İnteraktif Dokunmatik Teknoloji

0
yellowelephant
İnternette yeni bir bilişim teknolojisi bu aralar görenleri şaşırtıyor. İsmi: Multi-Touch Interaction Technology

Bu teknoloji özetle 36'' x 27'' boyutlarında dokunmaya duyarlı bir ekranın üzerine herhangi bir araç kullanmadan parmaklarınızla yönlerdirdiğiniz bir donanımın ve yazılımın ürünlerinden oluşuyor.
Parmaklarınızla resim çizebiliyor, animasyon yapabiliyor, sanal plaklarla dj lik yeteneğinizi konuşturabiliyor, video dosyalarını editleyebiliyor, son tatilinizde çektiğiniz resimleri düzenleyebiyor, son derece yüksek çözünürlükte işleyebiliyor, sanal klavyesiyle isimlendirebiliyor ve yine parmaklarınızla video oyunları oynayabiliyorsunuz.

Başka herhangi bir araca gerek yok ekran ve parmaklarınız.Bu program Newyork Üniversitesi Laboratuarlarında Jefferson Y. Han isimli araştırmacının yönetiminde sürdürülüyor ve henüz gelişim aşamasını tamamlamış değil.

Projenin yazılım desteği ise tahmin edebiliceğiniz gibi bu teknolojinin patent hakkını elinde bulunduran Apple tarafından sağlanıyor.

http://loop.worldofapple.com/archives/2006/02/08/multi-touch-interaction-video/

İleride olası kullanım alanları ise saymakla bitmeyecek gibi: Gaming - İnteraktif Oyun sistemleri, Harita ve plan gibi materyallerin dijitalize edilmesi ve son derece rahat tasarlanarak üzerinde değişiklikler yapılması, sanat eğitimi, müzik ve eğlence dünyası tıp, özellikle doku ve ameliyatlar sırasında insan vücudunun yansıtılacak görüntü üzerinde ayrıntılı incelenmesi, okullarda yazı tahtalarının yerini alması. Evinizde bulunduracağınız bir ekran ile online gazeteniz internetten adresinize geldiğinde onu okuyabileceğiz dijital ortam...vs.

Aşağıdaki linke tıklayarak Multi-Touch Interaction Technology deneylerinde kaydedilmiş videoları izleyebilirsiniz: http://cs.nyu.edu/~jhan/ftirtouch/

Görüşler

0
tolgacakiroglu
Bu habere ait vidyo'yu 1.5 2 yil once izlemistim. Simdi tekrar izliyorum. Ozellikle harita uzerinde dunyayi dolasmasi cok guzel.

Adam bir parmagiyla dunyayi izliyor ve savasta olduklari ulke icin soyle diyorlar "Acaba nereyi vursak. Aaa bak surada cok insan var. Oraya bir bomba atalim." ve yine bir parmagiyla gonderir bombayi, evinin bir odasinda kahvesini yudumlarken.

Neyse gercekten super olacak bir teknoloji. Bunu urettiklerinden 10 15 yil sonra Turkiye'de goruruz. Olmezsek ins. :)
0
Thiras
Minorty Report'taki ekrana benzettim. Çok hoş olmuş.
0
yellowelephant
Evet hem Minority Report hemde The Island filmlerinde bu teknoloji vardı.
0
kobe08
şekil olur counter 1.6 da bizim klana lazım böle bişey :-))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uykucular için çalar saat

ercumend

MIT'nin Media Laboratuvarı'nda geliştirilen bir çalar saat en iddialı uykucuyu bile yatağından kaldıracak yetenekte. Clocky adı verilen çalar saat, yepyeni bir yöntemden yararlanıyor. Saat belirli bir saatte çaldıktan sonra susturma düğmesine basılsa dahi, içindeki mekanizma, saati yatağın yanında durduğu yerden oynatarak yere düşürüyor ve üzerindeki tekerlekler yardımıyla her seferinde farklı bir yerde saklanmasını sağlıyor. Saat yeniden çaldığı zaman, saati aramak için yatağından kalkan kişi, garantili bir şekilde uyanıyor.

Kaynak : 09.04.2005 Cumhuriyet Bilim Teknik Sayfa 9

Ege Üniversitesinden Sinirbilim Dersleri

anonim

Daha önce bu sitede yabancı üniversitelerin canlı ders materyallerine ilişkin pek çok haber yapıldı. Ben bu haberleri her zaman "neden bizde yok" diyerek izledim. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin buradan ulaşabileceğiniz sayfasında editörlüklerini Kandel, Schwartz ve Jessel'in yaptığı "PRINCIPLES OF NEURAL SCIENCE" kitabının konuları Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ve E.Ü. Beyin Araştırmaları ve Uygulama Merkezi'nin ortak aktivitesi olarak 'Sinirbilim Dersleri' olarak aktarılıyor. Bu sitede geçen bütün YSA, YZ ve bilişsel bilimler tartışmalarına faydalı bir kaynak olması dileği ile...

Dikkat burada tehlikeli artıklar gömülüdür!!!

anonim

`Evrensel` yaygınlıkta kullanılan ve hayatı önem taşıyan mesajlar vermeye çalışan işaretler beynimize çeşitli sebeplerden dolayı kazınmıştır. Yüksek gerilimin `yıldırımı`, biolojik tehlikenin hiçbirşeye benzetemediğim işareti, radyasyonun `3 yapraklı yöncası` (meleğe bile benzetenler var)... Pictogramlardan hayatı tehlike taşıyan en tanıdıklar bu linkte var.

Şu andaki kültürel düzeyin kaybolmadığını, uygarlığın gerilemediğini ve varolan düzenin bozulmadığını kabul edersek bu işaretler çoğu zaman görevlerini yerine getirecek, insanları en azından uyaracaktir.

Ya öyle olmassa? Uygarlık yokolursa, değişirse, bu uygarlığa ait olmayan birileri(!) gelirse? Bırakın magra adamını, 1900 lerden önce herhangibir kimsenin bu işaretleri anlayamacağını(belki kurukafa ve kemiklerin iyi birşey olmadığı kanısına varabilirler) düşünürsek bu işaretler alternatif zamanlarda hiçbir ise yaramayacaktir.

Amerika da nükleer artıkların depolanması için Yükka Dağının adeta içine, 700 metre derine inşaa edilen WIPP(Waste Isolation Pilot Plant) tesislerin enazından önümüzdeki 10000 yıl boyunca içinde barındıracağı ölümcül tehlikelere karşı dış dünyayı zaman, uygarlık, kültür ayrımı yapmadan uyaracak işaretler bulmak çok kolay değil.

Evrim insanlara ''iltimas'' mı geçti?

FZ

Beyin gelişimini ve işlevlerini kontrol eden genler insanlarda, türün maruz kaldığı doğal seleksiyon sayesinde diğer primatlara ve memelilere göre çok daha hızlı gelişti. Dr. Bruce Lahn ve ekibi, Cell dergisinin Aralık 2004 tarihli son sayısında yayınlanan makalelerinde konu ile ilgili detaylı bulguları yayınladı.

University of Chicago'da ve Howard Hughes Tıp Enstitüsünde insan genetiği üzerine çalışan Dr. Lahn'a göre, "insanların bilişsel yetenekleri birkaç mutasyon sayesinde değil bu tür zihinsel yeteneklerin önemli olduğu ve çok sofistikte durumlara adapte olmayı gerektiren doğal seçilim ortamlarında hayatta kalmayı kolaylaştıracak pek çok mutasyonun sonucunda ortaya çıktı."

Bermuda şeytan üçgeninde yeni canlılar

melitical

Bermuda'da bilimadamları denizin 5 km altında topladıkları örneklerden elde edilen 100 kadar canlının çoğunun daha önce bilinmeyen türler olduğunu açıkladı: ntvmsnbc