışa benziyor! Email yoluyla kendini kopyalayan virüs kendini kopyalarken icinde "NSA national security agency code PGP GPG satellite cia yemen toxin botulinum mi5 mi6 mit kgb .mil mil base64 us defence intelligence agency admiral diplomat alert! BATF" gibi anahtar kelimeler taşıyor. Amaç iletişimi dinleyen Echelon'u aşırı yüklemek. Gerçi projenin asıl çalisma prensibi anahtar kelime yakalamak degil. Pattern yakalamak uzerine kurulu bir sistemi bu sekilde flood etmek bana yararsızmış gibi gözüküyor.
Virüs'un içerisinde ayrıca: "Stop Violence Pentagon. Why are you testing your new weapons on iraq? You are trying to protect children from porn but you are also killing them and other innocent people in iraq... ...and another thing... why are you using echelon type stupid things to listen around...? written By Extirpater and beyin. (i am NOT from iraq, and not protecting iraq/islamic anyway)." Şeklinde yazılar da bulunuyor. (Nasıl olsa dinleniyoruz ya, mesaj da verelim!)

Virus Extirpater ve beyin tarafından yazılmış ve subject bölümünde ":-) MuCuX" yaziyor. İlginç... Bir türk parmağı mı var acaba ;)

Detaylar icin: Sophos`un sayfasına bir göz atabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Hacker´lar California´nın Elektrik Şebekesindeler

PCc0d3r

Hacker'lar bu sefer ABD'nin California eyaletinin elektrik şebekesine dadandı. 25 Nisan'da şebekenin ana bilgisayarına giren sanal korsanlar 11 Mayıs'a kadar fark edilmemişler. Neyse ki sisteme önemli bir hasar verilmemiş (ki bunu yapabilecekleri noktalara dahi erişmiş hacker'lar).

FBI'ın yaptığı araştırmalara göre saldırının Çin'in Guangdong bölgesinden yapıldığı tahmin edilmekte. Ayrıca Santa Clara ve Tulsa'dan da olabileceğini söyledi yetkililer...

SecureProgramming.com: Güvenli Programlama Teknikleri

FZ

Süper bir uygulama geliştitiriyorsunuz, keskin bir C/C++ (ya da Java, PHP, vs.) programcısı olduğunuzu düşünüyorsunuz, uygulamanızı diğerleri ile de paylaşıyor ve bununla gurur duyuyorsunuz.

Birkaç gün sonra defalarca ıncığına cıncığına dek test ettiğiniz uygulamadaki açıklar SecurityFocus gibi sitelerde yayınlanıyor... Klasik ve kulağa tanıdık gelen bir senaryo değil mi?

Ciddi anlamda uygulama geliştiren ve abuk sabuk güvenlik açıklarına yazılımlarında yer vermek istemeyen programcıların, Secure Programming Cookbook for C and C++ kitabının yazarları tarafından kamuya açılan http://www.secureprogramming.com sitesini ziyaret etmelerinde fayda var.

Phrack 58 çıktı!

sundance

Internet öncesinden beri güvenlik ve iletişim ortamlarının tartışmasız bir numaralı dergisi PHRACK`in yeni sayısı çıktı.

Özellikle LoopBack bölümünde okur mektuplarına verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim, eminim eski sayıları da teker teker elden geçirirsiniz...

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.

bogofilter İle Olasılıksal SPAM Filtreleme

FZ

Paul Graham 2002 yılı Ağustos'unda yazdığı makalede spam filtrelemede Bayes Teoremi'nin (Öznel Olasılık Teorisi) kullanılabilirliğine değinerek SPAM e-posta (email) ile savaş konusunda yeni bir akımı başlatmış oldu.

Graham'a göre aldığımız her email'e içerdiği kelimeler - mesaj başlığındakiler (header) de dahil olmak üzere- incelenerek 0 ile 1 arasında bir spam skoru atamak mümkün. Bu sayının hesaplanabilmesi için öncelikle size gelen çok sayıda spam ve spam olmayan emailin ayrı ayrı incelenmesi gerekiyor. Bu inceleme sonucunda eğer belli bir kelimeye sadece spam olan emaillerde rastlanıyorsa o kelimeyi göreceğiniz bir sonraki emailin de spam olma olasılığı çok yüksek olacaktır. Aynı mantıktan yola çıkarak, büyük bir çoğunlukla gerçekten okumak istediğiniz emaillerde rastlanan kelimelerin gelecekte de spam içermeyen emaillerde görülmesi beklenir. Bu anlattıklarımızın iyice yerleşmesi için birkaç örnek verelim: