IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

0
melitical
IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.
13 milyar yıllık sinyallere ulaşılmasının bu şekilde mümkün olduğu belirtiliyor. Proje için Fransa ve Hollanda'ya 25000 alıcı yerleştirilecek. IBM tarafından yapılacak olan çipin frekansının pik değeri 200GHz olacak.

Kaynak: silicon.com
ibm

Görüşler

0
simor
Yani neymiş? 200 GHz işlemci üretilebiliyormuş.
Belki anlık tepe değeri budur ama piyasadakilerle arasındaki fark yeterince dudak uçuklatıcı.

Bu farkı biraz daha anlamlı kılmak için, deneysel ve uluslararası araştırmalar için üretileceğini düşündüğümde dahi, dünya üzerinde tek paket içinde 200 ghz saat hızı üretecek bir işlemci olacağı gerçeği heyecan verici.

Ben o kadar hızı ne yapayim diye de düşündüm bir an... sonrasını hatırlamıyorum :)
0
fayntom
Şu an bir üniversitemizde görev yapan bir hocam Almanya'da doktora sırasında 300 GHZ değerinde geniş ölçekli üretilebilir bir transistörü imal edip daha sonra ülkemize dönmüştür. Elimizdekilerin kıymetini bilebilirsek biz de bilimde öncü olmaya çok uzak sayılmayız.
Bilgi için http://ee.yeditepe.edu.tr/staff/topaloglu/presentationfiles/semiconductorprocessing.pdf
0
simor
Sayenizde transistör üretimi konusunda bilgi edindik. Teşekkürler. :)

Bir de şu var. Öylesine gözüme ilişti.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/5259594.stm

0
tolgacakiroglu
Yahu kardesim, kiyamet yaklasiyor, bunlar hâlâ bin bang falan. Ne yapayim ben bunu. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...

IBM'den Bedelsiz Ofis Paketi

erika

OpenOffice, StarOffice, Google Office derken şimdi de IBM Lotus Symphony ile ücretsiz ofis yazılımı veren firmalar kervanına katıldı.

IBM + Linux = GÜÇ!

mysterious

IBM'in yeni Linux süper bilgisayarının büyük başarısı: Japonya´dan büyük sipariş!

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşlarından Ulusal Endüstri ve Teknoloji Enstitüsü, IBM'e dünyanın en büyük Linux süper bilgisayarını sipariş etti. IBMi ihaleyi HP'nin yanısıra NEC ve Hitachi gibi Japon firmalarını da geride bırakarak kazandı.

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşu, dünyanın en büyük Linux bilgisayarını sipariş etti. IBM tarafından üretilecek olan süper bilgisayarın siparişi haberi, Linux işletim sisteminin güvenilirlik ve performans açısından tartışılmaz bir biçimde rüştünü ispat etmesi olarak yorumlandı. Yeni süper bilgisayar tamamlandığında, bugün dünyanın en güçlü üçüncü bilgisayarı olarak kabul edilen ve yine Japonya'da bulunan Linux süper bilgisayarının tahtını elinden alacak.

Haberin devamı : http://www.ibm.com/news/tr/2003/09/Japonya.html

IBM Açık Kaynak Kod İçin Cell CPU Üretecek

zentoo

Yahoo News teki habere göre, IBM Açık Kaynak Kod destekleyen bilgisayarlara uygun CELL işlemcisinin detaylarını Barcelona'da açıklamış bulunmakta.

OS/2 Tarih Oluyor

zilog

IBM'in talihsiz işletim sistemi artık tarih oluyor. IBM OS/2 satışlarının 23 Aralık 2005 tarihinde durdurulacağı duyurdu. Bu ürüne olan destek ise 31 Aralık 2005 tarihinde sona erecek. IBM, OS/2 yerine kullanıcılarına linux'u düşünmelerini önerdi.