http://www.temizyazilim.org/

0
ieski
İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.
İnternet öncesinde bilgiye ulaşmakta zorluk çekerken şimdi ise doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmakta, bilginin güvenilirliğini doğrulamakta zorlanıyoruz.

Spam, Ad-Aware, Spyware, Virus, Trojan her internet kullanıcısının farkında olması gereken tehditlere dönüştü.

İnternette yüzlerce, binlerce ücretsiz yazılım projesi var. Bu projelerin hepsi göründükleri kadar masum mu?

Acaba farkında olmadan çok değerli kişisel bilgilerimizi üçüncü kişilerle mi paylaşıyoruz?

Acaba kurduğumuz ücretsiz program bilgisayarımıza Ad-Aware veya Spyware yazılımlar mı kuruyor?

Kime başvurmalıyız? Kimden destek almalıyız?

Yukarıda çizdiğimiz bu karışık tablo, biz internet kullanıcılarının var olan durumu değiştirmek adına bazı adımlar atmasını gerekli kılıyor.

www.temizyazilim.org bu adımlardan birisidir.

www.temizyazilim.org ücretsiz yazılımlar hakkında, kaliteli, faydalı, gerçek, ve güncel bilgilere ulaşabileceğiniz, aktif katılımda bulunabileceğiniz bir başvuru kaynağıdır.

www.temizyazilim.org, bizlerin günlük işlerimizde gönül rahatlığıyla kullandığımız fayadalı bulduğumuz seçilmiş programların listelendiği ve tartışıldığı bir başvuru kaynağıdır.

Biz başlattık, devamını birlikte getireceğiz. Sizlerin tavsiye ettiği programlar, yorumlarınız, eleştirel önerilerinizle temizyazılım.org’u hedeflediğimiz noktaya hepbirlikte ulaştıracağız.

temizyazilim.org bir download sitesi değildir!


Temizyazilim.org Ekibi.

Görüşler

0
hayalci
Haberdeki bağlantı Türkçe karakter içerdiği için çalışmıyor. Doğrusu;
http://temizyazilim.org/ [temizyazilim.org]

Sitedeki yazılımların büyük kısmı zaten özgür yazılım projeleri, en temiz yazılım olarak Linux'u gösterselerdi keşke :)
0
PsyX
temelde phpbb oldugu pek belli olmuyor...ilginc
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.

OpenGL 3 (Long Peak) Duyuruldu

Tarık

OpenGL Long Peak (OpenGL 3) 8 Ağustos 2007 tarihinde, San Diago'da yapılan "Siggraph Birds of a Feather (BOF)" toplantısında resmi olarak duyuruldu.

Kaynak: OpenGL

Emacs mı VI mı?

vst

Uzun zamandır Vi(m) kullanıyorum. Ancak Emacs'in sunduğu çalışma ortamını kıskandığım için birkaç defa Emacs öğrenme girişiminde bulundum, bir tanesi de bugüne rastgeldi. Netice: olmuyor! Üşeniyor muyum, algısal sorunlarım mı var diye merak edip bir google araması yaptım: vim emacs cognition (kavrama). Sonuçlardan birisi çok faydalı bir literatür taramasına işaret ediyor.

Bu taramanın kaynağı "Benim editörüm senin editörünü döver!" argumanına alternatif bilimsel araştırmalar. Genelde bilişsel test uygulamalarına dayanan çalışmaların özetlerinin ve bazılarının tam metin bağlantılarının verildiği çalışmadan çıkardığım sonuç:

Wikepage 2006.2 Opus 9 Çıktı

anonim

Bir Türk tarafından hazırlanan wiki yazılımı Wikepage'in yeni sürümü çıktı. Bu sürümde 34KB'lık yazılıma, blog özelliği de eklenerek wiki-blog melez bir yapı elde edilmiş. Blog girdilerinizi wiki sayfası gibi kaydedebiliyorsunuz ve blogunuzu istediğiniz bir wiki sayfasında görebiliyorsunuz. Bu sürümde wikepage, wiki ve blog için basit bir RSS çıktıda sunuyor. Bugfixleri ile gittikçe sağlamlaşan Wikepage'i denemeniz dileğiyle.

Not: Wikepage'i Türkçe kullanmak için ayrıca Türkçe zip dosyasını indirip açmanız gerekiyor.

Yeni ve Akıllı Bir Paket Yöneticisi: Smart Package Manager

FZ

smart: (programming) Said of a program that does the Right Thing in a wide variety of complicated circumstances.

Yukarıdaki alıntı Free Online Dictionary of Computing'den ve Smart Package Manager sistemini tavrını vurguluyor.

Smart Paket Yöneticisi projesi yazılım güncelleme ve kurulum konusuna akıllıca ve taşınabilir algoritmalarla yeni bir yaklaşım getirme iddiasında. Araç şu anda pek çok büyük GNU/Linux dağıtımı ile çalışıyor ve APT, APT-RPM, YUM, URPMI gibi yerel paket yöneticilerine kıyasla bazı avantajlar getiriyor. Smart, diğer dağıtımlardaki paket yöneticilerinden daha iyi bir yönetici olmak iddiasında